Heel tevreden!

01:54 - 01:08
luistertijd 01:54 - leestijd 01:08

Hidro Fugal Anti-transpirant deodorantHidro Fugal

Al jaren gebruik ik een deodorant van Rexona: 48H Cotton Ultra Dry. Ik was hier altijd erg tevreden over; geen nare luchtjes en geen parfum.  Echter de laatste tijd merkte ik een lichte irritatie onder mijn oksels. Aangezien ik in de winter mijn oksels nauwelijks scheer, kan het niet van het ontharen komen. Zou ik overgevoelig geraakt zijn voor mijn favoriete deodorant? Tijd om iets nieuws te proberen. Ik testte Hidro Fugal Anti-Transpirant Sensitive Stick.

Over de deodorant

Hidro Fugal Sensitive Stick bevat geen alcohol, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Deze anti-transpirant is wel licht geparfumeerd. De belangrijkste werkzame stof is Aluminium Zirconium Tetrachlorhydrex GLY, ook bevat de deostick allantoïne en panthenol voor een verzachtende werking.

Op zich ben ik geen voorstander van een deostick. Voor mijn gevoel zijn ze onhygiënisch. Dat slaat natuurlijk nergens op; je oksels zijn schoon als je deodorant gebruikt. Een stick is dus net zo hygiënisch als een roller waar ik geen problemen mee heb.

Gerti Gerti concludeert:

Ik ben helemaal enthousiast. Geen nare luchtjes. Ik kan een shirtje zelfs twee dagen dragen zonder dat je iets ruikt. Aan een stick was ik zo gewend. Van het parfum merk ik nauwelijks iets. De stick ruikt een beetje zoetig, maar onder mijn arm ruik ik niks. En, het allerbelangrijkste, de irritatie onder mijn oksel is weg. Geen jeuk meer. Heerlijk! Ik heb deze deodorant zelfs gebruikt nadat ik mijn oksels had laten harsen en het afgeraden werd om deodorant te gebruiken. Maar ook toen geen irritatie. Ik heb een nieuwe favoriet gevonden.

Hidro Fugal komt uit de keuken van Beiersdorf en is dus ‘een zusje’ van Nivea. Er is een gewone lijn en een sensitive lijn. Exclusief te koop bij Kruidvat.

Lees ook