Truc: zilvershampoo!

01:36 - 00:57
luistertijd 01:36 - leestijd 00:57

grijs gekleurd haarGrijze haartinten zijn zo uitgewassen, waarom?

Onlangs mailde een lezeres ons dat ze haar haar zo graag grijs van kleur wil hebben. Omdat ze het prachtig vindt. Maar deze kleur blijft vaak maar twee wasbeurten goed in het haar. Bestaan er grijstinten die langer goed blijven?

Onze haarexpert Kimm Koffijberg vertelt:

Het is helaas zo dat koele kleuren, en dus ook koele grijze haarkleuren het minst lang in het haar houdbaar zijn. Ze zijn slechts te zien op een ontkleurde witte blonde ondergrond. Doordat in deze ondergrond geen natuurlijk pigment meer zit daar deze is ontkleurd door de kapper, houdt de kleur niet lang vast en inderdaad maar ongeveer 2 wasbeurten. Het is een technisch verhaal maar dan begrijp je dat het aan het kleurproces ligt en niet aan de kapper.

Toch kun je zelf veel aan kleurbehoud doen. Er bestaan zilvershampoos en conditionersportret Kimm Koffijberg in verschillende grijstinten waarvan ik overtuigd ben er 1 tussen zit die je wenst. Wanneer je deze gebruikt tijdens elke wasbeurt en langer in laat trekken blijft je haarkleur grijs houden. Dit is eigenlijk de enige oplossing die ik kan adviseren.

Succes! Kimm Koffijberg

Ga hier direct naar de salon van Koffijberg Hairdressers om een afspraak te maken.

 

 

Lees ook