Voor de echte creatievelingen onder ons..

03:03 - 01:50
luistertijd 03:03 - leestijd 01:50

image001Rain is een sympathiek winkeltje gevestigd in de Negen Straatjes in Amsterdam (met een tweede winkel in Den Haag). Rain verkoopt verzorgingsproducten die in Afrika met de hand zijn geproduceerd op natuurlijke, deels biologische basis, en met biologische oliën van wild geplukte planten.

Verantwoord shoppen

Het merk is Fair Trade geaccrediteerd en dierproefvrij. Dat is nog eens verantwoord shoppen. Rains lijn telt onder meer handcrème, bodylotion, zeep en body butter. Voor BeautyJournaal testte ik de Do it yourself scrub. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? In de winkel is tevens een voorverpakte scrub te krijgen.

Do it yourself scrub

Voor het samenstellen van je scrub in de winkel kies je zelf vier ingrediënten uit: een olie, een actief ingrediënt, een essence en een basis. De scrub wordt dan voor je neus gemaakt. In ‘mijn’ scrub is het volgende verwerkt: koudgeperste avocado-olie, als actief ingrediënt groene thee, zemelen, amandelen en als essence jasmijn. De basis is ‘detox’, de samenstelling daarvan wordt niet onthuld.

Uiterlijk

De meeste producten van Rain hebben een aantrekkelijke ‘earthy’ uitstraling en een leuke verpakking. De doorzichtige pot met scrub zonder etiket vind ik daarom dan ook een beetje saai.

Claims

Het product zou datgene doen wat scrubs altijd doen: oude huidcellen verwijderen zodat nieuwe huidcellen onthuld wordt, rimpels worden voorkomen en crèmes kunnen beter worden opgenomen.

Gebruik

Ik testte de scrub tijdens het douchen. Hoewel de scrub ook op het gezicht kan worden gebruikt, heb ik hem alleen als lichaamsscrub gebruikt. De substantie ruikt niet echt lekker, maar ook niet onprettig: ik denk dat de avocado-olie de jasmijn overheerst. Maar het gebruik is fijn want hij smeert heel goed uit.

De scrubkorrels zelf zijn van verschillende grootte. Sommigen zijn echt groot, af en toe blijft er bij het afspoelen zelfs een korreltje erg lang op mijn huid zitten voor ik hem het doucheputje in krijg. Is het de bedoeling dat de korrels zo groot zijn, of kunnen ze, bijvoorbeeld door langer mengen, fijner gemaakt worden?

achsa4Achsa concludeert:

Na het scrubben, voelt mijn huid superzacht en glad aan. Het lijkt of de olie een zacht laagje over mijn huid heeft gelegd, terwijl de scrubkorrels oneffenheden hebben weggewerkt. Achteraf een bodycrème of butter gebruiken is niet nodig. Het product heeft ook nog een vriendelijke prijs.

Leuk is dat je steeds een andere scrub kunt laten samenstellen, niet alleen voor jezelf maar ook als customized kado. Het enige nadeel vond ik de geur. Misschien kan dat ondervangen worden door het product zo vers mogelijk te gebruiken (mijn potje stond er al een tijd) of een andere samenstelling.

Dit product is alleen in de winkel te krijgen, andere Rain-cosmetica via rainafrica.nl/shop

Bestel hier jouw natuurlijke en organic cosmetica.

Lees ook