Een zongebruinde teint, intense ogen en volle lippen geïnspireerd op Brazilië

09:37 - 05:46
luistertijd 09:37 - leestijd 05:46

Het decor: Brazilië en haar mythische stranden, de zinderende zon, de veelkleurige charmes en het bruisende feestgevoel, doordrenkt met de ritmes van de Samba. Clarins liet zich inspireren door dit land en haar tomeloze creativiteit en bruisende energie, met een zongebruinde teint, intense ogen en volle lippen.

Truly Waterproof Mascara, €26.

Dit is een fantastisch make-upproduct dat je laat genieten van alles wat Ipanema te bieden heeft; van zonsopkomst tot zonsondergang, of andersom! Maakt voller, langer en coat de wimpers. Houdt 12 uur* non-stop onder alle omstandigheden. Dé must-have voor in elke strandtas deze zomer.

Waterproof

Een langhoudende, perfecte waterproof bescherming. Tussen het zonnebaden door een duik nemen in de zee of even lekker in het zwembad afkoelen. Van dit vakantiescenario droom je misschien al weer heerlijk weg, maar voor de wimpers is dit niet zo geslaagd.

Zout, chloor en UV-stralen bleken wimpers en laten ze droog aanvoelen. Maar wat als een mascara wimpers zou kunnen beschermen tegen deze schadelijke factoren en ze de hele zomer mooi zou kunnen houden?

Extra verzorgend

Truly Waterproof Mascara combineert sinaasappelwax en squalane uit olijven die een coating vormen op de wimpers. Zo ontstaat een beschermend schild tegen vocht, zeewater, zwembadwater en de zon.

12 uur  – longlasting

En aangezien de mascara 12 uur* lang non-stop houdt, kun je tot diep in de nacht plezier hebben, zwemmen en dansen, zonder daar panda-ogen aan over te houden!

* Instrumenttest – 21 vrouwen.

Sinaasappelwax
Sinaasappelboom. Citrus aurantium var. amara L.

Essentiële oranjebloesemwax die bestaat uit een mengsel van vetzuren die de wax haar beschermende en schildvormende eigenschappen geven. Deze wax is geïnspireerd door de natuurlijke bescherming van de bloemen van een plant; deze zijn bedekt met een dunne laag beschermende, hydrofobe was die een waterdichte, resistente barrière vormt.

Limited editions in Curacao blue

Een dubbel volume- en verlengingseffect met een intense kleur. Deze nieuwe mascara die zacht is voor de ogen, maar hard tegen water, belooft vollere, langere wimpers dankzij de coating en schildvormende eigenschappen van de sinaasappelwax.

En het borsteltje? Met zijn langwerpige vorm volgt het perfect de natuurlijke vorm van de wimpers voor een optimale verdeling van de mascara over elke wimper. De holle, ultrasoepele vezels hebben een perfecte grip op de wimper van haarwortel tot -punt. De tinten intense black en curaçao strelen ieder oog…

Colours of Brazil Poudre Soleil Visage, € 45

Het geheim van een egale, zongebruinde teint? Zonneschijn in een doosje. Deze zomer zou niemand zonder de Colours of Brazil poeder moeten zitten. De twee universele, matte tinten, beige- koperbeige en zonovergoten beige – en de gouden tint verwarmen iedere bruine teint en geven een natuurlijk, egaal resultaat. Met een Braziliaanse armbandopdruk op zowel de poeder als het doosje wordt dit zeker ieders zomerse geluksbrenger. Natuurlijk ogende, aangepaste zonmake-up.

De formule bevat twee Clarins-complexen die de teint een fraai bruin kleurtje geven:

  1. Het Mineral Sunlight complex: samengesteld uit minerale pigmenten in combinatie met zonovergoten parels met goud en koperreflecties voor een pure, stralende kleur en om de huid een warmere gloed te geven.
  2. Het Light-Optimizing complex+: softfocuspigmenten zorgen er in combinatie met parels voor dat lijntjes en onvolkomenheden optisch worden geminimaliseerd voor een stralende teint.

Een kleurtje dat ook goed is voor de huid. Waarom zou je moeten kiezen tussen een gezonde blos op je wangen en een gezonde teint? Je kunt ze beide krijgen. Daarom heeft Clarins haar formules verrijkt met zeer effectieve huidverzorgende ingrediënten.

Mat of iriserend… de keuze is aan jou!

Voor een stralende, maar matte zongebruinde make-up neem je een beetje van de matbruine en kopertinten. Verdeel deze over het hele gezicht. Degenen die hun gezicht een extra sprankje licht willen geven, nemen met een fijn penseel wat van de gouden tint op en voegen lichtaccenten toe op de bovenzijde van de wangen. Voor een zonovergoten make-up met iriserende reflecties meng je alle tinten met een poederbrush en verdeel je
deze over het hele gezicht.

Witte thee – Camellia sinensis

Witte thee wordt geproduceerd in China en is een zeldzame, zeer gewaardeerde plant die groeit in de bergen van de provincie Fujian. Ooit werd witte thee beschouwd als een drank die onsterfelijkheid schenkt; deze thee dankt zijn naam aan de zilverwitte bladknoppen die in de eerste dagen van de lente van de plant worden geplukt.

