Die man pubert er lekker op los en ik voel me seksloos -want daar ik hem voor nodig

03:47 - 02:16
luistertijd 03:47 - leestijd 02:16

En ineens ben je een ouder meisje! Die woorden galmen me nog na in mijn hoofd de eerste keer dat ik het hoorde. Ouder meisje, dat ben ik toch niet?? Ik voel me nog 25 jaar, ja geestelijk, maar lichamelijk af en toe moe en met pijntjes die bij het ouder worden horen.

Oef, ik krijg ineens een spiegel voorgehouden, ik ben een ouder meisje. Iemand die in staat van ontkenning is. Iemand die niet wil dat ze in de overgang komt. Want dat is een vijandig woord. Een woord dat synoniem is aan nachtelijk zweten, stemmingswisselingen, overbeharing in je gezicht, haaruitval, noem maar op. Alles wat mij zo erg lijkt, dat is het.

Mijn huisarts adviseerde een aantal jaren geleden van slik maar door die anticonceptiepil tot je 55e.. Amerikaans onderzoek had uitgewezen dat dit kon en voorkwam dat je in de overgang kwam. Nou dacht ik gaan we doen. Maar ik merk nu dat er wel degelijk een lichamelijk proces bezig is dat onomkeerbaar is. Ik heb dwars door de pil heen, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen (hoe reageert je omgeving hier op), zwaar gevoel in de onderbuik, vergeetachtigheid, want dat schijnt er ook bij te horen. Je wordt steeds warriger, je vergeet dingen, haalt dingen door elkaar. Dingen die bij de overgang horen. Dus begin me af te vragen of ik het wel kan uitstellen. Ben bang dat ik er aan moet geloven.

‘ Op een bepaalde leeftijd, dat je eigenlijk lekker in je vel behoort te zitten, krijg je met dingen te maken die je niet verwacht had.’ 

Er zijn tal van middelen op de markt om het te ondersteunen. Er zijn hormoonpillen om het allemaal te reguleren, maar wat doe je met je angst voor de overgang? Denk dat er nog vele met mij zijn. Je wilt er niet aan, je wilt jong blijven. De hele cosmetische industrie hamert daarop. Met allerlei middeltjes om je huid maar te verjongen, plastische chirurgie, niets is te gek als het op jong blijven aan komt. Op een bepaalde leeftijd, dat je eigenlijk lekker in je vel behoort te zitten, krijg je met dingen te maken die je niet verwacht had. Mannen die in de penopauze komen en zich als een puber gedragen om nog aantrekkelijk te zijn, want ja voor je man ben je niet meer dan een pantoffel die lekker zit. Alsof jij je zo sexy voelt, daar heb je onder andere die man weer voor nodig die zo met zichzelf bezig is. Want je zelf sexy voelen, ik weet niet hoe, flirten met andere mannen, moet in je zitten. Pff veel te veel gedoe.

‘….ik ga de overgang in straks, nu nog niet want ik ben nog moed aan het verzamelen.’

Ik ben een ouder meisje, van middelbare leeftijd, maar dit klinkt vriendelijker en ik ga de overgang in straks, nu nog niet want ik ben nog moed aan het verzamelen. Ik zucht even diep, zal me morgen weer wat leuks aantrekken en mn make-up opleuken? Dat helpt altijd. Dus slik ook vanavond nog even mijn pil en denk dan misschien is dit de laatste strip wel, wie weet……

Lees ook:

Lees ook