Zeven oogschaduwproducten voor elk budget!

08:58 - 05:22
luistertijd 08:58 - leestijd 05:22

Voor deze review testte ik zes verschillende blauwgroene oogschaduw producten van verschillende merken.

oog21. Bourjois nr. 17 Sculpteur Ombres á Paupiéres – € 10,99

Claims:

Hyperallergene formule zonder parabenen en parfum. Bevat minerale pigmenten voor een stralende kleur, heeft een zijdezachte textuur en geeft een ongelooflijke vervaging.

Conclusie:

Erg moeilijk om droog een beetje kleur op het ooglid te krijgen. Daarom heb ik hem nat gebruikt om nog enigszins effect te krijgen. Nat is hij helaas wel snel vlekkerig bij het aanbrengen. Je moet hem goed op het oog vegen en dan de gedeelten die niet gepakt hebben nogmaals met wat oogschaduw nadeppen. Een enkele kleur gebruiken op het ooglid is altijd moeilijk. Ik heb hem daarom ook ingeschaduwd met een donkere teint om meer diepte te creëren. Het is geen oogschaduw die ik zelf snel zou aanschaffen.

1_Bourjois

 

***SHOP! Hier online Bourjois make-up.

 

oog2. Collistar nr. 10 Light Blue Satin Eye Shadow + Primer – € 15,80

Claims:

De oogschaduw beschikt over een volle en intense kleur met veel pigment inclusief een primer. Deze oogschaduw heeft fijne creamy structuur, is heel zacht en te gebruiken op de tere oogzone. Tegelijkertijd zorgt de primerfunctie ervoor dat hij beduidend langer houdt.

2_Collistar

Conclusie:

Deze oogschaduw geeft meteen erg veel pigment op het ooglid en is zeer zacht. Nadeel hiervan is dat hij meer poeder afgeeft dan dat je nodig hebt. Hij laat daarom nogal wat poeder op de wangen achter.  Wanneer je de kwast eerst afklopt dan verlies je juist weer veel poeder. Ook bij deze oogschaduw geldt weer dat hij moeilijk als een enkele kleur te gebruiken is. Daarom gebruik ik ook bij deze een donkere kleur om in te schaduwen. Als je deze kleur aanschaft om een echt blauwe kleur te krijgen, dan zit je met deze oogschaduw goed. Doordat er zoveel pigment in zit, blijft hij inderdaad langer zitten.

***SHOP! Hier online Collistar oogmake-up met korting.

 

Chanel Stylo eyeshadow 47 blue baykopie3. Chanel Stylo eyeshadow nr. 37 jade shore en nr. 47 blue bay – € 28,00

Claims:

Deze compacte en praktische oogschaduw is gemakkelijk in gebruik dankzij de potloodpunt die perfect over de huid glijdt. Je brengt met één eenvoudige beweging de oogschaduw aan die onmiddellijk fris aanvoelt. De romige lichte textuur onthult een schitterende kleur met iriserend effect die lang blijft zitten. Verkrijgbaar in zes verhelderende kleuren.

3_ChanelGreen4_ChanelBlue

Chanel Stylo 37 jade shorekopieConclusie:

Ik heb twee kleuren uit deze kleurenserie uitgeprobeerd: de Jade Shore en de Blue Bay. Deze oogschaduws laten zich meteen goed op de huid zetten. Het zijn zeer intensieve frisse metallic kleuren. Wanneer je hem aanbrengt dan voelt hij koud aan (fris). In het begin is het nog een creamy oogschaduw maar dit verandert kort na het aanbrengen. Dan droogt hij op. Bij een iets oudere huid is dit geen pré want hij accentueert de fijne lijntje en de eventuele losse huid van het ooglid. Ook is het lastig te bepalen tot waar je hem aanbrengt. Bij een jonge huid weet je dat je hem tot aan de huidplooi aanbrengt van het bewegend ooglid. Bij de wat oudere lossere huid is dit moeilijk te bepalen.

De oogschaduw blijft wel zeer lang zitten en blijft intens van kleur, al zou je bij het aanbrengen van de oogschaduw de ogen even gesloten moeten houden. Nu veegt het uit op de bolling van het oog, zodra je je ogen open en dicht doet. Hierdoor wordt hij vlekkerig. Ook deze oogschaduw moet je eigenlijk met meerdere kleuren uit deze lijn aanbrengen voor meer diepte, maar met een compact eyeshadow in een donkere kleur bereik je ditzelfde effect. Beide kleuren zijn prachtig en doen me denken aan de Middellandse Zee…

SHOP Chanel eyepencils hier online.

 

Chanel nr4. Chanel nr. 41 Fascination Les 4 Ombres – € 49,50

Claims:

De geavanceerde textuur en de veelzijdigheid van tinten maken het mogelijk verschillende effecten te creëren: mat, poederig, satijnachtig, metaalachtig en extreem metaalachtig. Het bevat een hoge concentratie minerale pigmenten die zorgen voor een stralend resultaat en veelzijdigheid van het kleureffect. De aanwezigheid van gezuiverde olie zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk aanbrengt en een glanzend effect krijgt.

