Max Factor, Bourjois, Rimmel en Dior …

08:14 - 04:56
luistertijd 08:14 - leestijd 04:56

Voor deze review testte ik vier verschillende mascara’s.

1. Max Factor Clump Defy

Claim:

De Max Factor Clump Defy separeert de wimpers en geeft lengte en volume. Door het gebogen borsteltje van siliconen is hij makkelijk aan te brengen zonder dat het klontert.

Ervaring:

Ik ben altijd al fan geweest van Max Factor False Lash effect. Dus ik was dan ook zeer benieuwd naar deze nieuwe mascara.

Hij heeft dezelfde huls als de False Lash, maar ik moet erg wennen aan het gebogen borsteltje. Ik blijf er het nut niet van inzien. Ik gebruik de bolle kant op de wimpers. De holle kant vind ik niet werken.

De mascara separeert goed de haartjes. Je moet echter wel flink aanzetten wil je enigszins een wimper krijgen. Voor de onderwimpers is het borsteltje onhandig. Door de bolle kant pak je snel de huid mee, waardoor je mascara onder je oog belandt. Gebruik je de holle kant, dan pakt het borsteltje de middelste wimperharen niet mee.

Voor mij niet de fijnste mascara, vanwege het borsteltje maar ook vanwege de substantie zelf. Ik vind namelijk dat je veel moet aanbrengen om resultaat te zien.

SHOP Max Factor Clumpy Defy hier direct online (ook waterproof)

 

2. Diorshow Blackout

Claim:

Door het zogenaamde Blackfix-Complex, een combinatie van oneindig verzadigde pigmenten, wordt deze soepele crème de eerste die het echte intens zwarte kohl-effect nabootst. Door het intense zwarte poeder te combineren met een derivaat van Arabische gom krijgen je wimpers een spectaculaire intense kleur.

Ervaring:

Eindelijk weer een normaal borsteltje! Niet gemaakt van siliconen maar een écht borsteltje. De haartjes zijn als een spiraal aangebracht. Hij loopt van dik naar een wat dunnere tip.

Ik vind de mascara erg prettig aanbrengen. Hij geeft meteen een goede zwarte substantie af. De kleur is intens zwart. Je kunt hem flink aanzetten om een flinke wimper te creëren. Zowel onder als boven laat hij zich goed aanbrengen.

Minpunt van deze mascara is dat hij snel afgeeft, ook als hij is opgedroogd. De huid onder het oog is immers bij weinig mensen erg droog. Je gebruikt altijd iets van een oogcrème en na verloop van tijd geeft hij hier aan de onderkant af, terwijl mijn oogcrème niet heel vet is. Ik vind dat erg jammer van Diorshow Blackout, want hij laat zich fijn aanbrengen en is intens zwart. Enige wat je hier tegen kunt doen, is even onder de ogen afpoederen met een transparante poeder.

SHOP hier direct online Diorshow mascara.

 

3. Bourjois Twist up the Volume

Claim:

Een intense zwarte formule voor een eindeloze opeenstapeling van lagen. Er zijn twee standen om het borsteltje te veranderen. Bij stand 1 is het borsteltje recht waardoor de haartjes parallel staan om de wimpers te verlengen. Bij stand 2 krijgen de wimpers meer volume, zelfs de kleinste wimpertjes, ook onder.

Ervaring:

Ik was erg verrast door deze mascara met een aparte borstel die je kunt verdraaien tot een ander borsteltje. Volgens mij is dit nooit eerder ontwikkeld. Het model van de mascara is niet rond en dat is wel even wennen. Normaal draai ik de borstel rond wanneer ik de mascara opbreng. Dit kan nu niet echt.

Ik ben begonnen met stand 1, hij heeft hierdoor een rechte stand: de uitsteeksels van het borsteltje blijven even lang, in welke stand je hem ook draait. Hij brengt erg prettig aan en separeert de haren van de wimper.

Bij stand 2 wordt de borstel korter, de haren zijn dan iets gedraaid. Wanneer ik hem in deze stand gebruik, geeft hij meer mascara af. Hij geeft lekker veel volume, zowel aan de boven –als onderwimpers.

