Doet serieus wat het belooft!

04:00 - 02:24
luistertijd 04:00 - leestijd 02:24

Ik moest het echt eens proberen, zei pr manager Juliette Kops, van Vichy, tegen mij. ‘Dit is de beste foundation tegen huid oneffenheden. Hij is ontwikkeld door een visagiste die zelf grote problemen had met een wijnvlek op haar gezicht.’

Hmm…cremesteentjes-foundation, ik ben er eigenlijk nooit zo dol op geweest, omdat ze binnen no time leeg waren en het doseren ook niet handig was. En sponsjes? Ik ben een handwerkster, om het maar even (on)eerbiedig te zeggen.

Doe het snel, maar goed!

Maar, vooruit, als Juliette het zegt, en me dan ook nog eens een filmpje laat zien waarin deze dame haar huid echt onberispelijk egaal weet te maken, ben ik overtuigd. Proberen maar! Ik heb nu ik bijna 50 ben ook de nodige couperose op mijn wangen gekregen, mijn huidkleur is niet zo egaal meer. Jammer, maar helaas. Dus alles wat mij ‘ quick and dirty’  de deur uit krijgt….daar doe ik het voor.

http://youtu.be/DnfLC05LJh4

Nou, reken maar! Dit is mijn beste vriendinnetje geworden. Nog nooit was mijn teint zo snel geëgaliseerd en ready to go. Ik wist de hand te leggen op de juiste kleur (nude 25) en met een laagje ben ik al van alle roodheden in mijn huid af.

Dermablend Nude 25

De foundation op het sponsje smeert erg lekker uit en is ook goed in de poriën neer te leggen. De foundation is erg zuinig in gebruik, in het begin ben je echt geneigd om een te dikke ‘hap’  van het steentje te halen. Niet doen, want je kunt heel lang uitsmeren met een kleine hoeveelheid. En voor de eigenwijze vrouwen onder ons: wel een sponsje gebruiken want met vingers of kwast is het niet te doen, hoe fijn van structuur deze samengeperste crème ook is.

De foundation geeft op mijn huid een satijnen finish, dus niet supermat. Na enkele uren zie ik wel wat meer glans op de vettere zones, maar dat poeder ik weg met mijn mineraal poeder van Jane Iredale. Omdat hij sterk egaliseert, verdient het aanbeveling om wat contour terug te brengen in het gezicht met poeder en of blusher.

Echt longlasting

Deze foundation is echt longlasting, ik moet hem ’s avonds van mijn huid wassen. Hij belooft ook waterproof te zijn, daar heb ik dan weer geen ervaring mee. De tearjerker is nog niet langs gekomen….

Hoor ik hier en daar geluiden dat je de foundation wel op je huid ziet, ja dank je de koekkoek, wat wil je met zo’n superdekkende foundation! Bovendien: iemand die echt goed dekkende foundation zoekt, zal het om het even zijn, of je hem iets ziet zitten. Dan maak je heel andere afwegingen. Als het maar netjes is qua zichtbaarheid, een chique zichtbaarheid, geen ordinaire pancake.

Dermablend oogt echt mooi op de huid bij dit oudere meisje, en in mijn geval is hij ook goed van kleur. Misschien val ik met dat laatste wel in een gelukkige categorie, want met vijf kleuren in ons land te koop (bij de apotheek), is het natuurlijk een niet al te grote keuze.

Voor 25 euro is het een topper, echt net zo goed, zo niet nog beter, dan menig luxe teintverfraaier, gezien de prijsstelling en het zeer tolerante huidgevoel. Er is ook een vloeibare variant, en een stick. Ik heb ze niet geprobeerd. En nog leuker: je shopt hem hier online met korting!

Kan ik je niet overtuigen? Bekijk deze video maar eens: hij is natuurlijk goed geregiseerd, maar hij klopt wel: zelfs je tattoo’s kun je ermee bedekken:

http://youtu.be/9mIBKifOOQQ

 

 

Lees ook