De quick fix voor onhandige nagel-lakkers

06:27 - 03:52
luistertijd 06:27 - leestijd 03:52

Sabine test L’Oreal Nails a Porter nagelstickers

Loreal Nails a Porter

Kunstnagels. Ik gebruik ze nooit. Ooit als puber mee zitten spelen, maar ik heb me sindsdien nooit meer laten verleiden tot een aankoop. Voor BeautyJournaal ga ik overstag; ik ga de L’Oréal Nails a Porter in de kleur zwart testen.

De verpakking geeft aan dat deze nepnagels super flexibel zijn. Ze claimen vijf dagen te blijven zitten. Het aanbrengen gaat volgens L’Oréal snel, gemakkelijk en veilig. Ook is er geen lijm nodig. Nou, het zal me benieuwen…

Ik heb de Matte Mania meegekregen voor matzwarte nagels met een glanzende finger tip. Maar er zijn meerdere kleurtjes met spannende nail art. Pikzwart met een gouden tip bijvoorbeeld of wit met zwarte tip, een french manicure en cute pastelblauw met grijs. Voor iedere smaak is er wel wat!

Het doosje bevat twee sets van twaalf nagels, één voor elke hand, zodat je kunt kijken welke maten het beste op je nagels passen. Slim bedacht. Daarnaast vind ik een setje roze stickertjes.

Gebruik

De instructie maakt duidelijk dat ik eerst mijn nagels goed schoon moet maken en de nagelriemen terug moet duwen. Daarna moet ik met de set nagels gaan passen. Oei, hier gaat het al mis. Mijn eigen duimnagel is veel te lang, kortom ik moet mijn nagel nog verder bijvijlen. Nou heb ik zelf niet echt erg lange nagels.

Sabine test L’Oreal Nails a Porter nagelstickers

Kiezen, plakken en vijlen

Het is even een zoektocht, maar ik heb een match met mijn duimnagel gevonden. Met een stickertje moet ik de kunstnagel op mijn nagel aanbrengen. Een beetje gepriegel is het wel. Het aanbrengen van de sticker op de kunstnagel is precisiewerk. Daarna moet je ook nog roze folie lostrekken, zodat het ook echt als een dubbelzijdig tape werkt.

Als de nagel zit, kun je gemakkelijk de nagel van het houdertje losbreken. Er blijft wel een stukje van de houder aan, maar die kan ik straks blijkbaar afvijlen. Hoppa, in een kwartier zitten de nagelstickers op mijn rechterhand. Kijken of ik sneller klaar ben met de tweede hand.

Dat klopt! De juiste maat nagels zijn gemakkelijker te vinden dan bij de eerste hand. Maar met nepnagels op stickertjes verwijderen is geen feest. Ditmaal een tel ik rondetijd van 12 minuten.

Ze zitten allemaal. Ik druk ze allemaal nog een keer aan en vijl de uitstekende stukjes van de houder er af. Dat is wel handig. Dit is wel even andere koek, als gelakte nagels.

Het resultaat

Mijn handen lijken wel getransformeerd. De nagels zijn wat vierkant qua vorm. Normaal heb ik rondere nagels. Het is dus even wennen. Ze zitten niet onprettig, omdat je de juiste maat kan uitzoeken en omdat ze flexibel zijn. Alleen de duimnagel is niet helemaal de juiste maat. De nagel is eigenlijk te kort voor mijn natuurlijke nagel. De rest zit als gegoten. Ik ben benieuwd hoe lang ze houden en of deze flexibele kunstnagels mij bevallen. Typen gaat in ieder geval probleemloos!

Sabine test L’Oreal Nails a Porter nagelstickers

Hoelang blijven de kunstnagels nou écht zitten?!

Het is duidelijk dat ik de stickertjes beter kon plaatsen bij de rechterhand, want de kunstnagels zitten na vijf dagen nog keurig op hun plaats. De linkerhand was flink prutsen en daardoor zijn de stickers niet goed op de kunstnagel aangebracht.

Resultaat; na één dag was er al één verdwenen (ongemerkt overigens) en na twee dagen viel de tweede af. Ik heb deze kunstnagel eens goed bekeken en kom tot de conclusie dat een sticker die niet goed is geplakt de boosdoener moet zijn.

Tip voor de volgende keer; breng eerst alle stickers aan en breng daarna pas de kunstnagels aan. Dan weet je tenminste zeker dat de stickers goed aan de binnenzijde zijn aangebracht. Key for success!

Sabine test L’Oreal Nails a Porter nagelstickersHoe voelen ze aan?

Ik moet zeggen dat ik enorm verbaasd ben over de nagels. De eerste dag is het nog wennen, maar daarna voelen ze aan alsof het mijn eigen nagels zijn. Ik kan alles en doe alles zoals ik gewend ben. Douchen, bodylotion smeren, verpakkingen open peuteren. Geen verschil.

Maar ik moet toegeven dat op de laatste dag het minder fijn voelt om met mijn handen door mijn haren te gaan. De nagels blijken iets omhoog te staan bij mijn nagelriemen, waardoor er haren achter blijven haken. Dat is dan ook echt het enige minpunt.

Verwijderen van de nagelstickers

‘Met een druppeltje acetonvrije nagellakremover op je nagelriemen kun je de flexnagels gemakkelijk verwijderen’, aldus de verpakking. Met een wattenstaafje laat ik een druppel tussen elke kunstnagel en nagelriem vallen. Het voelt een tikje vreemd om die nagels van je hand af te trekken. Ik voel een lichte druk op mijn eigen nagels. Niet geheel prettig. Er blijven lichte plakresten over op de nagels. Deze zijn met de nagellakremover erg gemakkelijk te verwijderen.

sabineSabine concludeert:

Je hebt in een handomdraai verzorgde nagels. Ik zie dit echt als een quick fix als je geen tijd hebt om een uitgebreide manicure te doen. Ik denk wel dat het slim is dat L’Oreal uit bijzondere dessins uitbrengt onder deze lijn. Nail art is hot, maar een enorm werk om zelf te creëren. Deze lijn biedt de mogelijkheid om op een makkelijke manier echt bijzondere nagels te hebben.

Het aanbrengen gaat vrij gemakkelijk en de verpakking bevat ook een nagelvijltje om de kunstnagels te kunnen bijwerken. Ze voelen eigenlijk heel natuurlijk aan, omdat ze flexibel zijn. Vergelijk het met een nagel waar je een tijdje nail hardener op gedaan hebt.

Minpuntje vind ik het feit dat de nagels erg kort zijn en als je dus lange nagels van nature hebt, zul je deze echt moeten kortwieken. Ook kun je ze maar één keer gebruiken. Maar al met al vind ik dit toch een aanrader en een musthave voor feestjes of als een EHBO-kit bij afgebroken nagels in je handtas.

Shop de L’ Oreal Nails a Porter nagelstickers hier online.

Lees ook