Lekker gezonde soepen en smoothies maken

04:38 - 02:47
luistertijd 04:38 - leestijd 02:47

De afgelopen paar weken zijn we je aan het bestoken met shoppinglists van ons testteam. Allemaal leuke inspiraties om cadeau te geven, beauty voor onder de kerstboom.Nu kan ik natuurlijk zelf niet achterblijven. Maar draag ik iedereen op, om het kort te houden qua tekst, ik moet nu toch zelf echt even uitwijden. Ik heb een paar cadeau suggesties voor je, waar ik echt even meer over moet vertellen. Hier komt de eerste!

Philips Soupmaker

Ik maakte kennis met dit apparaat tijdens een pershapping. Daarop werden heel veel apparaten getoond: van de inmiddels welbekende Visa Pure reinigingsborstel, tot supersonische strijkijzers, scheerapparaten, en aan de bar maakte ik kennis met deze grote ‘ beker’ . Ik mocht een smoothie uitzoeken, maar had nog niet meteen door dat het uit de Soupmaker kwam. Ik legde de link ook niet: ik associeer soep niet met smoothie.

Multifunctioneel

Maar mijn aandacht werd wel getrokken, want smoothie is smoothie, daar zijn zoveel apparaten voor, maar soep maken in een beker die alles kan? Niet alleen pureren maar ook meteen verwarmen en koken? Geniaal. Ik ben dol op soepen. En dacht er meteen aan hoe handig dit ook is voor mijn low-lane-live op mijn favoriete camping.

Toen ik op diezelfde camping mijn buurvrouw eens sprak over het feit dat ze zo slecht at en te weinig belangrijke voedingstoffen binnenkreeg, troonde ze me mee naarbinnen, en daar zag ik op het aanrecht van haar caravan, diezelfde Soupmaker staan!

Ook als je slecht eet

Potdorie, daar was ie weer. Ik wist al dat hij geniaal was, maar nu zag ik ook wat een uitkomst hij biedt aan ouderen die slecht eten, maar wel vloeibaar voedsel fijn vinden. Met dit apparaat krijgen ze en vloeibaar voedsel binnen, en alle verse voedingsstoffen en vezels.

Jarenlang was ik verslaafd aan mijn (eveneens Philips) sapcentrifuge en de saprecepten van Jason Vale. Heerlijk, maar ook een nadeel: alle vezels worden eruit gefilterd.

Alles gaat erin…

Ik maak nu dagelijks smoothies, waarbij ik zowel recepten uit boekjes pak (of het internet – dat staat er vol mee tegenwoordig!), maar vaak ook mijn eigen boerenverstand volg. De lekkerste ingredienten tot nu vind ik ananas, blauwe bessen, banaan, appel, peer, sinaasappel, andijvie, verse vijgen, munt. Ik meng het bijvoorkeur met water, of kokoswater, of rijstmelk, om het lichtverteerbaar te houden. Een ding om rekening mee te houden: maak alles heel fijn, anders houdt je nog brokjes over. En binnen drie minuten die staat aangegeven is mijn smoothie niet klaar, ik doe meestal een dubbele ronde.

Ik kijk ook vaak wat ik nog aan fruit in huis heb (het mag al overrijp zijn) en daar zoek in online een recept bij. Kind kan de was doen. Je shopt hier trouwens heelijker smoothie boeken voor op je kookboekenplank of als cadeau.

Goed soepprogramma

Mijn soepervaringen zijn ook echt uitstekend. Het is ongelofelijk hoe makkelijk dit apparaat alles zelf doet: fijn maken en koken en binnen 23 minuten is de soep klaar. Je kan er zelfs vlees in doen! En hoewel ik een dubbele ronde voor smoothies moet maken, gaat de soep wel in een keer goed. Hij kookt alles fantastisch en je krijgt een supergladde soep. Hij doet alles zelf, je kan gewoon weglopen, andere dingen gaan doen. Ook de smaak is erg goed: natuurlijk en krachtig. Ik heb inmiddels lekkere soep met wortels gemaakt, tomaten, groentensoep en uit het bijgeleverde kookboekje Indiase tomatensoep met kokos.

Je kan met deze machine ook compotes maken, maar daar ben ik niet van. Het apparaat is supermakkelijk in gebruik. Het heeft 5 programma’s die met een druk op de knop volledig zelfstandig worden uitgevoerd. Twee voor soepen (glad of boerensoep), een voor compote, een voor smoothie, en een voor pureren. Let goed op de hoeveelheid die je erin doet, en de hoeveelheid vocht die je erbij doet. Dat laatste moet voldoende zijn, anders vermaalt hij niet goed.

Het apparaat bromt als een ouwe wasmasjien, maar ach…het is een schatje en een harde werker. Eenvoudig schoon te maken. Het maalelement zit in de deksel. De beker is dus ook schenkbeker.

Dit toppertje kan je hier online bestellen! Doen!

SHOP hier de geweldige sapboeken van Jason Vale, juicemaster.

 

 

Lees ook