Heerlijke ochtend, stralende vrouwen. Mooi de deur uit!

03:55 - 02:21
luistertijd 03:55 - leestijd 02:21

In het winternummer van BeautyJournaal’s make-up en haartrendspecial Inspire 4 stond  een prijsvraag waarin je een hair-do/make-over kon winnen bij mijn zaak Koffijberg Hairdressers in Amsterdam. We kozen twee winnaressen uit: de 49-jarige Diana uit Amsterdam en de 69-jarige Marijke uit Hilversum.

Wat vooraf ging bij Marijke

Voormalig radioproducer Marijke was geïnspireerd geraakt door Monique’s grijze lokken, die ik dit najaar voor haar nog had bijgewerkt, in een mix met haar andere haartinten blond en donkerblond. Marijke vertelt: ‘Ik had zo’n zin om eens naar een nieuwe kapper te gaan, naar iemand die jou niet kent, die met frisse ogen naar je kijkt. Ik was zo klaar met mijn haar. Ik knipte het de laatste tijd gewoon zelf. De nuances die Monique in haar haar heeft, die wilde ik ook!’

Wat vooraf ging bij Diana

Voor administrator Diana kwam de prijs als een grote verrassing. Ze had net haar pony laten knippen. Ze had het niet meer zo op met kappers na slechte ervaringen. Ze ging ze nu alleen nog twee keer per jaar in Griekenland naar de kapper (hoe ver kun je het halen….) en in Nederland mocht alleen Ans aan haar haar komen. Nu had ze zichzelf voor het blok gezet, met deze prijsvraag. Bloedzenuwachtig was ze. ‘Een ding wist ik wel: ik wilde geen kort haar, zoals zoveel Nederlandse vrouwen die eruit zien als mannen, en ik wilde ook geen lichtere kleur haar. Ik heb me laten verrassen.’

De uitvoering

Marijke: Stephanie besloot bij Marijke voor de kleur Cream Bleach van Keune, een helder blond voor highlights. De low lights werden ingezet met een natuurbeige van Keune: middel beigeblond. Marijke kan zowel warme als koele kleuren hebben, toch besloot Stephanie voor koelere tinten omdat het de huidtint zachter maakt. Marijke’s haar werd afgestyled met de Sea Salt spray van Keune in nat haar, en de Blend Powder in droog haar. Lekker met je vingers er doorheen, om te crunchen tijdens het drogen met de haardroger, om veel volume te maken.

Diana: Laura koos bij Diana voor warme kleuren. Diana is een warm type, het past het mooist bij haar huid. Laura besloot voor een kleuring, en streaks daarbij. De basis werd koperrood met enkele goudkleurige highlights er doorheen. Laura knipte een mooie boblijn in het haar van Diana, klassiek met wel met een moderne twist, door laagjes te maken aan de onderzijde, voor luchtigheid.

En dames, hoe bevalt het?

Marijke: ‘Er zit weer schwung in mijn haar! En zo voel ik me ook nu! Hoe ouder ik word hoe leuker ik mezelf vind, überhaupt. Ik heb altijd zo hard gewerkt. Na mijn pensioen is een nieuw leven begonnen. Ik wil leuk oud worden, ik heb vrede met wie ik nu ben. Er is weer tijd om mijn kwetsbare kant te laten zien. Plezier! En Monique,Je hebt echt het talent om een feestje te maken van zo’n dag. Voor jouw is het werk, maar je maakt er wat speciaals van. De volgende keer ga ik weer naar Stephanie.’

Diana: ‘Ik voel me lekker. ik voel me stralend! Het matcht bij mijn gezicht en mijn huidtint. Ik  was even bang oranje te worden. Maar het is speels, vurig, zelfs schemerig. Ik vind het charmant, jeugdig, supermooi en zeer vrouwelijk. Laura mag in de toekomst aan mijn haar komen. Als de grijze vleugels zich gaan ontvouwen, weet zij vast wel weer een mooie charmante creatie met kleuren te maken. Monique bedankt voor deze ervaring. Laura bedankt voor je rust en professionaliteit.’

 

Lees ook