Beschermt de huid tijdens het zonnen en gaat huidveroudering tegen..

02:55 - 01:45
luistertijd 02:55 - leestijd 01:45

Antizonnebrandcremes+ = de nieuwe trend. Hybride producten zijn het geworden en dat is maar goed ook. We nemen even een kijkje bij Collistar en Sisley.

Bruinen en beschermen

Collistar Global Anti-Age Protection Tanning Face Cream is een waterproof gezichtscrème met SPF30 die volgens Collistar het DNA van de huid optimaal beschermt. Dat komt namelijk door het meloen-extract, terwijl een actief bestandsdeel van kumquats zonnevlekjes tegengaat.

Verdere claims: de crème trekt snel in en maakt het glad en zorgt dat je geleidelijk een mooi, bruin kleurtje opbouwt zonder dat je huid veroudert.

Shop dit Collistar product hier online.

Uit dezelfde lijn heeft Collistar ook de Anti-Wrinkle Tanning Face Treatment met SPF15 die volgens het merk een ‘anti-age behandeling voor het huidweefsel’ is. Een hoge concentratie vitamine E en betaglucaan zorgen voor een anti-age werking. Fijn ook: naast het gezicht kun je deze crème ook op je hals, handen en decolleté smeren. Maar ach, dat kun je natuurlijk met alle antizonnebrandproducten, toch?

Shop dit Collistar product hier online.

Sunleya G.E

Nieuw van Sisley is de Sunleya G.E crème, een anti-aging zonverzorging in SPF15 en SPF30. Waar die G.E voor staat: voor Glycatie en zonne-Elastose, de twee belangrijkste oorzaken van huidveroudering door de zon.

Glycatie zorgt ervoor dat je huid stevigheid verliest; het maakt de collageen- en elastinevezels stijf en verstoort het vezelnetwerk van de lederhuid. Zonne-Elastose tast weer de elastinevezels aan van de lederhuid met als gevolg rimpels.

Bekijk de uitleg van wijlen prof. Wiechers over het glycatie fenomeen.

Eenkoorn-extract

In de Sunleya crème zit dan ook eenkoorn-extract (niet te verwarren met ‘eekhoorn’!) welke afrekent met glycatie.  Dille-extract bevordert de aanmaak van elastine waardoor je huid stevig blijft en de elasticiteit behoudt.

Meer veerkracht

Daarnaast dringt een soja-peptide-extract door tot in de kern van de rimpel, verbetert de dichtheid en de structuur van het netwerk van de lederhuid. Het extract van schietwilgblad bevorderen ook nog eens de elasticiteit en veerkracht van de huid. De claim: de huid is gladder en heeft minder rimpels.

Extra hydratatie

Maar de crème doet meer volgens Sisley. Om een droge huid en de bijbehorende droogterimpeltjes te voorkomen, zorgt karitéboter voor extra hydratatie. Plantaardige glycerine zorgt voor extra hydratie en maakt de huid superzacht. Fijn ook: de crème is waterproof dus ideaal voor een dagje strand/zwembad of tijdens het sporten. Let wel: Sisley raadt aan om de crème om de twee uur opnieuw te smeren. Maar dat geldt voor elke antizonnebrandcreme.

De creme is er in een spf 15 en een spf 30. Wij raden de spf 30 aan. Deze shop je hier online met korting.

 

Lees ook