Groen zeepje met haverproteïnen en kruipbraam voor een heerlijk zachte huid

03:24 - 02:02
luistertijd 03:24 - leestijd 02:02

Maxim test Madara Cloudberry Oat Milk zeepJullie weten al dat ik van zeepjes hou. Het zijn de heerlijke geurende kleine stukjes van betaalbare luxe waar ik blij van word. Het Cloudberry Oat milk zeepje van Mádara wil ik dan ook met jullie bespreken.

Zacht, welriekend en groen

De verpakking trok in eerste instantie mijn aandacht: een stevig doosje in wit en groen met een zachte tekening van de licht vervaagde bessen. Het heeft een rustige en natuurlijk uitstraling. De geur van het zeepje – een vrij zachte bessengeur waarin ik in vrij populaire granaatappel-thema herken – zorgde ervoor dat ik het meenam.

De geur is heel erg zacht, lichtfruitig, met een fris zuurtje met lichte nuancen van room. Het doet me een beetje aan bessenkoekjes denken. Dan zie ik nog een logo van EcoCert dat mij vertelt dat Mádara ‘groen’ bezig is. Deze producent uit Letland maakt biologische cosmetica waarin planten en kruiden uit het Baltisch gebied zijn verwerkt.

Verrijkt met havermelk en kruipbraam extract

Volgens de claim zou het Cloudberry Oat Milk zeepje mijn huid verzachten met haverproteïnen en kruipbraam (ook bekend als veenbraam en gele bosbraam, er zitten hier veel vitaminen in). Het zou mijn huid op een zachte manier schoonmaken door de toevoeging van jojobaolie en hydraterende plantaardige suikers.

Uit organische landbouw

Uit de INCI lijst kan ik concluderen dat het Cloudberry Oat Milk zeepje is gebaseerd op de verzeepte palm en kokosolie (beide gekenmerkt als organic) met toevoeging van jojobaolie, havermelk en de veenbraamextracten uit de fruit en de zaadjesolie. Er zitten ook hulpstoffen en parfum in. De meesten ingrediënten zijn afkomstig uit de organische landbouw (of zijn daarvan afgeleid). Ook zitten er etherische oliën in. Dat is conform de claims en mijn verwachtingen.

Lekker schoon voor de lente 

Het zeepje schuimt goed op een sponsje en vult de douchecabine met een heerlijke geur. Bij het afspoelen voel ik mijn huid licht knarsen onder mijn vingers – een heerlijk oeroud gevoel van zeepschoon. De geur verdwijnt vrij snel van de huid, maar blijft een poosje aanwezig in de badkamer. Zoete rode bessen met melk en koekjes geven me een heerlijk gevoel. Hoewel het zeepje vrij mild is voor de huid, heb ik na het wassen wel de behoefte om een body lotion te gebruiken. Mijn huid voelt op sommige plekjes licht trekkerig aan.

MaximMaxim concludeert:

Madara Cloudberry Oat Milk soap is een mild zeepje met een heerlijke zachte geur wat goed bij de lente past. Een mooi cadeau voor liefhebbers van ‘groene’ cosmetica. Het is ook een mooie verrassing voor de liefhebbers van Scandinavië of de Baltische landen, omdat het planten en kruiden uit dit gebied gebruikt.

Hoe mild het ook is, het blijft een zeep en kan soms té ontvettend zijn voor de huid. Gebruik van een bodylotion achteraf is daarom niet overbodig.  Qua geur is het goed te combineren met de granaatappel geparfumeerde producten (denk bijvoorbeeld aan de Granaatappel Regenererende Bodylotion van Weleda of Pomegranate Conditioning Body Oil van Sans Soucis Naturkosmetik).

Shop het vriendelijk geprijsde zeepje en andere fijne producten van Madara hier online.

Lees ook