Wat een heerlijke behandeling bij Lindsay van der Looij!

05:05 - 03:03
luistertijd 05:05 - leestijd 03:03

Afgelopen week had ik een heerlijke luxe momentje voor mezelf. Ik kreeg een facial met het mooie merk !QMS bij schoonheidsspecialiste Linsday van der Looij van KNAP Skinstore in Amsterdam.

!QMS is voor mij geen onbekend merk. Op BeautyJournaal draait al geruime een merkdossier met informatie over de producten en ik ben al eens in de gelegenheid geweest een uitgebreide skincare product test thuis te doen. Hoe dat beviel, dat lees je hier nog eens.

Over de facial had ik al een en ander gehoord. Babs had al eens het alginaatmasker gehad en was er meer dan tevreden over. Onlangs ging ons teamlid Alexandra op de stoel bij, wederom ons teamlid, Berna voor een behandeling. Haar verslag zal nog volgen.

KNAP heeft onlangs een kleine metamorfose ondergaan. Werd de zaak eerst nog gedeeld met een onderneemster in kleding en bijouterien, inmiddels is Lindsay volledig eigenaar geworden van het pand, samen met, en dat is ook erg leuk, onze expert en cosmetisch arts Annebeth Kroeskop. Zo kan er op alle niveaus aan jouw schoonheid gewerkt worden.

Balans herstel van de huid met Neo Tissue Dermie

De behandeling die ik kreeg noemt men bij !QMS een fase-I behandeling: de Neo Tissue Dermie facial. Het doel van deze behandeling is de huid weer goed gehydrateerd te maken, voller eruit te laten zien en te verzachten. De balans van de huid wordt hersteld op zowel het vocht- als het vettenniveau.

Key = collageen

Er wordt gewerkt met collageen, en op het collageen in de huid. !QMS heeft collageen als rode draad door haar productlijn en behandelingen heen lopen. Het merk beschikt over zeer fijn gefragmenteerd collageen dat een weldaad is voor de huid. Deze Fase I behandeling is een kuurbehandeling die je eens per maand, drie maanden achter elkaar doet.

Lindsay begon met een goede reiniging van mijn huid met de Deep Cleansing. Ze masseerde de milk in en haalde het eraf met een droge tissue, waarna nog een warmte kompres volgde. Daarna was het tijd voor een peeling en tijdens deze peeling voerde ze een huidanalyse uit. Ik vond dit apart, ik ben gewend om een analyse vooraf of net na de reiniging te krijgen.

10% fruitzuur peeling

Ze gebruikte de Exfoiliant fluid. Het is een milde fruitzuur peeling (glycolzuur, wijnzuur, appelzuur en glycoderm-P) met een concentratie van 10% en een pH-waarde van 3.5. Het doel is de dode huidcellen los te weken, zodat actieve stoffen daarna beter kunnen inwerken. Bovendien krijgt de huid een mooiere uitstraling.

Alginaat masker

Door deze peelingstof in combinatie met het collageen van !QMS te gebruiken zal de huid er 12 uur lang van profiteren. Ik ervaarde de peeling als licht prikkelend. Hij bleef zo’n tien minuten op mijn huid. Daarna werd mijn huid schoongemaakt en was het tijd voor de eerste ronde ‘ collageen’. Hier overheen ging het alginaat masker. Een pasteus masker met actieve stoffen uit blauwe alg. Het masker sluit de huid uit, waardoor er een osmotische druk ontstaat, zo legt Lindsay me uit. Hierdoor zal vocht uit de diepere huidlagen worden aangetrokken.

Het masker kan na afloop makkelijk in lapjes van de huid gehaald worden. Wederom komt er een korte massage met collageen, ditmaal iets dat co-lectine wordt genoemd, een collageen type III voor meer stevigheid van de huid. Het is verwerkt in een samenstelling met hyaluronzuur en babassu olie.

Hydro Foam Mask

In dit eerste deel van mijn behandeling werd vooral gefocust op de vochthuishouding. Nu werd het tijd voor herstel van de vethuishouding. Hiervoor krijg ik weer een speciaal masker, waarvoor eerst een gaasje over mijn huid wordt gelegd, dat doordrenkt is met collageen. Dan wordt het hydro foam mask aangebracht. Een echte laag schuim, erg grappig. Het hydrateert de huid en heeft een verstevigend effect. Lindsay laat het er een minuut of drie opzitten, voldoende om een warmte prikkeling te ervaren.

Als het masker eraf is gehaald, wordt de behandeling afgesloten met de Sport Active cream spf 30, een licht getinte dagcreme. Als ik na afloop in de spiegel kijk zie ik een glanzende, gladde huid. Ik ben zwaar verkouden, maar deze dag zul je dat aan mijn huid niet zien!

Dagenlang effect

De volgende dag voelt mijn huid nog net zo heerlijk doorvoed aan. Er hoeft nauwelijks crème  op, dus daar geniet ik dan ook even van. Ik ben fan van de !QMS skincare en deze facial is een mooie aanvulling op je beautyroutine. De bijzondere maskers maken er een plezierige beleving van.

Lees meer over dit fijne merk in het merkdossier van !QMS.

Monique testte ook al eens producten van !QMS. Dat verslag lees je hier.

 

Lees ook