Het Douglas orakel sprak: Art Deco moet haar potentieel beter benutten in Nederland

04:29 - 02:41
luistertijd 04:29 - leestijd 02:41

Heb je al eens van dit merk gehoord? Het is Duits, en bestaat inmiddels 30 jaar. In Duitsland is het echt een heel groot make-upmerk, je vindt het bijna in elke parfumerie. Ook internationaal is het in vele tientallen landen te vinden.

Zoals je als Duitse jonge meid opgroeide met Art Deco, zo groeiden wij op met Max Factor en Maybelline. Art Deco richt zich op 35+ vrouwen.

Letterlijk onder het stof

In Nederland is het sinds 2006 te koop, bij Douglas. Mij was het nooit opgevallen. Het schap stond altijd een beetje achteraf opgesteld en werd ook niet echt afgestoft. Het stond letterlijk te verstoffen…

Maar daar komt nu verandering in. Douglas ondergaat internationaal momenteel grote veranderingen. Er is een externe investeerder aangetrokken, uit Amerika, om de kar, die toch niet meer zo heel hard liep, weer vlot te trekken. Juste, luxe parfumeriën verkeren momenteel ook in redelijk zwaar weer. Zo vernam ik ook dat zowel Douglas als IciParis steeds meer filialen als franchise van de hand zullen gaan doen.

Uitverkorene…..

De nieuwe investeerder van Douglas gaat met een stevige bezem door het bedrijf heen. Er wordt kritisch gekeken naar het merkenpakket: welke merken doen het goed, welke merken zijn bereid flink te blijven investeren om te kunnen blijven schitteren op de schappen van deze keten. Kortom: welke merken hebben de toekomst (bij Douglas).

Art Deco was door de investeerders aangewezen als een succesvol merk en kreeg het vriendelijke doch dwingende verzoek om de positie te gaan versterken als merkenpartner van Douglas. Zo moest het merk inderdaad afgestoft gaan worden in Nederland, want hier zouden nog groeikansen liggen.

Krachtmeting met de luxe merken

Art Deco opereert in het midden segment, zoals men dat noemt in zakenjargon. Maar, zo verzekert men ons: kwalitatief kan het zich meten met luxe merken als Chanel en Yves Saint Laurent. Zo komt de concealer van Art Deco uit dezelfde fabriek als de befaamde Touche Eclat van YSL. En ook professioneel doet men niet onder voor menig professioneel merk. Een van de priming, concealing products camoufleert net zo sterk als een product van Kryolan. Je kunt letterlijk je tattoe ermee weg poetsen (kun je trouwens met Dermablend ook).

Duits familiebedrijf

Art Deco is een Duits familiebedrijf, in handen van de 64-jarige Helmut Baurecht, en zijn 32-jarige zoon staat in de startblokken om het bedrijf te gaan leiden. De productie van make-up vindt in Europa plaats en daar is men trots op.

Podium voor jonge kunstenaars

Art Deco volgt de trends op de voet. Twee keer per jaar is er een trendcollectie gerelateerd aan de mode op de catwalks, maar er ook worden specials uitgebracht in samenwerking met jonge, internationale kunstenaars. Baurecht senior is dol op kunst en draagt op deze manier zijn gesponsorde steentje bij aan het succes van young and promising artists. Dit uit zich meestal in collecties met speciale verpakkingen voorzien van artwork van zijn kunstenaar.

Twee jaar geleden ontstond de eerste samenwerking met een internationale celebrity: Dita von Teese. Zij mocht letterlijk haar eigen satelliet collectie ontwikkelen met veel typisch Von Teese rood.

Stel je eigen collectie samen

De collectie is ongelofelijk uitgebreid: alle kleuren van de regenboog in lipstick, oogschaduw en nagellak. You name it, they have it. Leuk is ook het feit dat je je eigen collecties kan samenstellen, met de speciale doosjes. Helaas (nog) niet voor lipstick, wat ik zelf juist zo graag willen, maar wel voor de poeders: oogschaduw en blush.

Getipt wordt de oogschaduw primer, waarmee je oogschaduw niet alleen intenser van kleur wordt maar ook meer dan een dag lang houdbaar op je ogen, zonder in vettigheid op te lossen. Try before you die!

Ik kreeg van de make-upartist van wie mij de naam ontschoten is een quick make-upje aangemeten met een koel paars, gemengd met goud op de ogen, een perzik blush en een strawberry liptint. Voor de basis werd een HD foundation en poeder gebruikt.


 Art Deco make-up shop je hier online. Mijn tip? De eye primer: je oogschaduw blijft echt meer dan 10 uur zitten! Zo heb ik ervaren…

Lees ook