Agnes Westerman wint Hairdresser of the Year...

02:56 - 01:46
luistertijd 02:56 - leestijd 01:46

Gisteravond werden de jaarlijkse Coiffure Awards uitgereikt in de Amsterdamse RAI waar de crème de la crème uit beautyland aanwezig was. De Coiffure Awards zijn dé kappersprijzen die elk jaar uitgereikt worden om het nationaal talent in hairstyling te eren. Dit jaar ging Agnes Westerman van Twin Hair & Beauty ervandoor met de Hairdresser of the Year Award, de belangrijkste prijs voor Nederlandse kappers.

Het is niet de eerste keer dat Agnes Westerman een award wint tijdens de Coiffure Awards; in 2005, 2007 en 2010 won ze eerder de prijzen in de categorie ‘dames’ in de regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Dit jaar sleepte ze deze weer in de wacht met als kers op de taart dé prijs van het jaar; die van Hairdresser of the Year. De vakjury was het er unaniem over eens: “Gedurfde kleuren en ijzersterke coupes, styling met een vleugje retro, vernieuwend totaalbeeld met vaktechnische perfectie”

BeautyJournaal’s nieuwste haarexpert (vanaf deze zomer vind je haar expertadvies op de site) Kimm Koffijberg sleepte de Coiffure Award in de categorie ‘dames’ binnen de regio Noord-Holland-Flevoland in de wacht. De jury meldde: “Krachtige kapsels met nieuwe vormen, perfecte styling met een ‘clean’ gevoel, goed gebruik van kleur”. Uiteraard zijn we hartstikke trots!

Alle winnaars op een rij:

Agnes Westerman – Hairdresser of the Year
Agnes Westerman – Dames, Regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel
Natasja van Heest – Dames, Utrecht, Zuid-Holland, Gelderland
Kim Koffijberg – Dames, Noord-Holland, Flevoland
Marijke Paradiek – Dames, Noord-Brabant, Limburg en Zeeland
Latoya Velberg – Heren, Noord
Dominic Vleer – Heren, Zuid
Hester Wernert – Rijn – Avant Garde
Marriët Gakes – Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year
Esmee Lucasse – Newcomer of the Year
Hester Wernert – Rijn – Pers Award
MOGEEN, Amsterdam – Team Award
Henry Gijzen – Consumer award

De avond zat bomvol haarinspiratie en shows van o.a het Schwarzkopf Professional Academy team en Hester Wernert-Rijn. Deze laatste presenteerde haar spectaculaire show Metamorphosis’. Tijdens deze haarshow liet ze drie verschillende werelden, geïnspireerd op gedaanteverwisselingen, zien. De avond was zeer geslaagd, zo vertelt organisator Danielle Sant: “Passie, creativiteit, ambacht, inspiratie en ongekende gedrevenheid komen tijdens de Coiffure Award bij elkaar. Dat maakt dit evenement zo uniek.” Daar voegt Laura van de Graaf (Schwarzkopf Professional, organisator Coiffure Award) aan toe: “Met de Coiffure Award bieden wij de topkappers van Nederland een podium om hun vakmanschap te tonen. We delen als organisatie samen met de kappers de passie voor haar. De Coiffure Award laat de Nederlandse kappersbranche creatief groeien.”

Lees ook:

Lees ook