Re-hydraterende anti-vermoeidheidscrème. Stralend wakker worden!

03:02 - 01:49
luistertijd 03:02 - leestijd 01:49

jolanda

Vichy Aqualia Thermal Nacht Spa

Gebruik ik een nachtcrème? Vroeger wel. Destijds had ik braaf potjes voor de dag én voor de nacht in de badkamer staan. Nu gebruik ik een crème zonder SPF die ik op de dag en voor de nacht gebruik. Overdag natuurlijk wel met een extra laagje SPF.

Maar regelmatig heb ik wat extra’s nodig en wil ik met een dikke laag crème op mijn gezicht gaan slapen. Vooral na een drukke periode wil ik mezelf onderdompelen in een troostrijke crème voor een nacht die vroeg begint en waar ik zichtbaar uitgerust uit ontwaak. Voor BeautyJournaal test ik deze anti-vermoeidheids nachtcrème van Vichy, de Aqualia Nacht Spa.

De claim

De claim is niet in een pakkende zin opgesteld, ik moet alle tekst op de verpakking doornemen. De claim is verdeeld in: indicatie, innovatie en doeltreffendheid. Samengevat claimt Vichy het volgende: een perfecte hydratatie bij een vermoeide huid (indicatie), vooral voor de gevoelige huid (innovatie) en je krijgt het gevoel alsof je net naar de Spa ben geweest (doeltreffendheid).

INCI

Water, Glycerin, Dimethicone, CaprylicTriglyceride, Squalane Ammonium Polyacryldimethyltauramide, CI 42090, CI 42053, Dimethiconol, Parfum, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Poloxamer 338, Disodium EDTA, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Biosaccharide Gum 1, Xanthan Gum.  Xanthan Gum

De crème

Het is een gelcrème, met een aqua kleurtje en een frisse geur. Het verdeelt heel vlot over mijn huid en voor de beloofde hydratatie neem ik royaal mijn decolleté mee, want dat kan wel wat hydratatie gebruiken. De gelcrème zit in een mooie donkerblauwe pot en volgens mijn bescheiden kennis van cosmetica-ingrediënten bevat de crème niets waarvoor het lucht- en/of lichtdicht verpakt moet zijn. De crème is vooral hydraterend. Het trekt snel in en glad en glimmend glij ik mijn bed voor de beloofde beautysleep. De volgende dag zie ik een rustige huid van gezicht en decolleté, lekker gehydrateerd en uitgerust. Een paar keer heb ik de crème als een masker opgebracht en voor het slapen wat afgedept. Omdat de gelcrème zo prettig is van consistentie, is dit goed te doen.

Jolanda test Collistar Eye contour treatmentJolanda concludeert:

Af en toe snak ik naar een echte nachtcrème om glimmend van de crème mijn bed in te duiken en de volgende ochtend is mijn gezicht echt opgepept. Die perfecte hydratatie klopt en ook dat het geschikt is voor de gevoelige huid. Geen jeuk, roodheid of branderigheid ondanks dat ik parfum ontdek in de INCI. Zelfs mijn hypergevoelige decolleté knapt er van op. Alleen dat spa-gevoel, het is voor mij lang geleden dat ik naar een Spa of sauna ben geweest. Meestal voelde mijn gezicht daarna niet gehydrateerd, in tegendeel. Maar spa kan ook een gezichtsbehandeling betekenen en dan beaam ik het ‘spa-gevoel’ volledig.

Lees ook