shop Original Mineral Know Knott Conditioning Detangler spray voor je haar Tem je pluizige grijze haar met deze spray! Ontwarrend, niet vet, houdt beweging in je haar. Zuinig in gebruik;-) Bekijken Bij de introductie van haar nieuwe serum vertelt Biotherm in haar perscommunicatie dat 80% van zichtbare tekenen van veroudering door uv-straling worden veroorzaakt. Biotherm […]

02:28 - 01:29
luistertijd 02:28 - leestijd 01:29

Bij de introductie van haar nieuwe serum vertelt Biotherm in haar perscommunicatie dat 80% van zichtbare tekenen van veroudering door uv-straling worden veroorzaakt. Biotherm heeft nu twee algen geselecteerd die ook weer 80% van deze schade kunnen minimaliseren. Een blauw-groene alg uit Klamath Lake in Oregon en een goudgele lag die in de Keltische Zee voor komt. Volgens Biotherm reageert onze huid het beste op stoffen uit de zee, omdat ook onze eigen huid is opgebouwd uit elementen die volledig in zeewater terug te vinden zijn.

In haar persbericht geeft Biotherm een mooi overzicht van verouderingssignalen van de huid en hun oorsprong. We sommen op:

Veroudering door uv-straling:

Veroudering door tabak en luchtvervuiling:

Veroudering door stress:

Een leuke opsomming, maar wat ons betreft wel discutabel. Want waarom zijn de genetische verouderingskenmerken van binnenuit niet genoemd, en welke zijn dat dan? We lezen wel dat de overige 20% kan worden toegeschreven aan niet te vermijden verouderingsverschijnselen – dat zullen dan de genetische aspecten wel zijn.

En huidovergevoeligheid door stress- maar wat voor stress? Als we onze Hollandse professor Neumann mogen geloven ondervindt de huid juist veel stress door cosmeticagebruik….

En hoe zit het met ziekte? en medicijngebruik? Ook dat veroorzaakt allerlei huidreacties. Biotherm claimt dat het uniek is dat nu kan worden verteld dat 80% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door externe factoren.

Een groep van bijna 300 vrouwen heeft het product getest en uit intern klinisch onderzoek blijkt dat het oppervlak van rimpels met 26% kan afnemen, de lengte van rimpels met 16%, het aantal pigmentvlekken met 12% afnam, de clarity of spotless area (ik heb geen idee wat hier bedoeld wordt vandaar ik het in het Engels overneem) nam met 12% af, huidstevigheid nam met 15% toe, huidtonus met 29%, pigmentatie homogeniteit nam met 25% af, roodheid met 22% en poriën op de wangen met 22%. Of ze daarmee de grootte ervan bedoelen of überhaupt het verdwijnen van poriën? No idea.

Al met al is het natuurlijk wel een interessant product, dat vraagt om een test! Serum 30 ml is er vanaf 49,90 en een pot crème vanaf 63,51 euro.

Bekijk hier ook de introductie video:

Lees ook