Met het krachtige cactusvijgzaadolie…

03:54 - 02:20
luistertijd 03:54 - leestijd 02:20

judyChristophe Robin Regenerating Mask

Ik ben erg voorzichtig en ook kieskeurig met de haarproducten die ik gebruik. Dit vanwege mijn gevoelige hoofdhuid en het type haar dat ik heb; krachtige krullen. Voor mij is het erg belangrijk om producten te gebruiken die vochtinbrengend zijn en zich niet richten op proteïne.

Mijn haar heeft namelijk van nature erg veel proteïnes en haarproducten met proteïne zorgen er juist voor dat mijn haar erg droog wordt. Met het oog op mijn gevoelige hoofdhuid gebruik ik voornamelijk haarproducten die op basis van natuurlijke ingrediënten zijn.

Voor BeautyJournaal mocht ik daarom het Christophe Robin Generating Mask with rare prickly pear seed oil reviewen. De producten van Christophe Robin zijn namelijk gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Ik was dus heel erg benieuwd hoe ik dit haarmasker zou ervaren!

De verpakking:

Het Christophe Robin Regenerating Mask wordt geleverd in een zwarte pot met rood en goudkleurige opdruk. Erg mooi en luxe. De inhoud is 250 ml.

Belofte/claim:

Het Christophe Robin Regenerating Mask is een geweldig masker dat drie natuurlijke ingrediënten combineert. De romige crème-formule van dit masker heeft een intensieve diepte werking. De claim: gezond, glad, glanzend en beschermd haar in no time. Geschikt voor elk haartype.

De belangrijkste ingrediënten.

Het masker zelf is beige van kleur en ruikt echt heel lekker. De geur is apart, licht kruidig en botanisch. Het is eigenlijk een voor mij onbekende geur maar ik weet al snel waardoor dat komt. Prickly pear seed oil, zoals in de naam van het masker staat, betekent cactusvijgzaadolie. Dit schijnt een ongelofelijk krachtige olie te zijn wat Christophe Robin ontdekte tijdens een van zijn reizen naar Marokko.

Door Berber-vrouwen wordt deze olie voor vele doeleinden gebruikt, zoals het verzorgen en beschermen van de huid, herstellen van huidbeschadigingen en bovenal haar anti-aging eigenschappen. De olie van de zaadjes van de cactusvijg zorgen voor een krachtige antidioxante en herstellende werking. Als ik een beetje van het masker uitsmeer over mijn hand voelt het bijna aan als fluweel en de geur wordt iets krachtiger.

Het gebruik:

Ik gebruik het masker onder de douche. Nadat ik mijn haar heb gewassen breng ik een kleine hoeveelheid van het product aan op handdoekdroog haar, vanaf de haarwortel over de gehele lengte van mijn haar. Mijn haar voelt erg lekker glad en zacht en de geur is nog veel lekkerder dan op mijn hand. Ik laat het 1 a 2 minuten inwerken en spoel het daarna uit met warm water. Mijn haar blijft lekker zacht.

Na het douchen breng ik mijn haar in model en de borstel gaat heel makkelijk door mijn krullen. De hele dag blijft mijn haar zacht en glad aanvoelen, glanst, ruikt lekker en mijn krul valt echt mooi. Drie dagen later gebruik ik het masker weer. Nu laat ik het product wat langer inwerken, 5 minuten, dit wordt geadviseerd voor een intensieve verzorging (5 tot 10 minuten raden ze aan). Het mooie resultaat blijft.

judyJudy concludeert:

Het Christophe Robin Regenerating Mask is een luxe haarmasker welke geschikt is voor elk haartype. Het is heerlijk in gebruik, ruikt lekker, is bijzonder én geeft mijn haar een mooi zacht, glanzend en glad resultaat. Ik denk dat dit product ook zeker het haar goed zal beschermen. Een mooi product met natuurlijke ingrediënten. Ook vond ik het erg bijzonder om kennis te maken met het ingrediënt cactusvijgzaadolie.

Lees ook