5_Chanel4Hombres

Conclusie:

Ik ben met de lichtste kleur begonnen. Deze bracht ik aan op het gehele bewegende ooglid, vervolgens met de donkerste kleur vanuit de buitenste ooghoek ingeschaduwd. De petrolkleur heb ik op de bolling van het bewegend ooglid aangebracht als effect, op het onderste ooglid de donkerste kleur en de grijze en tot slot bij de ooghoeken nog wat van de lichte teint voor een frisse blik. Ik heb alle vier de kleuren gebruikt en eerlijk gezegd had ik ze meer metallic – en dus ook meer glanzend – voorgesteld. Deze doosjes zijn er in veertien kleuren. Als ik naar de kleur 08-Vanites kijk, dan zie ik meer glans en metallic dan bij dit kleurdoosje. Maar misschien is de kleur die ik heb getest juist beter voor de iets oudere huid.

***SHOP! Hier online Chanel oogmake-up!

 

oog35. Dior 5 couleurs nr. 374 Blue Lagoon € 58,50

Claims:

Met de rijke en duurzame tinten van het mythische pallet van Dior zijn de mogelijkheden onbeperkt. Dit pallet nr. 374 is geïnspireerd op de paradijsvogel.

6_DiorCouleurs

Conclusie:

Van de vijf kleuren zijn er twee nauwelijks zichtbaar: er zit weinig pigment in. Je kunt deze kleuren hooguit gebruiken als highlighter onder je wenkbrauwen en in de ooghoeken. De kleur rechtsonder bevat- wanneer je hem met de applicator op de hand doet – een vleugje goud. Ik heb deze kleur met een kwastje op het gehele bewegend ooglid gebruikt als ondergrond. Vanuit de buitenste ooghoek heb ik meteen de donkerste kleur uit het midden gebruikt, als effect de kleur linksonder op de bolling van het bewegend ooglid. Hij gaf wel wat kleur, maar na het aantal keren openen van het oog vervaagde hij ook weer. De lichtblauwe kleur linksboven heb ik in de binnenste ooghoeken gebruikt voor een frisse blik.

Dit doosje met vijf kleuren laat zich minder opbouwen dan dat ik gewend ben van Dior. Toen ik de kleuren voor het eerst zag, was ik erg benieuwd, maar ik vind het resultaat minder. Je kunt beter de applicator gebruiken dan een kwastje, hier blijft nog minder poeder aan zitten dan aan de applicator. Uiteindelijk ben ik na de eerste twee kleuren overgegaan op de bijgevoegde applicators. Terwijl ik deze normaliter nooit gebruik en ze meteen weggooi.

***SHOP! Hier online DIOR oogmake-up!.

 

oog46. LOOkX Sand Beige nr. 300,  Flower Pink nr. 302, Sea Blue nr. 303. Oogschaduw per stuk € 7,75, oogschaduwbox € 7,55

Claims:

De speciale oogproducten van LOOkX geven je in korte tijd de stralende oogopslag die je bij modellen in de glossy’s ziet. LOOkX eye-producten zijn zowel nat als droog te gebruiken. De oogschaduw blijft de hele dag zitten en zijn zeer gebruiksvriendelijk. Alleen te koop in Nederland via internet en bij beautysalons.

7_Looxs

Conclusie:

De drie kleuren zitten in een doosje die te vullen is met je favoriete kleuren via een magneetje. Je koopt de kleuren dus los. Als je de kleuren ziet dan ben je meteen benieuwd wat ze doen. In de hoofdkleur zitten allemaal kleurenspikkels die kleur afgeven wanneer je er overheen gaat. Zij zijn zeer glansrijk (metallic). Ik ben begonnen met de Sand Beige nr. 300 over het gehele bewegend ooglid aan te brengen: hier zitten mooie bronskleurige spikkels in, met de Sea Blue nr. 303 heb ik wat schaduw aangebracht vanuit het buitenste ooglid. Deze geeft een mooie blauwe kleur af door de korenblauwe spikkels die er in zitten. De Flower Pink heb ik op de bolling van het bewegend ooglid gebruikt.

Persoonlijk vind ik dat er teveel glans in zit om solo te gebruiken. Beter is om de kleuren als effect te gebruiken met een matte variant, ook verkrijgbaar bij dit merk. Sowieso vind ik bij de oudere huid glans teveel van het goede; je ziet de fijne rimpeltjes meer. Persoonlijk zou ik over een matte oogschaduw één van de kleuren gebruiken op de bolling van het bewegend ooglid en in de binnenste ooghoek en tot slot een heel fijn lijntje onder het oog als glanzend effect.

SHOP Lookx cosmetica hier online.

De score van Yvonne!

1. LOOkX
2. Chanel Stylo eyeshadow nr. 37 Jade Shore en nr. 47 Blue Bay
3. Chanel Les 4 Ombrés nr. 41 Fascination
4. Dior 5 Couleurs nr. 374 Blue Lagoon
5. Collistar nr. 10 Light Blue
6. Bourjois nr. 17 Sculpteur

Lees ook