Helder en schoon, maar niet boeiend

01:57 - 01:10
luistertijd 01:57 - leestijd 01:10

roos

Trussardi Delicate Rose parfum

Het Italiaanse modehuis Trussardi komt met een geur van vrouwelijkheid en levendigheid: Trussardi Delicate Rose. De geur moet moderne, gracieuze, geraffineerde, sensuele, elegante en romantische vrouwelijkheid oproepen. Dit alles geaccentueerd door subtiele reflecties van een rooskleurig licht…

Naam: Trussardi Delicate Rose
Merk: Trussardi
Voor wie: dames
Jaar van uitgave: 2012
Neus: Nathalie Lorson

Van buiten

Trussardi Delicate Rose oogt stijlvol en sophisticated. De kleur van de verpakking is poederroze. De flacon oogt chique en tegelijkertijd licht in een transparant roze gekleurd glas. De dop is voorzien van het indrukwekkende Trussardi embleem. De naam Trussardi Delicate Rose is geschreven in goud gekleurde letters en oogt daarmee best klassiek, maar ook degelijk en solide.

Van binnen

De geur bevat, naast bamboe, topnoten van de Oosterse citrusvruchten kumquat en yuzu. Daarna volgen appel, lotusbloem, roos en jasmijn. Musk, witte houtsoorten, ceder- en sandelhout maken het af in de basis.

Delicate Rose… Zeker wanneer je zelf Roos heet, schept een dergelijke naam een zekere verwachting. Ik kan niet wachten om de geur te testen. Eindelijk is het zover. De ‘juice’ landt op mijn huid. Woorden die in me opkomen zijn schoon, helder, licht, rozig en hedendaags transparant. Maar delicaat? Daar stel ik me een zachtere, lieflijkere geur bij voor. Deze geur is voor mij vooral schoon en helder. Zeker niet sensueel. Liefhebbers van Clean florals of van geuren zoals Boss Femme of Romance van Ralph Lauren zullen Trussardi Delicate Rose heerlijk vinden. Een pluspunt van de geur vind ik dat deze op een hele constante manier urenlang houdt, dus bijna niet aan kracht verliest.

Roos_voor_kastRoos concludeert:

Trussardi Delicate Rose heeft een prachtige naam, maar komt op mij vooral over als een vrij bekende ‘roze’ geur. Een prima exemplaar voor liefhebbers van schone, heldere bloemengeuren.

 

Lees ook