Voor slijtvastheid van nagellak

01:18 - 00:47
luistertijd 01:18 - leestijd 00:47

Nagelexpert Ben van Rijn uit:

‘Top Brand nagellakken bevatten altijd nitrocellulose en daarnaast ook nog een aantal andere basiscomponenten zoals filmvormers, kunstharsen, weekmakers, oplosmiddelen en kleurstoffen (pigmenten). Dit ingrediënt vindt zijn oorsprong in de springstoffenindustrie maar heeft al sinds 100 jaar zijn nut voor de bereiding van nagellak bewezen. Het uitgangsmateriaal voor nitrocellulose is katoen (USA) of hout (Europa) dat tot zeer fijne vezels wordt vermalen en daarna met salpeterzuur en zwavelzuur wordt behandeld. Het resultaat is een zeer brandbaar materiaal dat tijdens de fabricage – maar zeker ook daarna – met de nodige zorgvuldigheid moet worden behandeld. In nagellak is nitrocellulose het belangrijkste ingrediënt dat er voor zorgt dat eigenschappen als glans, hechting, slijtvastheid enzovoort optimaal tot hun recht komen. Daartoe is het echter wel nodig om kunstharsen en weekmakers in de formule op te nemen, waardoor tevens een flexibele film ontstaat die ook goed bestand is tegen water.’

Lees hier meer Q & A’s met Ben van Rijn

 
Bestel hier producten tegen schimmel van de nagels:
[bestelbutton url=”http://www.dokteronline.com/nationale/apotheek/?tt=333_12_54895_nagelschimmel&r=%2Fhuidnagel-schimmels%2F”]

Lees ook