Glans, gladheid en zachtheid

07:36 - 04:33
luistertijd 07:36 - leestijd 04:33

Onlangs heeft Kérastase haar beroemde Nutritive-lijn voor droog haar van een volledig nieuwe technologie voorzien. Het nieuwe complex dat Irisome heet, bestaat uit essentiële voedingsstoffen uit de iriswortel, een biotechnologisch geoptimaliseerd glucose extract (Gluco-Active), en Royal Jelly.

Kérastase Irisome detecteert niet alleen de droge plekken in het haar, het beschermt en voedt droog haar en voorkomt dat de droge conditie weer terugkomt. Bovendien is de lijn, binnen de categorieën licht droog tot droog, en droog haar, aangevuld met twee nieuwe producten: een zogenoemd pre-bad om het haar voor te bereiden op een optimale voeding en een haarbalsem voor de drogere haarpunten die je net zoals een lippenbalsem naar behoefte kan gebruiken. Je gebruikt deze producten in combinatie met een shampoo (bij Kérastase een ‘bain’) en een conditioner, dit kan voor licht droog haar een lait zijn en voor droog haar een masker.

Prepareren met het pre-bad Immersion Nutritive

Het gebruik van een pre-bad is een nieuwe benadering om het haar nog beter in conditie te krijgen én te houden. Het is een voorbereider. Wellicht ken je de toepassing van het aanbrengen van een olie voordat je je haar gaat wassen om het soepel te houden. Een olie legt alleen een beschermende laag om de haar heen. Het pre-bad van Kérastase, de Immersion Nutritive, is veel geavanceerder samengesteld. Dit olieachtige product zit boordevol voedzame stoffen voor het haar, maar heeft ook het vermogen de haarschubben te openen, zodat de stoffen de haarschacht kunnen binnendringen en daar kunnen blijven. Je laat het tien minuten intrekken. Zo krijgt het haar ook weer de tijd om de schubben te sluiten. Je brengt het aan op droog haar. Nat haar is namelijk volgezogen met water en dat kan de opname van de stoffen tegenhouden. Je brengt het op 2 centimeter vanaf de haaraanzet aan.

Wassen en conditioneren

Als je licht droog haar hebt breng je het om de drie wassingen aan, bij droog haar om de twee wassingen en bij zeer droog haar kun je het bij elke wassing gebruiken. Nadat het is ingetrokken was je het standaard twee keer uit met een Kérastase shampoo die bij je haarconditie past: Bain 1 of Bain 2. Je haar zal na het wassen, afhankelijk van de conditie, heel zacht of wellicht nog wat stug aanvoelen. Je bent dan ook nog niet klaar met de behandeling. Er volgt nu een conditioner om het haar definitief te verzorgen. Bij licht droog haar gebruik je de Lait Vital en bij droog haar het Masquintense masker. Dit is er dan weer voor dun droog haar en voor dik droog haar.

Perfectioneren met Touche Perfection

De ultieme finish is de Touche Perfection. Een zachte balsem die direct een voedende touch-up aan droge en gevoelige haarpunten geeft. Hij geeft zachtheid en glans aan het haar, maakt het haar glad, en bevat een uv-beschermer. Dit product kun je naar behoefte aanbrengen, door de dag heen. De handige verpakking past gemakkelijk in je handtas.

Hoe beviel het onze testvrouwen Berna, Anja, Rona, Sabine, Marte en Yvonne?