Ik vind het een erg prettige mascara. Je hebt de keus om te kijken welke stand je het liefst gebruikt. In de praktijk gebruik ik het liefst stand 2 en sla ik stand 1 over. Hij doet dan nog zijn werk. De mascara is goed intens zwart. Voor mij is deze Twist Up the Volume een verrassing. Een echte aanrader dus.

SHOP hier direct online Bourjois Twist up the Volume mascara

 

3. Rimmel Scandaleyes Retro Glam

Claim:

Geeft het effect van valse wimpers door het ‘zandlopermodel’ borsteltje dat alle haartjes pakt, zowel de grote wimperharen als de kleine buitenste wimperharen. De mascara creëert een open blik die doet denken aan de make-up uit de jaren ’60. Het separeert de wimperharen en geeft ze een valse wimperlook in één simpele beweging. Het geeft tevens geen klontjes aan de wimpers.

Ervaring:

De verpakking is een stevige dikke huls. Wanneer ik hem opendraai, zie ik een zandlopermodel borstel en vraag me meteen af waar ik de kleine haartjes van de onderwimper mee ga doen. Dit blijkt ook; de plompe dikke punt is niet handig om de kleine haartje te voorzien van een laagje mascara.

Ik vraag me ook meteen af waarom ze in hemelsnaam voor dit model gekozen hebben. Voor de bovenwimpers is het model ok, maar onder ben ik gewend de borstel bijna verticaal te gebruiken om zo de kleine haartjes mee te pakken. Een hoop handigheid is vereist om dit te kunnen met de dikke punt. Het lukt maar je zit snel tegen de huid aan.

De eerste keer dat ik hem gebruikte, ben ik na een paar laagjes gestopt om even iets te pakken. Normaal kun je daarna weer vrolijk verder met laagjes aanbrengen. Dat ging dus niet, eenmaal opgedroogd, is hij niet meer aan te zetten tot een dikke wimper. Dus de keer erop ben ik doorgegaan met smeren. Je krijgt dan inderdaad een volle zwarte wimper, de mascara geeft absoluut niet af.

Hij geeft het idee van een waterproof mascara, maar laat zich daarentegen wel erg goed verwijderen. Hij heeft echter wel de neiging kleine klontjes te geven op de puntjes van de wimper. Deze kun je makkelijk verwijderen als de mascara nog nat is. Hij is dus niet zonder klontjes wat wel geclaimd werd.

Wat me wederom opvalt, is dat de dame in de reclame eigenlijk gewoon een valse wimper op heeft, want zoals daar wordt de wimper zeker niet. Maar het is wel een fijne mascara an sich. Het borsteltje vereist alleen enige handigheid.

SHOP hier de Rimmel Scandal Eyes Retroglam direct online.

 

 

Yvonne concludeert:

Mijn top 4.

1. Bourjois Twist up the Volume is een erg fijne mascara. Het laat zich goed aanzetten en geeft niet af. Blijft nagenoeg de hele dag zitten. SHOP!

2. Diorshow Blackout is toch als tweede uit de test gekomen. Ik houd van deze intens zwarte mascara. Het heeft een heel fijne borsteltje en hij laat zich goed opbouwen, zodat je een volle zwarte wimper krijgt. Het minpunt van snel afgeven, neem ik op de koop toe. Misschien kunnen ze bij Dior dit ooit nog eens verbeteren. En tot die tijd maar goed afpoederen. SHOP!

3. Rimmel Scandaleyes staat op nummer drie. De borstel is wennen; het vereist enige handigheid en oefening. Wanneer je hem achter elkaar aanzet, krijg je een volle wimper. Je moet wel oppassen voor kleine klontjes op de bovenkant van de puntjes van je wimpers. Dat is wel een nadeel maar de mascara laat zich verder goed verwijderen. SHOP!

4. Max Factor Clump Defy vind ik uit deze test als minste komen. Dit vanwege het feit dat ik hem dunnetjes vind aanzetten. Het borsteltje vind ik ook een minpunt. Jammer, want normaal ben ik erg tevreden over de Max Factor mascara’s. De 2000 Calorie Dramatic Look en de False Lash Effect zijn bijvoorbeeld echter toppers uit de mascara-lijn. SHOP!

Lees ook