Anti wallen, anti-rimpel en anti donkere kringen!

05:08 - 03:04
luistertijd 05:08 - leestijd 03:04

Collistar Eye contour treatment

In de cosmeticawereld zijn ze het niet eens over het gebruik van een oogcrème. Zo zegt Paula Begoun: “Waarom meer betalen voor de helft van het product?” Oogcrème is altijd verpakt in veel kleinere tubes of potjes. Jetske Ultee is er ook niet weg van maar voegt toe; “Als een crème mild is, is het geschikt voor onder de ogen en dan ook de rest van je gezicht.” Behalve de cosmetica lijnen van Begoun en Ultee hebben volgens mij alle merken een oogcrème.

Meestal luister ik naar mijn goeroe’s. Behalve wat betreft oogcrème, want mijn ogen gillen om iets meer dan een moisturizer; dat voelt niet voldoende. Een beetje oogcrème vult en verhult mijn verzakte huid onder de ogen. Een nachtje werken of slecht slapen gaat gepaard met vermoeidheid die zichtbaar is onder mijn ogen. Ik krijg dan van die zielige vochtzakjes. De combinatie van een oogcrème en een goede concealer verricht wonderen voor mij. Ook is mijn huid gevoelig en kunnen mijn buitenste ooghoekjes vaak rood zien. Geparfumeerde producten gebruik ik niet rond mijn ogen, dat is een recept voor rode ogen! Voor deze review ging aan de slag met Collistar Eye Contour Treatment voor de zeer gevoelige huid en huid met couperose.

De verpakking

Een dunne tube, net zo lang en dik als een vulpen met een inhoud van 15ml. De tube heeft een punt en daarmee kan ik mooie puntjes doseren. Absoluut nauwkeurig in toediening. De doos is in het wit met mintgroen uitgevoerd met zilverkleurige tekst, een medische touch vind ik. Collistar gaat met de trend mee om te beschrijven wat er niet in zit; parabenen, parfum, kleurstoffen, alcohol, zeep, emulgators, bekende allergenen en nikkelvrij. Ik vind het wel handig om snel te kunnen lezen wat er niet inzit, scheelt veel tijd om die mini-lettertjes van de INCI te lezen en die te controleren in het cosmetica-woordenboek of het internet. In de verpakking vind ik een uitgebreide bijsluiter die ook kort beschrijft over de andere producten in deze ‘gevoelige’ lijn.

Het gebruik

Het tubetje met puntje doseert goed, een tweetal speldenknopjes is voldoende product per oog. Ik smeer het al deppend van binnen naar buiten en ook wel eens andersom. Ik houd het echter bij de huid onder de ogen en smeer niets op het oogbot.

De witte crème smeert soepel uit en laat een dun filmpje achter. Dat is net wat ik verlang van een oogcrème, niet stroef of vet maar dat glanzende filmlaagje. Dat glanzende laagje lijkt het licht te vangen waardoor mijn ogen wat rust krijgen. Tezamen met oogconcealer en foundation is mijn gezicht prachtig verzorgd.

De belofte

Na gebruik van zes weken pak ik deze oogcrème graag; het smeert prettig en door dat filmlaagje wat achterblijft, pakt foundation en oogconcealer beter op de huid, wat de jaren van mijn ogen wegpoetst. Als basisverzorgingsproduct zeg ik ja tegen de claims. Ik heb geen donkere kringen maar ik heb het gevoel dat het werkt als je dit in combinatie met make-up gebruikt.

Met welke innovatie claimt Collistar?

De INCI is verstopt onderaan de verpakking met het kleinste lettertype wat er bestaat. Wat werkt, is volgens Collistar Eyeliss®, een complex van stoffen die de tonus (spanning) van de ooghuid versnelt. Ik kan dat op geen enkele wijze controleren of meten, maar de spiegel zegt JA tegen deze claim. Zeker na de dagelijkse make-up.

De spiegel kan je beste vriend of je vijand zijn; die liegt niet! Op de INCI kan ik dus niet ontdekken welke dat zijn en de onleesbare tekst, zelfs met vergrootglas, nodigt mij niet uit om het uit te gaan pluizen.

Jolanda concludeert:

Werkt het tegen rimpels, wallen en donkere kringen? Behalve de donkere kringen heb ik wel enige lijntjes en ik heb zeker van die vochtwallen, waarvoor ik al jaar en dag een oogcrème gebruik. ’s Morgens zijn mijn wallen en rimpeltjes er iedere keer opnieuw en na het inkloppen van deze crème zijn ze minder zichtbaar. Als Collistar hier een tintje in zou doen zou ik nog gelukkiger zijn; nog minder producten in de ochtend. Ja, ik ben tevreden over deze oogcrème. Het is een dunne crème die makkelijk uitsmeert en mijn lijntjes opvult en mijn wallen toch wel doet slinken. Ik zie er in ieder geval goed uit in de spiegel, zeker met make-up. De milde samenstelling is ook mild voor mijn ooghoeken en helpt mijn schrale ooghoeken te herstellen. Ik ben benieuwd naar de andere producten in deze lijn en deze oogcrème blijft sowieso in mijn dagelijkse verzorging.

Lees ook