Getinte dagcrème die de huid mooi egaal maakt…

03:47 - 02:16
luistertijd 03:47 - leestijd 02:16

dermalogicaIk test Dermalogica Sheer tint SPF 20 medium.

Ik hou erg van extra kleur in het gezicht, maar dan op een natuurlijke manier. Wat ik daarnaast erg belangrijk vind en waar ik steeds alerter op word, is dat een crème een SPF bevat. Het merk Dermalogica spreekt mij aan, met name vanwege de no-nonsense claim en filosofie die ze hebben:

“Jouw eigen huid kennen is een vereiste voor een gezonde huid, een leven lang. Dermalogica is niet schattig en ook niet mooi, luxueus of vertroetelend. Dermalogica richt zich volledig op een gezonde huid. De verpakkingen zijn niet ontworpen om bij je badkamer te passen. Dermalogica besteedt haar tijd aan het uitdenken van nieuwe hightech, effectieve formules. Dermalogica gebruikt nooit gangbare ingrediënten als minerale oliën, lanoline, chemische kleur-en geurstoffen”. Het merk zelf komt uit de U.S.A. De fabriek staat in het zuiden van Californië. Dermalogica is tevens dierproefvrij.

De verpakking en de beloftes:

De Dermalogica Sheer tint wordt geleverd in een 40 ml tube. De crème is prettig te doseren en je hebt zeker niet het probleem dat er meteen teveel crème uitkomt. De sheer tint belooft een licht getinte moisturizer die de hele dag door een egalere huidskleur geeft. Bijzondere ijzeroxides zorgen voor een natuurlijk stralende huid terwijl Breed Spectrum zonnefilters beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Parelpoeder, hydraterend hyaluronzuur en walnoot extract verbeteren de huidtextuur en verminderen de zichtbaarheid van fijne droogtelijntjes.

Wat zit er in de crème? De belangrijkste ingrediënten:

Het gebruik:

De Tinted Sheer is leverbaar in de kleuren Light, Medium en Dark. Ik zelf heb de kleur medium getest. Ik breng het product aan op mijn huid aan nadat ik deze eerst goed heb gereinigd. De crème heeft een bruine kleur en ruikt schoon/klinisch/kruidig, zowel in de tube als op de vingers. Tijdens het uitsmeren wordt de geur kruidiger. Ik ervaar dit als erg prettig, het geeft een erg schoon gevoel. De crème laat maar een heel dun laagje achter op de vingers. Wel moet ik deze crème goed uitsmeren omdat het wat dikker is.

Direct na het aanbrengen voelt de crème vet aan op het gezicht. Dit verdwijnt langzaam, alleen de T-zone blijft vetter. De crème voelt voedend en geeft een beschermd gevoel. Het klopt dat de Tinted Sheer een lichte tint geeft, er is maar iets meer kleur in het gezicht te zien en de huid wordt iets egaler. Grote verschillen kan ik niet noemen, alles is in lichte mate. Make-up, zoals bronzing powder, kan ondanks dat de crème wat vetter is op de huid, wel mooi worden aangebracht. Gedurende de dag blijft de crème goed zitten.

judyJudy concludeert:

De Sheer Tint is ideaal als je houdt van een wat vetter en voller product en een lichte tint. Ik denk overigens dat de meeste mensen dit product qua dikte zeker weten te waarderen. Ik hou zelf toch meer van dunne en luchtige cremes en vind al snel iets aan de vollere kant. Ik zou ook liever gaan voor een product dat iets meer kleur geeft in het gezicht. Wellicht ik dan de dark eens moeten proberen?

Shop hier online

 

Lees ook