Ervaringen met het pre-bad Immersion Nutritive

Het aanbrengen van het pre-bad is een unieke ervaring voor de vrouwen. Zo vertelt Anja: ‘Wat opvalt is dat je ziet en voelt dat de substantie “smelt” in je hand en “versmelt” met je haar.’  Berna vindt het handig dat je het op droog haar kan aanbrengen. ‘Dan kan ik dat al doen voordat ik ga douchen.’ Marte was zó nieuwsgierig naar de werking van een pre-bad dat ze besloot de ene helft van haar haar er wel mee te behandelen en de andere helft niet. Ze concludeert: ‘De onbehandelde helft bleef droger en pluiziger aanvoelen na het wassen met de shampoo (dus geen pre-bad ervoor). Maar gebruikte ik dan de conditioner erna op het onbehandelde deel, dan werd dat ook weer zacht.’ Marte vond het pre-bad makkelijk aan te brengen en makkelijk uit te spoelen. Rona was ronduit lyrisch over de Immersion. Ze roept: ‘Deze pre-shampoo staat voor mij met stip bovenaan. Heerlijk, zo’n product dat je aanbrengt voor het wassen en even kan laten intrekken. Een soort haarmasker, maar dan toch net wat anders.’

Even wennen

De vrouwen moesten wel even wennen aan het feit dat je haar na het pre-bad en twee wassingen nog stug kan aanvoelen. Dat zijn ze niet gewend van hun eigen haarproducten.     Inderdaad, Kérastase is hiermee een andere weg ingeslagen. Juist om voedingsstoffen in het haar te krijgen en daarin te houden (te ‘sealen’) worden er andere dan de gangbare technieken gebruikt en luistert het nauw hoe je de verzorgingsstappen opvolgt.  Sabine besluit daarom haar haar aan de lucht te laten drogen. ‘Het is glanzend en zacht en luchtig. Het ziet er echt heel gezond uit, en dat al na 1 wasbeurt. En hoe vaker ik dit deed, hoe mooier mijn haar werd: ik hoefde het minder vaak te wassen en het wordt minder snel vet bij de haaraanzet.’  Het leuke is dat ook Yvonne en Rona ervaren dat hun haar minder snel vet wordt bij de haaraanzet.

Sabine gebruikte het masker voor droog haar echt als een kuurproduct eens per week, ze vond het pre-bad al net zo verzorgend werken. Marte, Rona en Anja gebruikten de Lait Vital conditioner en vinden hem zalig. Yvonne: ‘Hij ruikt heerlijk en maakt je haar onmiddellijk zacht, glanzend en luchtig.’

En wat zijn hun ervaringen met de Touche Perfection?

Een balsem voor je haar die je naar behoefte kunt aanbrengen? Alle vrouwen zijn het er over eens: top! Anja: Touche Perfection is écht geweldig! Mijn krullen lieten zich prachtig ‘bundelen’. En de volgende dag had ik geen pluisjes of stofjes in mijn haar, zoals vaak het geval is met dergelijke producten.’ Berna vertelt dat haar haar snel pluist met motregen, maar een beetje Touche Perfection erin, en het is weer weg. Ook prijst ze de uv-bescherming. Marte vertelt: ‘Het ruikt heerlijk en het verzwaart je haar niet, maakt het ook niet  vettig.’ Rona vindt het resultaat verbluffend: ‘Zelfs stro verandert in glanzende, gladde lokken.’ Sabine zweert dat ze deze ‘lippenbalsem voor het haar’ voor altijd in haar toolbox zal houden.

Tot slot…

De vrouwen zijn het er unaniem over eens dat hun haar beter zit: het glanst, steil haar behoudt een natuurlijk volume, krullend haar krijgt een slag, en het haar wordt minder snel vet bij de haaraanzet.

Kérastase Nutritive heeft ook lijnen voor droog en weerbarstig haar en droog en krullend haar. Meer informatie vind je op de website van Kérastase.

Bekijk hier ook nog een filmpje over deze Nutritive Irisome lijn en de betekenis van de iriswortel ervoor:

http://youtu.be/xWBJHHvGQss
WIN! Deze heerlijke nieuwe haarlijn, in een compleet pakket ter waarde van 154 euro! Ga hier naar de actiepagina.

 

 

De BeautyJournaal vrouwen testten ook deze Kérastase producten:

Lees ook