Welke lipgloss vindt ze het fijnst qua structuur en qua kleur?

08:21 - 05:00
luistertijd 08:21 - leestijd 05:00

1

Getest lipgloss Lookx, Rimmel, MAC, Dior

Speciaal voor deze review testte ik vijf verschillende lipglosses, van duur tot budget.

1. LOOkX lipgloss nr. 61 Shine Express

Claim: verzorgende, bijna transparante lipgloss voor een lichte dag make-up.

Het is een flinke stevige huls met binnenin een spons applicator om de gloss aan te brengen. Ik vind dit persoonlijk altijd erg fijn. Het is een vrij stevige applicator en je kunt zo goed de vorm aanbrengen op de lippen.

Voor ik hem aanbreng, teken ik heel lichtjes met een nude lippenpotlood de omtrek van mijn lippen bij. Daarna ga ik over het lijntje met de lipgloss. Het is een geurloze en smaakloze lipgloss, iets wat ik zeer prettig vind.

Yvonne doet de Grote Lipgloss test

Lookx

Hoewel er geclaimd wordt dat dit een transparante lipgloss is, vind ik hem toch vrij dekkend. Je ziet de oudroze kleur goed. Hij is erg mooi na het aanbrengen, blijft goed gelijkmatig zitten, ook wanneer je de lippen over elkaar haalt.  Voor mij een fijne lipgloss die ik vaak zal gebruiken. Hij is in achttien kleuren verkrijgbaar.

SHOP deze fijne lipgloss hier online.

rimmel 2. Rimmel Apocalips Lip Lacquer nr. 100 Phenomenon

Claim: Rimmel Apocalips is een rijke lipgloss boordevol kleurpigmenten, is highgloss en blijft lang zitten. Geeft de mond een intense uitstraling.

De lipgloss heeft een spons applicator met een flexibel uiteinde. Wanneer je hem uit de huls haalt, zit er veel lipgloss op. Bij het aanbrengen komt er een vrij dikke laag vanaf. De lipgloss is niet transparant en heeft tot gevolg dat je goed ziet wanneer je de lippen over elkaar haalt dat hij vlekkerig is. Hij is erg moeilijk egaal aan te brengen.

Hij heeft een lichte geur, maar bij het aanbrengen, smaakt hij naar mijn mening naar Sinaspril. Iets wat ik niet erg lekker vind. Hij is in zeven  kleuren verkrijgbaar.

SHOP deze lipgloss hier online.

Apocalips

Rimmel Apocalips

33. Collistar Gloss Design nr. 26 Seashell Lacquer

Claim: deze lipgloss van Collistar Design is een lipgloss met direct volume, je krijgt 25% meer vollere lippen en heeft langhoudende glans. Het houdt  langdurig, heeft een prettige geur en plakt niet.

Deze van Collistar heeft ook weer een spons applicator met een flexibel uiteinde. Hij heeft een hoog gloss-gehalte en geeft een prachtige glans. Maar je moet bij deze kleur weer oppassen dat hij niet vlekkerig wordt bij het aanbrengen. Eigenlijk kun je hem alleen maar dun aanbrengen. Dit komt doordat de kleur vrij is van metallic.

Zodra je je lippen over elkaar haalt en hij is te dik aangebracht dan is ook deze meteen vlekkerig. Het beste kun je na het aanbrengen de lipgloss even met de vingers inkloppen. Dan is hij iets gelijkmatiger qua kleur.

Hij is nagenoeg geurloos en smaakt nergens naar. Een pluspunt in mijn ogen. Er wordt aangegeven dat hij niet zou plakken, maar ook deze lipgloss plakt zoals iedere lipgloss doet. De vollere lippen zijn aan mij voorbij gegaan. Hij blijft niet langer zitten dan andere lipglosses. Hij is in twaalf kleuren verkrijgbaar.

SHOP deze glosses hier online.

GlossDesign

Collistar Gloss Design

44. M.A.C Sheen Supreme Lipglass in kleur K-WOW

Claim: Een hoogglanzende crèmige lichtgewicht formule die de lippen een langhoudende kleur geeft. De PH-pigmenten gebruiken de natuurlijke lichaamstemparatuur voor het afgeven van een frisse en aangepaste kleur. Laat zich makkelijk aanbrengen met de penvormige brush applicator.

De M.A.C Sheen Supreme Lipglass ontwikkelde een apart systeem om de Lipglass uit de huls te halen. Aan de gekleurde onderkant moet je draaien, je hoort dan een klik en de Lipglass komt dan in het kwastje. Afhankelijk hoeveel je op het kwastje wilt hebben, draai je aan de onderkant.

