Wat een luxe voor het oog....

03:52 - 02:19
luistertijd 03:52 - leestijd 02:19

tessaVetia Floris Lifting Eye Gel

Vetia Floris is een van de weinige (en noemt zichzelf het eerste) 100% natuurlijke luxe cosmeticamerk. Het Zwitserse merk richt zich helemaal op anti-aging en maakt daarbij gebruik van geconcentreerde biologische ingrediënten. Voor BeautyJournaal test ik de Lifting Eye Gel.

Verpakking

De verpakking van de gel is absoluut de mooiste die ik ooit heb gezien op cosmeticagebied. De fles (met hygiënisch pompje) heeft hetzelfde grafisch ontwerp als de doos: matzwart met een prachtige witte bloem.

De uitstraling is smaakvol, cool en chique. Het oppervlak van de fles is niet glad maar een beetje stug, zodat de kans op laten glippen minimaal is. De pomp werkt prima en één klein pompje levert meer dan genoeg product op voor beide ogen.

Claims

Volgens de claims wordt het product door de aanwezigheid van hyaluronzuur direct door de huid opgenomen en geeft het de huid rond de ogen nieuwe vitaliteit en helderheid. Actieve algen zouden donkere kringen verminderen en de huid gladder en (alweer) helderder maken. De voedende oliën geven vitaliteit aan de delicate huid rond de ogen, verfijnen de textuur en verbeteren de tonus van de huid.

Volgens de Nederlandse distributeur SkinCare Solutions zitten er ook stamcellen in de gel. Wat voor stamcellen dat zijn, wordt helaas niet uitgelegd, en ik vind daar op de oorspronkelijke website of in de bijsluiter niets van terug. Misschien gaat het om de Gatuline RC Bio, die ‘in het hart van beukenknoppen’ gevonden wordt, maar dat wordt niet verder uitgelegd.

Volgens de Nederlandse website vermindert het product binnen 28 dagen niet alleen donkere kringen maar ook spataderen en striae. Een forse claim, en wat hebben de laatste twee met een eyegel te maken? Het verband is onduidelijk.

Samenstelling

Het gebruik van het product is super. De textuur is glad, het product voelt prettig aan tussen de vingertoppen en het smeert perfect uit. Ook wordt het inderdaad direct opgenomen, zodat je niet lang hoeft te wachten met make-up aanbrengen. De geur is erg goed.

De eerste keer dat ik het product opbreng verbaasde ik me erover dat ze uit alleen natuurlijke ingrediënten iets kunnen maken dat doet denken aan boudoir-geuren als Shalimar van Guerlain (had iemand in een parfumerie me niet een keer verteld dat dat een van de weinige parfums is die nog van natuurlijke ingrediënten wordt gemaakt?). Toch is de geur zo licht dat je hem alleen ruikt bij het aanbrengen van de gel. Hij stoort niet bij gebruik van andere cosmetica en/of parfum.

achsa4Achsa concludeert:

Het gebruik van het product geeft een fantastisch, luxe gevoel. Of het ook zo goed werkt als geclaimd wordt, is moeilijk te zeggen. Ik vind dat de huid rond mijn ogen er inderdaad fris en goed verzorgd uitziet.

Of fijne lijntjes verminderen, kan ik niet met zekerheid zeggen, ook niet na vier weken gebruik. Van donkere kringen heb ik (gelukkig) geen last. Ik geloof niet dat ik echt verschil zie of misschien een heel klein beetje. Het is jammer dat de Nederlandse website verwarring zaait over de werking, de Zwitserse website is namelijk (zoals je van Zwitsers kunt verwachten) perfect.

De prijs is niet mis: €78,65 via de Nederlandse webshop, €94 op de oorspronkelijke Zwitserse website. Als het echt werkt, zou ik het dat waard vinden, maar daar zou ik eerst meer bewijs van willen zien. Maar wie voor een luxe beleving wil gaan, is hier absoluut aan het goede adres.

Lees ook