Zet omgevingsstressfactoren om in huidbescherming...

02:32 - 01:31
luistertijd 02:32 - leestijd 01:31

Wat de nieuwe CC cream van Origins nu zo anders maakt dan al die andere CC creams? Als we het groene merk mogen geloven, is de SMART-technologie (afkorting van Self-Monitoring, Analysis & Reporting Technology) de eerste binnen de beautyindustrie die omgevingstressensoren (blootstelling aan UV, ozon en verontreiniging) omzet in huidbescherming.

De SMART-technologie komt uit de technologische wereld waar een proces werd ontwikkeld voor het bestuderen van en reageren op mogelijke verstoringen van software.

Wat bleek? Apparatuur ging sneller, efficiënter en slimmer werken. Geloof het of niet maar Origins past deze techniek nu ook toe op huidverzorging.

Smarty Plants formule

De Smarty Plants formule bevat omhulde actieve stoffen die vrijkomen op basis van signalen van de huid en de omgeving. Dat betekent dat prikkels van buitenaf mechanismen activeren die doelgericht en specifiek verzorgende resultaten voor de huid vrijgeven, zo is te lezen in het meegeleverde persbericht.

De CC cream heeft een drievoudige werking: het beschermt, perfectioneert en corrigeert de huid.

1. Bescherming

Dit proces wordt geactiveerd door blootstelling aan UV, ozon en verontreiniging en werkt anders dan een SPF. In het persbericht is het volgende hierover te lezen: ‘Receptoren op het oppervlak van de omhulde hoofdingrediënten reageren en transformeren wanneer ze worden blootgesteld aan specifieke omgevingsfactoren. Als de wanden van deze capsules breken, geven zij anti-verouderings anti-oxidanten van groene thee vrij en blokkeren vrije radicalen.’

De volgende bestandsdelen helpen de huid te beschermen:

2. Perfectioneren

Salicylzuur en kastagne-extract hebben een gladmakende werking en perfectioneren zodoende het huidoppervlak. Deze ingrediënten zijn geïsoleerd door een schil die geleidelijk oplost. Zo acclimatiseert de huid naar verloop van tijd en krijgt het geleidelijk aan een vlekkeloze teint.

3. Corrigeren

Lichtreflecterende minerale pigmenten geven de vlekkerige, doffe en oneffen huid direct een boost.

Verdere claims:

De Smarty Plants CC cream van Origins is verkrijgbaar in twee tinten: Light Medium en Medium Deep en is verkrijgbaar voor €34.

SHOP Origins producten hier online.

Lees ook