Een masker én exfoliant in één!

05:40 - 03:24
luistertijd 05:40 - leestijd 03:24

Judy test Collistar Dual Action Mask

Collistar Dual Action Mask

Ik vind het erg prettig om mijn huid met regelmaat te scrubben en een maskertje te geven. Dit is standaard opgenomen in mijn verzorging. Scrubben doe ik ongeveer tweemaal en een maskertje eenmaal per week.

Exfoliant en masker in één

Voor BeautyJournaal mocht ik van Collistar het Dual Action Mask testen, dit is een exfoliant en masker in één. Klinkt ideaal! Collistar ken ik vooral van de lichaamsverzorging: daar gebruik ik een aantal producten van waar ik heel erg tevreden over ben. Met de gezichtsverzorging van Collistar was ik nog niet bekend, dus erg interessant om dit te ontdekken.

De verpakking:

Het Collistar Dual Action Mask wordt geleverd in een witte 100 ml tube met donkerblauwe dop. De tekst op de tube is zwart, het Collistar logo staat er in goudkleurige letters op.

De belangrijkste ingredienten:

De claims:

Dit is een totaal innovatief cosmetisch product. Het combineert de voordelen van een masker (met herstellende eigenschappen) en een scrub. De huid voelt na de behandeling direct ongelooflijk zacht aan en oogt stralend. De gelaatsstructuur oogt direct fijner.

Dit product is meer dan een eenvoudige scrub. Het heeft een geleidelijke en specifieke exfolierende werking dankzij drie verschillende microsferen van verschillende afmetingen (koraal, zeealg en vulkanische aarde). De grote microsferen bevrijden het huidoppervlak van onzuiverheden en dode huidcellen. De andere microsferen hebben een diepgaandere werking ter verfijning van de huidstructuur. Biedt een stralende, fris ogende en egale uitstraling van de rijpe huid.

Het gebruik:

Het Collistar Dual Action Mask is geschikt voor alle huidtypen vanaf 25 jaar. Het is in het bijzonder geschikt voor de vermoeide, doffe en kleurloze ( grijze) huid. Het product ruikt aan de fles erg lekker; Ik zou de geur omschrijven als een babycrème; heel schoon en zacht. Als ik iets op mijn vinger doe, voel ik dat het masker dun is en lekkere crèmig aanvoelt. Het is wit van kleur met hele kleine witte korreltjes. De lekkere geur van babycrème blijft.

Pijnlijke korrels

Na het reinigen van mijn huid, breng ik het masker aan op mijn gezicht en hals en vermijd ik mijn oogcontour. Het masker smeert heel licht uit. Vervolgens masseer ik mijn huid behoedzaam enkele seconden. Tijdens het masseren zijn de korreltjes behoorlijk goed voelbaar, wat scherp zelfs. Ik hou daar erg van, omdat ik dan het gevoel heb dat mijn huid ook echt wordt aangepakt. Ik kan me wel voorstellen, dat het voor sommigen wat pijnlijk zou kunnen aanvoelen, erg afhankelijk van hoe je gestel op dat moment is.

De reden van het masseren is omdat op deze manier de microcirculatie in het huidoppervlak wordt gestimuleerd, zodat de ingrediënten tijdens de vijf minuten inwerktijd optimaal actief zijn. Gedurende deze minuten voelt mijn huid heel schoon en een beetje gloeiend aan. Ik voel dat mijn huid diep gereinigd wordt. Een erg prettige ervaring.

Na de inwerktijd masseer ik mijn masker iets langer. Aangeraden wordt de intensiteit van het masseren te verhogen afhankelijk van het huidtype en specifieke huidgebieden op het gezicht. Omdat mijn T-zone wat vetter is, masseer ik hier iets actiever en ben ik wat voorzichtiger op mijn wangen. Het masker zelf is nog maar heel licht aanwezig, je voelt voornamelijk de korrels van de scrub, die nog duidelijker voelbaar zijn dan tijdens het aanbrengen.

Licht gloeiende huid

Na ongeveer een halve minuut neem ik het product af met warm water. Wat ik meteen voel, is het licht gloeiende van de huid. Dat vind ik erg prettig. Mijn huid is lekker zacht en voelt glad aan en ruikt lekker.

Na het aanbrengen van mijn serum en dagcrème (de huid moet goed gevoed worden na dit masker, omdat het toch wat intensiever is)  zie ik dat mijn huid straalt. De dager erna ziet mijn huid er ook beter uit. Wel komen er steeds een dag nadat ik dit masker heb gebruikt een paar puistjes op mijn wang. Dit is echter normaal, na het gebruik van een masker met dieptewerking komt het vaak voor dat je de dagen erna wat puistjes hebt. Een van de redenen waarom ze nooit aanraden om een dag voor een bijzonder evenement een masker te gebruiken, maar meestal een week ervoor.

judyJudy concludeert:

Het Collistar Dual Action Mask vind ik een erg prettig en goed product. Het ruikt lekker, is makkelijk in gebruik en ik voel echt dat mijn huid wordt aangepakt. Het masker is in het bijzonder geschikt voor een doffe en kleurloze ( grijze huid). Dit heb ik niet, maar toch zie en voel ik echt resultaat. De huid straalt, voelt zacht en is gladder en de huid oogt compacter.

Voordeel is ook dat het een masker en exfoliant in één is. Mocht je minder tijd hebben of geen zin hebben om langer in de badkamer te staan, dan is dit een ideale oplossing. Ik zou dit product ook absoluut zelf kopen. Dit was mijn eerste kennismaking met de gezichtsverzorging van Collistar en die was erg geslaagd! Eeen 8!

Lees ook