Schuimend gezichtsmasker met onsterfelijkheidskruid!

03:29 - 02:05
luistertijd 03:29 - leestijd 02:05

Rona test Babor Intensifier Refreshing Foam Mask

Babor Foam Mask

Bij de plaatselijke sauna, die ook een beautysalon heeft, had ik al eens bewonderend naar het uitgebreide Babor assortiment gekeken. Maar niet eerder gebruikte ik iets van dit merk.

Ik was dan ook erg benieuwd hoe deze kennismaking met de Babor Intensifier Refreshing Foam Mask zou bevallen. Overigens is ook deze schuimende variant van een normaal masker nieuw voor mij.

De claims

Het Duitse merk Babor bestaat uit verschillende lijnen. De Babor Intensifier Refreshing Foam Mask komt uit de Skinovage PX lijn. Ieder product uit deze lijn bevat Alpine stamcellen en Osmotec (herstelt het osmotische evenwicht in de huid: zie dit maar als een plant die gaat hangen als hij geen water krijgt), biedt bescherming tegen milieu-invloeden en ondersteunt de huideigen mechanismen.

De Skinovage range is weer onderverdeeld in zeven subseries, toegespitst op bepaalde huidcondities. Dit masker komt uit de Intensifier-serie, een serie met producten voor specifieke behoeften zoals detox en couperose.

De verpakking

Het masker komt in een chique, matte wit met gouden doos, zo ook het masker zelf. Het Refreshing Foam Mask belooft een beetje extra vocht en vitaliteit door middel van bovengenoemde ingrediënten.

Verder zijn er een aantal verzachtende en verzorgende bestanddelen zoals octyldodecanol, surfactant cocamidopropyl betaine aan toegevoegd en dan hebben we nog de regenererende stamcellen van de Cistusroos, antimicrobiële Chinese kool, antioxidant tocopherylacetate, zoete amandelolie niacinamide en urea.

Onsterfelijkheidskruid

Het leukste ingrediënt vind ik de stamcellen van gynostemma pentaphylluym ook wel ‘onsterfelijkheidskruid’ genoemd omdat het vol zit met antioxidanten, saponinen en flavonoïden. Flavonoïden beïnvloeden bijvoorbeeld in gunstige zin de enzymprocessen die een rol spelen bij de celdeling, de bloedstolling, het cholesterolgehalte, de weerstand en neutraliseren de werking van de vrije radicalen. Ze werken vaak samen met vitaminen (C & E) en mineralen (zoals ijzer, selenium) waardoor ze elkaars werking versterken in positieve zin. Flavonoïden vormen de remedie met het meeste potentieel om verouderingsprocessen tegen te gaan (bron: huidverjonging.blogspot.nl). Verder is de foam vrij van parabenen.

Het gebruik

Aangezien het een schuimmasker is, moet je voor gebruik goed schudden. Er komt een bol schuim uit en het voelt voor mij in eerste instantie alsof ik stylingmousse op mijn gezicht aanbreng. Je merkt aan de substantie direct dat er werkzame stoffen inzitten, inderdaad voedend en ontspannend, niet perse verfrissend.

De geur is aangenaam maar kan ik niet precies definiëren, enigszins roosachtig en een vleug amandel zonder het zoete daarvan. Geschikt voor ieder huidtype. Hoe te gebruiken? Een- of tweemaal per week aanbrengen op een gereinigde huid, 10 tot 15 minuten laten inwerken en eventuele resten inmasseren of afnemen.

portret rona avondRona concludeert:

De eerste keer gebruikte ik echt teveel en zat het het schuim zelfs in mijn haren. De volgende keer drukte ik iets minder enthousiast op de knop en dat ging veel beter. De foamvorm geeft een wat knisperend gevoel op de huid bij het aanbrengen, best een grappig gevoel.

Ik vind het een aangenaam masker wat inderdaad zorgt voor hydratatie, een frisse, roze teint achterlaat en mijn huid goed doorbloed aan laat voelen. De prijs/kwaliteitverhouding is ook in orde want je kunt er een flinke tijd mee vooruit.

Lees ook