Een rauw eitje maakt je huid strakker, verkleint de poriën en maakt haar glanzend

02:50 - 01:42
luistertijd 02:50 - leestijd 01:42

Eieren zijn leuk om te verstoppen, maar nog leuker om op je gezicht te smeren. Een eitje doet namelijk wonderen voor je huid: eiwit staat erom bekend dat het een verstevigende werking heeft op je gezichtshuid en goed werkt tegen acne en een vette huid. Daarnaast verkleint het poriën en gaat het fijne lijntjes en rimpels tegen.

Maar ook de eidooier blijkt een redder in nood omdat het boordevol goede vetten, cholesterol en retinol zit. Het maakt de droge huid weer heerlijk zacht en maakt littekens minder zichtbaar .Reden genoeg om eens vaker een eitje of twee erbij te pakken. Ook ideaal voor in je haar.

Een eiermaskertje maken is zo ‘gepiept’! We vonden een aantal heerlijke maskertjes.

1. Last van opgezwollen ogen, fijne lijntjes en grove poriën? Kluts dan een eiwitmaskertje

Smeer met je vingertoppen eiwit over het gedeelte rondom je ogen. Laat het 15 minuten drogen en spoel dan af met warm water. Wil je je poriën minder zichtbaar maken, breng dan met je vingertoppen eiwit aan op de plekken waar het nodig is. Laat het drogen en spoel erna af.

2. Last van acne en/of een droge huid? Maak dan een eiermasker met honing

Mix een rauw eitje met een eetlepel honing, breng het mengsel aan op je gezicht en laat het 15 tot 20 minuten drogen om je poriën minder zichtbaar te maken en bacteriën te doden zonder dat het je huid uitdroogt.

3. Een gerimpelde huid die extra stevigheid nodig heeft? Maak dan een eiermasker met wijn

Wellicht is er na de paasbrunch wijn over. Spoel het zeker niet door de gootsteen maar meng drie eetlepels ervan met het eiwit van 1 ei en een klein beetje honing. Wijn bevat antioxidanten die goed zijn voor je huid, de honing hydrateert je huid. Laat het 10 tot 15 minuten inwerken en spoel af met warm water.

4. Wil je je haren ook verzorgen? Maak dan een eiermaskertje voor je haar

Mix twee eieren op kamertemperatuur met 2 eetlepels kokosolie en 2 eetlepels olijfolie. Masseer het mengsel in je haar. Dek je haar af met een douchemuts, laat het 10 minuten inwerken en was je haar erna grondig met shampoo. Dag glanzende bos met haren!

5. Dan hebben we nog een masker voor elk huidtype: het eiermasker met honing en pompoen

Meng een eetlepel gepureerde pompoen met het eiwit van 1 geklutst eitje, 1 eetlepel yoghurt en 1 eetlepel honing en breng het aan op je gezicht (let op: vermijd de oogzone) en laat het 10 minuten inwerken. De pompoen en yoghurt bevorderen de celvernieuwing en de honing werkt antibacterieel.

Welk masker ga jij binnenkort maken?

Lees ook