De eerste keer moet je even doorklikken wil je de Lipglass door de brush ‘geperst’ krijgen. Bij het opbrengen proef ik een lichtfruitige smaak, hij geurt hier ook licht naar. Het is niet onprettig.

Mac

MAC Sheen Supreme

De kleur is transparant en ziet er felroze uit, maar bij het aanbrengen geeft hij een zachtroze teint af. Wanneer je het niet hygiënisch vindt om het direct op de lippen aan te brengen, dan even op de bovenkant van de hand aanbrengen en met een lippenpenseel aanbrengen op de lippen.

Ik vind dit een erg fijne lipgloss, Het is leuk als accent over een lipstick of enkel te gebruiken op de lippen. Helaas is de inhoud maar 2,5 ml, wat ik persoonlijk erg weinig vind. Hij is in acht kleuren verkrijgbaar.

SHOP de MAC lipglosses hier online.

55. Dior Lipgloss Addict nr. 981 Ensorcelante

Claim: Dior Addict Gloss heeft een magische formule en geeft de lippen een ongekende spiegelglans. Het Mirror-shine complex, waarvan de kristalline gepolariseerde microbolletjes de lichtweerkaatsing structureren, zodat deze weerkaast als in een Spiegel. De verzorgende gelformule met hyaluronzuurbolletjes hydrateert, maakt de lippen voller.

Dior Addict Gloss is altijd een favoriet van me geweest. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat ik me waag aan de nieuwste kleur uit deze lijn: een plum-kleur. Normaal draag ik graag nude kleuren of roze tinten.

Eerst teken ik de omtrek van mijn lippen weer. Met donkere kleuren zie je ieder foutje en is een strakke lijn rond de mond van belang. Hier gebruik ik wel weer gewoon een nudekleur voor, een teint donkerder dan mijn eigen kleur lippen. Hierna vul ik hem in met de Dior addict.

Als laatste ga ik strak met het kwastje langs de liplijn en ga ik over het lippotlood heen. Het gevolg is een strakke pruimkleurige mond. Ik moet zeggen dat het even wennen voor me is, maar ik denk dat ik straks met de komende herfst en winter deze kleur toch vaak zal gebruiken. Je krijgt er ook nog eens mooie witte tanden van, er zit iets blauw/paars pigment in.

Dior

Ik heb hem vrij dik aangebracht om de intense kleur te krijgen, je kunt hem ook iets dunner aanbrengen waardoor hij minder donker is. Hij laat zich goed verdelen op de lippen. Verstandig is om even je vinger in je mond te steken, de lippen er omheen te sluiten en je vinger weer uit je mond halen, je zult zien dat er een gedeelte van de lipgloss aan blijft zitten. Hier voorkom je mee dat de gloss aan je tanden komt. SHOP de kleur 981 hier online!

SHOP hier de NUDE tinten uit de Dior Addict ligloss lijn!

YvonneYvonne concludeert:

Hieronder mijn conclusie: van favoriet tot minst favoriet.

1. Dior Addict Lipgloss nr. 981. Ik vind deze kleur echt waanzinnig mooi. Hij laat zich mooi aanbrengen en blijft goed zitten. De kleur staat prachtig deze winter. SHOP!

2. LookX Lipgloss nr. 61. Deze lipgloss is mooi dekkend, er wordt geclaimd dat hij bijna transparent is, maar ik vind hem echt dekkend. Een mooie oudroze teint, je kunt hem nagenoeg bij alle kleuren make up en kleding dragen. Een tijdloze en neutrale kleur. Geur en smaakloos. SHOP!

3. M.A.C Sheer Supreme Lipglass K-WOW. Een mooie zachtroze transparante teint, erg fijn aan te brengen met het aparte klik-systeem.  Zoals zoveel Mac lipglosses en lipglasses heeft ook deze een fruitige smaak en geur. SHOP!

4. Collistar Design Gloss nr. 26. Een highgloss, minpuntje is dat hij snel vlekkerig is wanneer hij te dik aangebracht wordt. Dus zeer dun aanbrengen, liefst inkloppen met de vingers. Dan wordt hij het mooist. SHOP!

5. Rimmel Apocalips Lacquer nr. 100. Deze komt voor mij als laatste uit de test. Hij is niet goed aan te brengen. Hij is meteen vlekkerig zodra je iets met je lippen doet. SHOP!

Lees ook