Moet meer volume én stevigheid terugbrengen

04:53 - 02:55
luistertijd 04:53 - leestijd 02:55

Eucerin Volume Filler

Anja test Volume Filler lijn van EucerinVorig jaar maakte Monique hier op Beautyjournaal bekend dat Eucerin met een nieuwe lijn komt. De Volume-filler is een nieuwe, anti-verouderingslijn die de twee belangrijkste tekenen van veroudering tegen zou gaan, te weten volume én stevigheid.

Aangezien ik in deze doelgroep val, heb ik me direct aangemeld om deze lijn te mogen testen. Deze lijn bestaat uit een rijke dagcrème met SPF15 én UVA bescherming, een rijke nachtcrème en een oogcontourcrème en is geschikt voor de normale tot droge huid. De voordelen van Eucerin zijn dat ze vrij zijn van parabenen, niet comedogeen zijn en geen kunstmatige kleurstoffen bevatten. Ik krijg de complete volume-fillerlijn thuisgestuurd.

De verpakking

De Volume-filler lijn wordt geleverd in de bekende, glazen potten maar in dit geval met rode dop. De dagcrème heeft een witte- en de nachtcreme een blauwe binnenpot. Zo kun je ze makkelijk uit elkaar houden, zonder leesbril. De oogcontourcrème zit in een handig te doseren tube. Beide potten hadden géén bijsluiter maar de tube wel. Om zo hygiënisch mogelijk te werk te gaan, gebruik ik altijd een RVS-spatel welke ik voor gebruik nog onder de hete kraan afspoel.

Een van de belangrijkste tekenen van veroudering ontstaat dus door vermindering van volume gevende cellen wat je kunt zien aan onderstaande punten. Hierdoor krijg je een sombere en wat negatieve uitstraling, aldus Eucerin.

Hoe ontstaat volumeverlies?

Volumeverlies vindt plaats in de volgende huidlagen:

Wat zijn nu de opties voor verbetering en hoe kunnen we de zichtbare effecten aanpakken?

Eucerin werkt in dit geval met vier actieve ingrediënten:

Hoe heb ik deze lijn gebruikt?

Op de website valt te lezen dat je eerst de huid (gezicht, nek en decolleté) moet reinigen waarna je de crèmes aan kunt brengen. Deze voelen ‘rijk’ aan, ruiken heerlijk maar na een aantal minuten is het parfum, en dat vind ik een groot pluspunt, verdwenen. Ik zit niet met mijn vingers in de potten maar gebruik hiervoor een RVS-spatel.

anjaAnja concludeert:

Voor het gebruik heb ik twee weken geen serums en dure producten meer gebruikt om de werking optimaal te kunnen ervaren. Alleen mijn reinigingsproducten ben ik blijven gebruiken.

De crèmes zijn vettig en na de dagcrème gebruik ik een matterend poeder. De nachtcrème geeft een ‘zweterig’ uiterlijk. Maar het grote voordeel van deze crèmes is, dat ik geen enkele keer een trekkerig gevoel heb gehad en iets moest bijsmeren.

Na vier weken gebruik, merkte ik dat er iets veranderde aan mijn uiterlijk. Nu, na zes weken zien mijn kraaienpootjes er minder opvallend uit en mijn gezicht oogt inderdaad ‘gevuld’. Bij de BeautyJournaal bijeenkomst kreeg ik te horen dat ik er uitgeruster uitzag. Als ik in de spiegel kijk, zie ik een minder ‘hangend’ gezicht.

Voorlopig blijf ik doorsmeren. Deze crèmes zijn voor mij voor herhaling vatbaar. Ze doen echt wat het belooft!

Lees ook