‘Non toxic nails’ met broos gevolg..

03:28 - 02:05
luistertijd 03:28 - leestijd 02:05

Yildiz test pastelkleurige lakjes van Kure Bazaar

Drie prachtige modetinten van Kure Bazaar ontving ik. Een nagellak op basis van 85 procent natuurlijke ingrediënten en dat terwijl nagellak bekend staat als schadelijk.. ‘Detox in color’, laat het Parijse merk weten. Ik ben benieuwd of dit merk net zo goed werkt als conventionele merken.

Ik heb drie pastelkleurige, vrolijke en heldere kleuren gekozen: Kerria (licht geel), Fuji (lila) en Urban 14 (neon oranje). Althans volgens het boekje.. Bij binnenkomst blijkt de fluor oranje niet dezelfde kleur. Enige teleurstelling maakt zich van mij meester.

Verpakking

Op de flesjes staat de naam van het merk als logo gedrukt. Ik keur de flesjes verder. Een mooie glinstering heeft de lak in de glazen flesjes, in tegenstelling tot de witte dop, die naar mijn idee van een goedkoop soort plastic is. Bovendien is de dop een soort hoesje, waardoor ik bij het opendraaien onhandig met de dop in handen zit en niet met het kwastje. Mind you, ik ben modeontwerpster geweest, op verpakkingen let ik automatisch.

Resultaat

Bij gebruik blijken drie tot vier lagen optimale dekking te geven, hoewel ik graag met twee zou hebben volstaan. De tint Kerria wil helaas niet goed dekken en heeft dus een vierde laag nodig. Na twee dagen zijn de eerste beschadigingen zichtbaar. Ik ben lichtelijk teleurgesteld, want de claim belooft ‘impeccable resistance’. Bovendien merk ik na enige tijd, dat mijn nagels heel erg broos worden.

Yildiz test pastelkleurige lakjes van Kure Bazaar

Effect

Mij is niet duidelijk wat het merk wil zeggen met ‘detox in color‘, vermeldt in de campagne. Is het idee dat mijn nagels moeten ontgiften? Is dat de oorzaak dat mijn nagels zo broos worden? Volgens de filosofie van Kure Bazaar is het juist de bedoeling dat de vitaliteit behouden blijft, terwijl de natuurlijk cyclus wordt geaccepteerd.

Bij navraag constateert Esmeralda de Fouw, perswoordvoerder van het merk in Nederland: “De klacht van brosse nagels krijgen wij nu voor het eerst in twee jaar. Ik zou de nagellak wat langer gebruiken. Wellicht heeft het te maken met voeding of medicijngebruik.” Ik ben alleen bang dat het hier niet aan ligt, want ik heb een normaal eetpatroon, eet zelfs redelijk biologisch en een tikkeltje superfood gerelateerd. Bovendien gebruik ik geen medicijnen.

Natuurlijk beter..?

Uit onderzoek blijkt dat tien op de twaalf nagellakken gevaarlijke stoffen bevatten, waarvan vier nagellakken zelfs zeer gevaarlijke stoffen, vermeldde Nu.nl in 2012. De lak van Kure Bazaar is vrij van deze schadelijke boosdoeners: Tolueen, Formaldehyde, Dibutylfalaat (DBP) en zelfs de synthetische Kamfer..

yildizYildiz concludeert:

In dat opzicht is natuurlijk beter, alleen doordat mijn nagels zo broos worden, heb ik zo mijn twijfels over het product. Bovendien is niet aan de ingrediëntenlijst te zien welke stoffen van natuurlijke afkomst zijn en welke synthetisch.

Een volle 85 procent stoffen is van natuurlijke afkomst, waaronder bijvoorbeeld houtpulp, graan, katoen, aardappelen of maïs. Dit is een enorme vooruitgang, alleen wat zit er in de overige 15 procent? Als ik mijn test mag geloven, wijst de samenstelling in ieder geval niet veel positiefs uit en was ik zelfs gestopt met het gebruiken van het product, om te voorkomen dat het verergerde.

Shop Kure Bazaar nagellakjes hier online in alle kleuren die je maar kunt  bedenken!

Lees ook