Pakt pigmentvlekken, pukkels en rimpels aan..

04:56 - 02:57
luistertijd 04:56 - leestijd 02:57

Paulas Choice Resist Skin Transforming Treatment

Paulas-Choice-Resist-Skin-Transforming-Multi-correction-Treatment-375x1024

Wederom een nieuw product in de nu al grote Resist lijn van Paula’s Choice. Iedere maand komt er wat nieuws bij of wordt er een product vernieuwd. Ze blijft bezig, mijn goeroe Paula Begoun! Voor deze review testte ik de Resist Skin Transforming Treatment.

De claim

Op de tube lees ik dat het mijn huidskleur oplicht, uitbraken van pukkels vermindert, bruine vlekjes vervaagt en rimpels vermindert. Op de website lees ik ook nog dat het de huidstructuur en teint verbetert, de huid hydrateert en gladder maakt en ook goed te gebruiken is bij Rosacea. De crème is verder geschikt voor alle huidtypes en met name voor degenen die (nog) acne en Rosacea hebben. Het ingrediënt azelainezuur is toegevoegd, wat werkt bij acne maar zachter is dan Benzoylperoxide en vlekjes vervaagt.

Mijn huid

Echte diepe acne heb ik nooit gehad maar ik heb vanaf mijn jeugd tot nu (47 jaar) wel regelmatig last van onzuiverheden op mijn vette T-zone en soms heb ik ook met diepe ontstekingen. Daarbij heb ik een gevoelige huid die op geurstoffen reageert. Paula’s Choice is een van mijn geliefde ongeparfumeerde merken en deze nieuwe Resist telg zou heel geschikt kunnen zijn, dus ik ga het met plezier testen.

Het gebruik

Bij alle nieuwe Resist producten moet ik aanvoelen hoe ik het ga gebruiken. In de regel laat Paula je vrij in welke fase van het stappenplan je het gebruikt. De gebruiksaanwijzing op de website adviseert om na reiniging, toner en exfoliant te gebruiken en daarna het antioxidantenserum en een dagcrème met een SPF. De crème bevindt zich in een kleine tube van 30ml met een punt die nauwkeurig doseert.

In de INCI ontdek ik salicylzuur ofwel BHA, een hele goede exfoliant. Mijn BHA laat ik staan om te voelen hoe dit product zich gedraagt en gebruik het na reiniging en de toner.

Bij het eerste gebruik is mijn huid gewenst stroevig-glad. Om dat gevoel niet te verliezen, gebruik ik geen dagcrème maar een BB-cream met SPF. Gedurende de werkdag ben ik zo goed als glimloos en dat is een utopie voor combi’s zoals ik. Het huidgevoel blijft prettig en de volgende dag voeg ik een laagje antioxidantenserum toe van Paula’s Choice en dat doorstaat de dag ook prima. De geur is zurig maar verdwijnt snel.

INCI

Aqua, Azelaic Acid (antibacterial/antioxidant/skin-lightening agent), C12-15 Alkyl Benzoate (emollient), Caprylic/Capric Triglyceride (skin-repairing ingredient), Methyl Glucose Sesquistearate (emollient), Glycerin (skin-repairing ingredient), Cetearyl-alcohol, Glyceryl Stearate (thickeners), Dimethicone (silicone slip agent),

Salicylic acid (beta hydroxy acid/exfoliant), Adenosine (cell-communicating ingredient), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (anti-irritant/skin-lightening agent), Boerhavia Diffusa Root Extract (antioxidant), Allantoin (anti-irritant), Bisabolol (anti-irritant), Cyclopentasiloxane (silicone slip agent), Xanthaangom, Sclerotium Gum (natural thickening agents), Propanediol, Butylene Glycol (slip agents/penetration enhancers), Phenoxyethanol (preservative)

Claimtoets

Er veel geclaimd en laat ik beginnen met pigmentvlekjes. Die verdwijnen echt niet na een paar weken smeren; daar heb je geduld voor nodig. Met dit product ben je absoluut op de goede vlekvrije weg!

Pukkels en onzuiverheden worden echt aangepakt en een dreigende pukkel werd binnen een dag geëlimineerd. Mijn huid voelt vetvrij en gladder zonder dat het uitdroogt, het hydrateert prima. Ook zie ik na verwijderen van alle make-up dat mijn huid gaaf is en gezond terugblikt in de spiegel.

Jolanda test Collistar Eye contour treatmentJolanda concludeert:

Het is een geweldig product maar wat is het eigenlijk vraag ik me later af? Op de tube staat ’treatment’ en dat doe je in de regel tijdelijk of wanneer het nodig is. Maar het bevat wel ingrediënten waar je een lange adem bij nodig hebt voor een effectief resultaat zoals met pigmentvlekken. Na het bestuderen op de Amerikaanse website ontdek ik dat ‘treatment’ een extra toevoeging (extra product) is om een huidprobleem aan te pakken. In de regel zijn dat rimpels, pukkels en pigmentvlekken. Dit product heb ik niet kunnen ontdekken op de Amerikaanse website maar ze hebben wel veel meer treatment producten dan hier in Nederland.

Ik gebruik het als dagcrème zonder SPF, het hydrateert voldoende en het pakt mijn onzuiverheden goed aan. Ik gebruik het onder mijn dagcrème of BB cream als mijn huid wat meer nodig heeft en dat gaat prima. Een extra BHA of AHA laat ik staan, want waarom toevoegen als dit al een goed huidgevoel geeft. Uit de grote en alsmaar groeiende Resist familie wordt dit product een blijvertje. Ik ben onder de indruk!

Lees ook