Een heerlijke time-out creme

06:42 - 04:01
luistertijd 06:42 - leestijd 04:01

Dermolin dagcreme

Begin dit jaar kwam het Nederlandse merk Dermolin met een erg leuke restyling naar buiten van het complete programma huid (en haar-)verzorging. Sprankelende nieuwe verpakkingen die een zweem van vrolijkheid laten zien, om je het gevoel te geven dat jouw gevoelige huid niet je leven hoeft te beheersen, en nieuwe formuleringen die nog beter aansluiten bij deze huidconditie en de wensen van gebruikers.

Niet iedereen in de testgroep heeft een gevoelige huid, maar kijkend naar de formulering van de dagcrème is het gewoon een vriendin voor elke vrouw (en man) die met regelmaat een veilige, niet-irriterende, zinvol verpakte en betaalbare crème wil smeren.

dermolin dagcremeDe claim:

Een verbeterde formule voor de gevoelige huid. Een rijke en romige emulsie zonder conserveringsmiddelen of parfum, die geen concessies doet aan je huidgevoel. De dagcrème verzorgt en verzacht gedurende de dag de huid optimaal. De crème is niet vet en trekt snel in. Je huid voelt zacht en soepel aan.

Claims van de werkzame stoffen:

Pentavitin: een 100% natuurlijk complex (EcoCert en NaTrue gecertificeerd) uit planten. Door de unieke samenstelling kan het zich binden aan de huideigen proteïnen, waardoor de natuurlijke vochtbalans van de huid aan de oppervlakte maar ook in de dieper gelegen huidlagen wordt hersteld. Het verbetert de celstofwisseling en brengt de huid weer in balans. Het resultaat is binnen een week of twee voelbaar en zichtbaar. Inci-naam: saccharide isomerate.

Het haverextract Symcalmin heeft een kalmerende en verzachtende werking, en kan roodheid en jeuk tegengaan. Het is een samengestelde cocktail, die op de inci-lijst te herkennen is aan de volgende stoffen: Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid samen met Butylene Glycol en Pentylene Glycol (oplosmiddelen om de stof te kunnen verwerken in de formule).

testteam dermolin

Verpakking:

De dagcrème zit in een lichtblauwe flacon met een pompsysteem en is lucht- en lichtdicht. Handig en hygiënisch dus. Het is gedecoreerd met een fladderend vlindertje. De uitstraling is zacht, vriendelijk en eenvoudig. Passend bij het merk. Zowel de omdoos als de flacon zelf bevatten de inci-lijst en dat wordt erg op prijs gesteld. 50 ml kost € 9,50. De testleden vinden de verpakking over het algemeen mooi en gebruiksvriendelijk maar waarschuwen er wel voor dat er een keer wel veel uitkomt, je moet dus voorzichtig drukken als je niet teveel nodig hebt. Wie van royaal smeren houdt, ook lekker in de hals en decolleté, komt prima uit met een complete dosering. Ook als je overdag veel buiten bent, is een hele dosering erg prettig.

dermolin dagcremeDe emulsie:

Er is veel aandacht besteed aan de emulsie, om de gevoelige huid die mogelijk ook schilfert echt langdurig een soepel gevoel te laten behouden, met een perfecte hydratatiegraad.  Door onze testleden kan dit wel eens ervaren worden als een laagje dat over de huid heen ligt – het gevoel van een afsluitend effect. Hoe droger je huid is, hoe prettiger je dat vindt, maar wanneer je een gevoelige, meer gecombineerde huid hebt en op kantoor, in ziekenhuis of thuis veel in beweging bent, kan het plakkerig worden. ‘ Het blijft op de huid liggen’, zo ervaarde verpleegkundige Jolanda. Apothekersassistente Marte besloot daarom ook minder te gebruiken overdag, en hem vooral als nachtcrème te gebruiken, en dat deden meer vrouwen: heerlijk vonden ze dat.

Vanwege het ‘vliesachtige’ gevoel hadden de testers ook het idee dat je de crème goed moet in masseren. Lifestylejournalist Hans nam daar dan ook echt de tijd voor en zag er een pluspunt in: masseren is immers goed voor elke huid. Wel even goed opletten dat het niet in de baardharen blijft zitten.

Tot slot meldde Sabine dat de emulsie aanvankelijk wat dik aanvoelt, maar uiteindelijk dun uitsmeert op de huid. En Maxim prijst het matterende effect op zijn droge, gevoelige huid.

dermolin dagcremeHet huidgevoel:

Babs was blij met het zachte huidgevoel en vond deze crème een verademing als no-nonsense tussendoor-product na alle zware anti-agingproducten die zij het afgelopen jaar had gebruikt. ‘ Even een time-out, mijn huid voelde zachter en steviger. Ideaal voor een make-uploze dag.’ Marte vertelt dat ze in de gebruiksweken geen irritaties of roodheid heeft gekregen. Haar huid kan snel prikken. Het stelde haar gerust. Jolanda had zelfs de proef op de som genomen door een ander wasmiddel te gebruiken waar haar huid normaal op reageert met roodheid en jeuk. ‘ De crème werkte kalmerend en de roodheid nam na een paar uur af. ‘

Hoewel Maxim even vreesde voor een trekkerig huidgevoel vanwege het matterende effect, bleef dat bij hem uit. In tegenstelling tot Berna en Judy, die dat wel ervaarden na enkele dagen. Bij Judy verschenen ook rode droogtevlekjes. Berna besloot er een serum onder te dragen en dat gaf een prettiger huidgevoel. De crème werd in het voorjaar getest, het was nog bovengemiddeld koud buiten.

Voor Hans was het een ideale crème: het zachte, soepele huidgevoel bleef de hele dag.  BeautyJournaal’s Monique vindt het net als Babs een heerlijke time-out crème en geniet ervan dat hij zo snel intrekt. Vooral als ze veel buiten is, is het een perfecte, comfortabele natuurlijke Pashmina shawl. Je kunt erop vertrouwen.

dermolin dagcremeConclusie:

Hoewel het vliesachtige effect op de huid niet voor iedereen even prettig is, worden de claims als hydraterend en kalmerend wel ervaren. De prijs-kwaliteitverhouding vindt de testgroep meer dan uitstekend en ze juicht het ook toe dat er zulke fijne betaalbare basiscosmetica blijft die er ook nog eens goed uitziet, en, waar je heel lang mee doet.

Jolanda zou graag willen dat er ook aandacht voor de gevoelige, meer gecombineerde huid komt en dat er producten met een uv-filter komen.  De crème geeft Babs vertrouwen: ‘Je kan er zo lekker los meegaan zonder je druk te maken over eventuele irritaties. Zoals Dermolin zegt: ‘ Lief voor je huid’. ‘  Monique is blij dat er in een wereld die bol staat van de high tech anti-aging technologie ook nog no-nonsense huidverzorgers zijn. Een must voor in je skincarecollectie. Waar Hans nog bij aanvult: ‘ Ik ben tevreden,  hij voelt prettig aan en is zuinig in gebruik. Ik raad hem aan.’ ‘ Dermolin ga zo door!’ besluit Jolanda.

Lees ook