Hetzelfde effect als 1x laserbehandeling?

06:02 - 03:37
luistertijd 06:02 - leestijd 03:37

Revitalift-Laser-Day-Product-Shot_-_trans-2

L’ Oreal Revitalift Laser X3

Er zijn vrouwen voor wie geen prijs te hoog is voor een huidverzorgingsproduct. Die grif € 300,- neerleggen voor een wonder in een potje en dan ook nog in dat wonder geloven. Zo’n vrouw ben ik niet. Er zijn ook vrouwen die €3 al veel vinden en voor wie een potje dagcrème van de Aldi goed genoeg is. Ook zij geloven in een wonder, namelijk dat hun product net zo goed werkt als eentje dat honderd keer zo duur is. Zo’n vrouw ben ik óók weer niet.

Toegegeven: het belangrijkste is ‘smeren, smeren en nog eens smeren’. En niet pas gaan beginnen als de eerste rimpeltjes zichtbaar zijn – want die krijg je no way weggesmeerd, hoe duur of goed je product ook is. Een goede huidverzorging begint in de puberteit en natuurlijk hebben meiden – en jongens! –  van zestien geen geld voor een potje crème van La Prairie. Die gaan naar de Hema of het Kruidvat. Allemaal prima. Als je er maar aandacht aan besteedt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Als je uren in de zon zit, rookt, drinkt – tja, dan bestaan er geen wonderen in potjes. En we weten het allemaal: niet in de zon zonder deugdelijke bescherming, niet roken, niet te vet eten, matig met alcohol en suiker en veel water drinken heeft net zo’n grote invloed op je huid als datgene wat je erop smeert.

En wat smeer ik zelf? Niets uit het duurste segment, want dat kan ik simpelweg niet betalen. Maar ook niks van een eurootje of twee, al heb ik dat wel geprobeerd. Maar die cremetjes vind ik te dun, te schraal en vaak ook te sterk ruikend. Voor een of twee dagen kan het wel, maar op de langere termijn merk ik dat dergelijke crèmes weinig voor mijn huid doen.

Ik ben gek op de serie van Olaz (al weet ik nog steeds niet waarom het hier Olaz heet en in het buitenland Olay, maar dit terzijde). Ik vind hun doseerpompjes super in gebruik, de prijs is prima (rond de €30), het smeert goed, ruikt niet te indringend en zorgt voor een prachtig fris en fruitig huidje. Helemaal niks mis mee.

Dé test: L’Oreal’s Revitalift Laser X3

Maar L’Oreal’s Revitalift Laser X3 testen, dat wilde ik toch ook wel. Deze serie zit in hetzelfde prijssegment, maar de claim dat de crème dezelfde rimpelverdwijnende werking heeft als een laserbehandeling sprak mij zeer aan. Dus kom maar op!

De serie bestaat uit drie verschillende producten: een dagcrème, een serum en een oogcrème. Ik heb de dagcrème getest. Die zit in een glazen vierkante potje (zonder spatel!) in het bekende donkere L’Oréal rood met een paarsachtig metallic deksel. Niet om te zeuren, maar dat was wel meteen mijn eerste minpuntje. Ik vind potjes onhygiënisch, ook als er een spateltje bij zit. Want dat spateltje wordt afgespoeld en op de wastafel neergelegd, of in het tandenborstelglas en is dus ook niet steriel.

Het product

De crème zelf heeft een rijke, volle structuur, die uitstekend uitsmeert en snel indringt. Hij is niet geurloos, maar met het lichte, frisse zuurtje dat ik in het begin even ruik kan ik prima leven. Het product is heel licht op de huid en blijft een paar uur lang een heerlijk ‘vochtig’ gevoel geven. Het glimt niet.

Hoe te gebruiken

Ik smeer de crème op gezicht, hals en decolleté. Ik heb niet bijzonder veel rimpels in mijn gezicht, maar mijn kaaklijn wordt wat ‘flubberig’, net als mijn nek en boven mijn boezem tekent zich een naar stewardessenbefje af.

Al na een paar dagen krijg ik de opmerking dat ik er zo lekker fris uitzie en na nog een paar dagen is het al ‘geweldig’ geworden. Met de vergrotende spiegel in het harde daglicht zijn de rimpels nog onvermeerderd aanwezig, maar na een aantal weken heb ik wel het idee dat ze afnemen, althans minder te zien zijn. In ieder geval in mijn gezicht, op mijn befje doet het weinig, wellicht omdat de huid daar veel dunner is en er dus ook minder van het produkt wordt opgenomen. Of nou ja, dat dénk ik dus..

Belangrijk nog: mijn kaaklijn is zichtbaar strakker en ook mijn hals oogt steviger. Ik ben geen meisje van 25 jaar geworden, maar desalniettemin zeer tevreden.

Het sleutelingredënt is Pro-Xylane

Heel simpel gezegd is dat een suiker/proteïne hybride, gewonnen uit berkenbomen, die de aanmaak van bepaalde moleculen die de huid beschermen tegen vochtverliest, stimuleert. Verder bevat het produkt hyaluronzuur, een lichaamseigen suiker en een zeer belangrijk onderdeel om vocht in de huid vast te houden. Het andere werkzame ingrediënt is lipohydroxine, dat nieuwe celaanmaak stimuleert.

Alexandra test Sebastian Trilliance shampoo & conditionerAlexandra concludeert:

Revitalift Laser 3x is een uitstekend product dat na enige weken gebruik een duidelijk zichtbaar resultaat oplevert. Misschien is de claim dat het net zo goed werkt als een laserbehandeling een beetje overdreven, maar ik heb, net als vele andere gebruiksters, nog nooit een laserbehandeling ondergaan, dus wie zal het zeggen? Lees hier het artikel dat BeautyJournaal eerder publiceerde over de Reclame Code Comissie die de claim van Revitalift misleidend vindt.

Ik zal de crème zeker blijven gebruiken en dan ook de andere produkten uit de serie proberen. Iets te zeuren heb ik nog steeds: ik wil heel graag een doseerpompje en een speciaal product voor mijn befje. En dan ben ik blij.

Lees ook