In tegenstelling tot andere theesoorten ondergaat witte thee geen fermentatieproces; de knoppen worden verflenst, oftewel gedroogd in het zonlicht. Door deze eenvoudige productiemethode worden alle waardevolle kwaliteiten van het blad behouden. Dit verklaart ook het hoge gehalte aan flavonoïden tegen vrije radicalen.

Colours of Brazil Palette Yeux Ombres & Liner

Hét palet van het seizoen voor diepblauwe ogen.

Palette Yeux Ombres & Liner, € 45

Beige en koraaltinten geven je een stralende en frisse teint. Ze worden gecombineerd met een bruine of taupe tint voor een warme oogopslag en staalblauw voor nog meer karakter. Vier kleuren oogschaduw in stralende kleuren met matte, iriserende en satijnen effecten. Ze kunnen zowel nat als droog worden aangebracht. Plus een zijdezachte, blauwe eyeliner. Het is jouw zomerse gelukspalet met Braziliaanse motieven in het poeder en op het doosje.

Blauw staat je echt goed: de meest sprankelende eyeliner

Vergeet de klassieke zwarte eyeliner en ga voor blauw! Het versterkt de kleur van alle ogen en geeft een transparant effect. Met een gebruinde teint is het dé modekleur om de ogen te accentueren. Teken een koninklijk blauw lijntje op de binnenste ooghoek, langs de aanzet van de onderste wimpers voor dat extra beetje accent.

Crayon Baume Lèvres, €19,75

Veel plezier in de zon, met een mooie transparante kleur voor de lippen. Altijd bij de hand!
Onmiddellijke en langdurige hydratatie. Met haar heerlijke geur glijdt de volle textuur perfect over de lippen voor een natuurlijk, ultra glanzend effect. De unieke formule op basis van mango, abrikoos en karitéboter hydrateert de lippen, waardoor deze direct soepel en comfortabel aanvoelen en worden beschermd.

My pink!

Tint 01 – My pink (links in beeld) past zich aan de kleur van de lippen aan, zodat je een eigen, unieke kleur krijgt. Gevoelige pigmenten reageren met de pH van de lippen en versterken de natuurlijke tint. Marshmallow, framboos, grenadine of fuchsia, er is een roze kleur voor iedereen. Ontdek jouw tint roze.

Karité – Butyrospermum parkii

De karitéboom groeit op de savannes van Afrika, waar deze als heilig wordt beschouwd en nooit gekapt of beschadigd mag worden. Vrouwen zijn de enige bewakers van deze kostbare boom en het zijn ook de vrouwen die de noten oogsten die vervolgens worden verwerkt tot de beroemde karitéboter.

Karitéboter staat sinds de oudheid bekend om zij n cosmetische eigenschappen; de boter is zeer rijk aan onverzeepbare bestanddelen, het kostbaarste deel van een plantaardige olie met herstellende en beschermende eigenschappen.

Mango – Mangifera indica

De mangoboom komt uit India en Myanmar en kan wel veertig meter hoog worden. De oranjegele vrucht is zeer geliefd vanwege de heerlijke zoete smaak en de energieboost die u ervan krijgt.

Mangoboter wordt verkregen door het persen van de zaden in de pit. Met het hoge niveau van triglyceriden en vetzuren herstelt, voedt en beschermt mangoboter de lippen tegen uitdroging. Bij contact met de huid maakt de zachte textuur de lippen soepel en geeft ze een mooie glans.

Huile Irisée, € 40

Dé huidverzorgingsolie voor een stralend gezicht en lichaam. Huile Irisée bevat fijne, gouden pareltjes die een mooie sluier achterlaten op de huid, waardoor een bruine teint, zonder vettig gevoel, mooier wordt en gaat stralen. De huid ruikt zonnig door de geurende etherische oliën van mandarijn en grapefruit, ylang ylang en tonkaboon.

Huile Irisée is verrijkt met hazelnootolie en voedt, verzacht en beschermt de huid tegen uitdroging. Een vitamine E-derivaat beschermt de huid tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Breng een vleugje Huile Irisée aan op het gezicht, decolleté, de armen en benen om de huid
perfect te laten stralen op een zomeravond en om nog langer een mooi bruin kleurtje te houden. Na het gebruik van Shimmer Oil ziet de huid er stralend uit, het voelt zijdezacht aan, is gevoed en ruikt heerlijk.

Fix’ Make-Up, €28,75

De ‘must’ voor langhoudende make-up. Fix’ Make-Up verbetert de teint, laat make-upkleuren sprankelen en fixeert in één moeite de make-up van ‘s morgens tot ‘s avonds. Dankzij een bestanddeel tegen uitdroging en verzachtend rozenwater, blijft de huid zacht en soepel. Breng de make-up aan, spray en u bent helemaal klaar voor een Braziliaans feestje!

De Clarins Colours of Brazil collectie ligt nu in de winkel. Je kunt hier direct online shoppen.

WIN! een prachtige set Colours of Brasil make-up! Ga naar de actie-pagina.

Lees ook