Werkt het slangengif ontspannend op de huid?

04:44 - 02:50
luistertijd 04:44 - leestijd 02:50

rodial glamoxy snake serumGebeten worden door een slang, ik denk dat iedereen dat het liefste vermijdt. Maar hoe zou het zijn om slangengif op je gezicht te smeren? Zou dit de gezichtsspieren voldoende lam leggen om rimpels te voorkomen? Ik mag het testen in de vorm van Rodial Glamoxy™ Snake Serum.

Glamoxy™ Snake Serum bevat geen echt slangengif maar Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate , een synthetische variant van een proteïne in het gif van de Temple Viper (tropidolaemus wagleri), dat de neuromusculaire communicatie verhindert. Daarnaast bevat het serum o.a. siliconen, perfluorcarbonaten en pomgranaat extract. Ook zitten er minstens vier verschillende parfumstoffen in.

Natuurlijk werkt zo’n (synthetisch) slangenserum anders als het op de huid wordt aangebracht dan wanneer het geïnjecteerd wordt zoals bij Botox of bij een slangenbeet. Ik vraag me af of het serum wel voldoende in de huid kan doordringen om daadwerkelijk de spieren minder samen te laten trekken.

Een beetje speuren op Beautyjournaal levert twee artikelen op. Een artikel van Lydia Schoen over de werkzaamheid van slangengif in crèmes en een  artikel van Johann Wiechers over de werkzaamheid van peptides in crèmes. Geen eenduidig antwoord dat dit synthetisch slangengif niks zou doen. Ik word er alleen maar nieuwsgieriger van.

Ik denk niet dat slangengif, noch Botox, rimpels daadwerkelijk verminderen. Een rimpel is een beschadiging van de huid, dat maak je niet zomaar ongedaan. Wel zal een rimpel minder opvallen als je je gezichtsspieren minder hard samentrekt. En zonder fronsrimpel zie je er minder zorgelijk of boos uit wat een jonger uiterlijk geeft. Ook kunnen toekomstige rimpels worden voorkomen als je je gezichtsspieren niet of in ieder geval minder aanspant. In die zin heeft Botox zeker effect. Maar hoe zit het met dit serum? Werkt het slangengif?

Ik breng de crème alleen aan tussen mijn wenkbrauwen, op mijn voorhoofd, bij de kraaienpootjes en op de neuslippenplooi. Mijn eerste reactie na eerste gebruik: wat een heftige geur. De citronnella komt je tegemoet, alsof ik mezelf met een muggenstift ingesmeerd heb.

Na het aanbrengen krijg ik direct een koele sensatie waardoor inderdaad de huid iets lijkt samen te trekken. Dit wordt veroorzaakt door de perfluorcarbonaten die hoog op de ingrediëntenlijst staan.

Ook ziet de huid er glad uit. Niet heel extreem, maar wel merkbaar. De crème is luchtig en geeft het zachte zijdeachtige effect van mooie dunne serums met siliconen zoals bijvoorbeeld Estée Lauder Perfectionist. Maar dan nog iets transparanter en dunner.

Gelukkig trekt de geur vrij snel weg. In elk geval ruik ik hem na en paar minuten niet meer. Misschien ook omdat ik het serum niet onder mijn neus aanbreng. Maar het had echt minder gekund met dat parfum. Ik heb geen vervelende prikkelende sensaties zoals collega tester Jolanda meldde. In feite is het een aangenaam verkoelend dun serum.

Gerti concludeert:

Werkt het? Tja, wat zal ik daarvan zeggen. Natuurlijk, als je elke ochtend je huid op een subtiele manier afkoelt en met siliconen gladstrijkt, zie je verschil. Niet dat dit met het blote oog zichtbaar is. Na vier weken zijn mijn rimpels niet echt minder geworden. Vooral de verkoeling en de siliconen doen iets. Wellicht dat die combinatie een rustige uitstraling geeft. Hoe langer je het gebruikt, hoe duidelijker dat zal zijn. Niet zozeer omdat het effect groter is maar omdat het blijvend lijkt. Ik vermoed dat het effect weg is als je de crème niet langer gebruikt.

In het spierontspannende vermogen van het synthetisch slangengif heb ik weinig vertrouwen. Daarvoor is de hoeveelheid te gering.

Een beetje speuren op internet laat zien dat je 1-4 % moet gebruiken van die werkzame stof. Ik verwacht niet dat in dit serum zoveel zit: het is het 15e ingrediënt op de lijst. Of het percentage pomgranaat voldoende is, is onduidelijk. Het is nummer 14 op de ingrediëntenlijst.

Kortom: Rodial Glamoxy™ Snake Serum is een mooi dun serum dat een zijdezacht gevoel geeft. Vooral mijn kraaienpootjes zijn minder zichtbaar, wat voornamelijk door het opvullend effect van de siliconen komt.

De geur is helaas veel te overheersend en goedkoop. En als je een gevoelige huid hebt, pas dan op. Bij collega-tester Jolanda prikte het serum, zoals ze eens meldde in een posting bij een ander onderwerp. Prijs: €135 voor 25 ml. Onder meer te koop bij Skins Cosmetics.

 

Lees ook