It's all about mix and match!

04:18 - 02:34
luistertijd 04:18 - leestijd 02:34

Onlangs presenteerde M.A.C een preview van de najaarstrends 2013. De presentatie werd verzorgd door Lyne Desnoyers – director of make up artistry, speciaal overgekomen uit Amerika – en Elke Willemen, senior make up artist Benelux.

De najaarstrends kun je samenvatten onder de noemer ´streetstyle´: door mix en match van verschillende stijlen je eigen stijl creëren. Iets wat we in modeland natuurlijk al langer zien. Een toegankelijke look die op twee modellen gedemonstreerd werd.

Kleur en textuur

Lyne demonstreerde een look waarbij het vooral om skin, kleur en texture draaide. Primers zijn essentieel. Lyne gebruikte twee Skin Enhancers (bestel ze hier): Neutralize om roodheid te neutraliseren en Illuminate om bepaalde delen van het gezicht naar voren te halen. Matchmaster is haar favoriete foundation (bestel hier). Dit najaar gaan we op het oog kleur zien en dan vooral vergrijsde tinten. M.A.C komt hiervoor met een serie nieuwe paintpots (bestel hier). Ik heb er tijdens het event twee mogen zien en ze staan allemaal op mijn verlanglijstje; prachtige kleuren om diepte en schaduw mee te creëren. Gelukkig zitten er in de vaste oogschaduw collectie kleuren die bij dit concept passen, zoals Quarry, Satin Taupe en Mystery (bestel ze hier). Je brengt de kleur niet per se op het hele ooglid aan. Lyne zet vooral het oogbot aan, omdat dit meer diepte geeft. Om het oog vervolgens nog sprekender te maken, mengt Lyne een oogschaduw (Purple Haze – bestel hier) met een paars pigment en brengt dat over de paintpot (bestel hier) aan. Zo behoud je de diepte.

Voor zowel mond als wangen gebruikt ze lippenstift. Ja, mix en match! De lippenstift (bestel hier) wordt met de vinger deppend aangebracht zodat er een hint van kleur verschijnt. Het geheel blijft zacht. Geen strakke lijnen.

Het resultaat:

Illuminating mat

Elke demonstreerde een look met een rode lip (bestel hier) waarbij balans tussen mat, glans en gloss centraal stond. Illuminating mat noemde ze het. Een prachtige term.

Elke gebruikt op haar model de Mineralize Moisture foundation (bestel hier). Deze foundation geeft een ‘dewy’ effect. Het gezicht wordt minimaal gepoederd. Een spel tussen mat en glans waardoor er diepte ontstaat en het gezicht geen plat vlak wordt. Dit effect wordt doorgetrokken naar het oog waar (lip)gloss (bestel hier) gemengd wordt met een glitter (Reflects Gold). De mond wordt zorgvuldig ingekleurd met zelfs drie kleuren rood, van licht naar donker. Een ombre lip waarbij de donkerste kleur in het midden gebruikt wordt.

Zelf aan de slag

Lyne en Elke noemen beide looks toegankelijk. Ik neem de proef op de som en ga thuis aan de slag. Voor de basis gebruik ik Skin Enhancers Neutralize en Illuminate (bestel hier). Als foundation meng ik Mineralized Moisture foundation NC30 met MW25 (bestel hier). Een alternatief is foundation gemengd met een beetje Strobe Liquid Lotion (bestel hier). Strobe Liquid Lotion is de luchtige variant van de Strobe Cream, meer geschikt voor de gecombineerde huid en daardoor perfect om met je foundation te mengen. Er zitten reflecterende deeltjes waardoor je dat illuminating effect krijgt zonder dat je extreem gaat glimmen.

Op mijn ogen meng ik lipgloss met Glitter Transparant Teal. Een zwarte tightline om mijn wimpers te verlengen en zwarte mascara (bestel hier). Op mijn lippen probeer ik de ombre look, maar omdat mijn lippen wat smaller zijn, gebruik ik de lichtste kleur in het midden.

De transformatie

Van boven naar beneden: zonder make-up – lip stain – ombre lip.

Met dank aan Mireille Aikman voor de foto’s en de film.

Lees ook:

Lees ook