het maakt haar huid glad en zacht

02:20 - 01:24
luistertijd 02:20 - leestijd 01:24

hannah Cleansing Clay
Gerti test Hannah Cleansing ClaySinds ik in 2012 kennismaakte met Hannah, ben ik een groot fan. Mijn favoriet is de Enzymatic Peeling. Vorig jaar bracht hannah een nieuw product op de markt: Cleansing Clay, een ‘detoxmasker’ op basis van kaolien en bentoniet, twee kleisoorten.

Meestal ben ik huiverig voor kleimaskers. Toen mijn huid nog vet was, gebruikte ik wel eens een kleimasker om het vet de absorberen. Maar bijna altijd droogde zo’n masker mijn huid teveel uit en begon de opperhuid zelfs te schilferen.

De claim

Cleansing Clay zuivert, activeert en kalmeert de huid. Het bevat anti inflammatoire en verzachtende eigenschappen en is geschikt voor de vette huid, maar ook voor de droge, geïrriteerde en gevoelige huid. Ik ben benieuwd.

De verpakking

Het masker zit in de typische hannah pot: een dikke doorzichtige pot met in dit geval een rode binnenpot. Dat oogt chic omdat het rood subtiel doorschijnt. Het masker is oudroze van kleur, net geen huidkleur en heeft het echte hannah-parfum. Daar moet je van houden.

Gerti test Hannah Cleansing Clay

Het gebruik

Het masker wordt met een spatel geleverd waarmee je een royale hap uit de pot neemt. Je brengt het masker op een schoongemaakte huid aan en laat het een paar minuten zitten. Je verwijdert het met een warm (microwave)kompres.

Het masker brengt makkelijk aan en verdeelt goed. Het voelt zacht aan, zelfs vrij romig, en trekt mijn huid niet samen. Het masker wordt dan ook niet echt hard zoals zo veel andere kleimaskers. Zelfs na 20 minuten op mijn hand voelt het masker nog soepel.

Het masker laat zich na vijf minuten gemakkelijk verwijderen met een vochtige doek verwarmd in de magnetron.

Gerti test Hannah Cleansing ClayGerti concludeert:

Mijn huid voelt verbazingwekkend zacht en schoon. Mijn huid trekt niet en voelt niet uitgedroogd. De roze kleur geeft af op het kompres, maar wees gerust, dat gaat er probleemloos uit in de was.

Ik ben aangenaam verrast. Een kleimasker dat inderdaad geschikt is voor de droge en gevoelige huid. Het maakt zijn beloftes meer dan waar. Mijn huid ziet er uitgerust en stralend uit.

Ga voor meer informatie over hannah producten naar het merkdossier op BeautyJournaal.

Lees ook