Goede prijs-kwaliteit verhouding

03:06 - 01:51
luistertijd 03:06 - leestijd 01:51

Goodskin Labs Z-Pore Refiner

Poriën hebben we allemaal en die kunnen groter of fijner zijn al naar gelang de conditie van de huid. Onder invloed van o.a. stress, milieuomstandigheden, hormonen, vette huid, verlies van huidelasticiteit ontstaan grove(re) poriën en die zijn niet charmant. Bij mij zijn ze vooral zichtbaar op en rond mijn neus en uiteraard wil ik ze graag minder zichtbaar maken. Z-Pore van Goodskin Labs is dan ook een product dat ik graag wilde proberen.

De verpakking

Het zit in een roze-met-witte omdoos met de van Goodskin Labs bekende geel highlighted opdruk ‘Instant Pore Refiner’, Instantly: ‘Refines the look of pores, controls oil en reduces shine’ All day: ‘Skin has a flawless matte finish.’  Het zit in een kleine tube (20 ml) met een tuitje. Het kan alleen of onder make-up gebruikt worden.

INCI

De eerste ingrediënten op de INCI-lijst zijn Cyclopentasiloxane en Dimethicone daarnaast o.a.  Hexyllactone Crosspolymer, Vitamine E, Silica en Lauroyl Lysine. Z-Pore zou water-, vocht- en zweetbestendig zijn.

Het product

De refiner is tamelijk dik en een beetje stug als het uit de tube komt. In eerste instantie knijp ik er teveel uit. Je blijkt namelijk maar een klein beetje nodig te hebben. Het is licht getint, als een make-up kleur maar op de huid is het praktisch kleurloos. Daarnaast is het volstrekt geurloos, althans ik ruik helemaal niets. Het directe effect van Z-Pore is dat mijn huid super zacht en glad aanvoelt. Zelfs zonder enige make-up ziet mijn huid er al beter uit. De poriën vallen inderdaad veel minder op en is de T-zone mooi mat.

Rona concludeert:

Ik heb Z-Pore pakweg zes weken getest en onder wisselende omstandigheden. Ik ontdekte dat het  belangrijk is dat de huid ‘droog’ is voordat je de refiner aanbrengt. En met droog bedoel ik in dit geval dat er niet al een vettig filmpje op de huid aanwezig is. Regelmatig heb ik het solo gebruikt, zonder make-up dus en dat beviel prima. Ook met make-up, (wisselend poeder, bronzer, BB-crème) houdt het zich goed.

Het ‘all day a flawless, matte finish’ kan ik niet onderschrijven. Het bleef zeker langer mat dan gebruikelijk maar bij mij helaas niet de hele dag en al helemaal niet als ik het warm kreeg. Het is een fijn en simpel te gebruiken product dat inderdaad een direct zichtbaar effect heeft. Hoewel ik er snel last van heb bemerkte ik niet meer dan normaal verstopte poriën. Een goede keuze dus als je de poriën minder zichtbaar wilt maken, met of zonder make-up en een flink deel van dag een matte zone wenst. Last but not least, de prijs-kwaliteit verhouding is zoals gebruikelijk bij Goodskin Labs goed te noemen al lijkt het voor 20 ml misschien veel, je doet er echt heel lang mee.

Lees ook