Een subtiele geurherinnering

03:13 - 01:56
luistertijd 03:13 - leestijd 01:56

Gebruik je wel eens een geurzeepje? Ik bedoel de luxe geparfumeerde zeepjes van de bekende parfummerken? Veel parfumhuizen gebruiken de zeepjes naast douchegels, bodylotions en deodorants als aanvulling voor op hun parfumlijn. Soms krijg je een dergelijk zeepje cadeau als je de je lievelingsgeur koopt. Het is wel handig wanneer je badproducten zijn afgestemd op je geur. Maar eigenlijk kan een geparfumeerd zeepje veel meer bieden, dan alleen de aanvulling op een geur  zijn….

Subtiel genieten

Ten eerste is het een heerlijke manier om van een geur te genieten die je lekker vindt, maar niet echt kan of durft te dragen. Denk aan situaties waarbij een sterke geur niet gepast is. Douchen met een geparfumeerd zeepje maakt het toch mogelijk om van je lievelingsgeur te genieten.

Een vrouwengeurtje voor hem

Of neem bijvoorbeeld een geur die kenmerken van de andere sekse vertoont. Niet elke man durft in een damesgeur rond te lopen en niet elke vrouw voelt zich gemakkelijk in een herengeur. Dan kan een geparfumeerd zeepje voor een heerlijke geurbeleving zorgen in je badkamer: niemand hoeft te weten dat je bijvoorbeeld als man van Chanel No 5 houdt. Tenzij je natuurlijk Brad Pitt heet…..

Prada Infusion d’Homme begon als zeep

Wist je dat dit idee ook een inspiratiebron is geweest voor een nieuw parfum? Zo is Prada Infusion d’Homme ontstaan. Het idee achter dit parfum was om een geuraura te creëren van een man die bij het badderen stiekem het zeepje van zijn vriendin had gebruikt. Het zeepje heette Prada Infusion d’Iris. Als je aan Infusion d’Homme ruikt, dan herken je het helemaal – het irisakkoord van Infusion d’Iris alleen schoner, met zepige noten erin.

Zoete herinnering

Ook als je jouw geliefde mist, omdat zij of hij ergens ver weg is, kan zijn of haar parfum de bittere momenten van afscheid te verzachten. Je kunt haar of zijn parfum op een kussen naast je spuiten. Of je kunt een zeepje met dezelfde geur op je nachtkastje leggen.

Een mooie reis…

Met een geparfumeerd zeepje kan je ook een heerlijke luxe gevoel kopen voor niet al te veel geld. Stel dat je op een verwenvakantie gaat. Neem dan een heerlijk zeepje mee van een duur merk waarvan je denkt – hmmm, het ruikt lekker, maar ik zal het niet zo snel als parfum kopen. Leg het in de badkamer van je hotel en geniet van de heerlijke luxe geur waarmee het de hele kamer vult. Eenmaal terug verstop je het zeepje goed, want later kan je de kracht van de geur gebruiken om herinneringen aan die reis op te roepen. Als je de mooie tijden van je vakantie weer begint te missen, ruik dan weer aan het zeepje en herbeleef opnieuw de leuke momenten.

Wat een geurzeepje al niet kan doen….

Lees ook:

Lees ook