BeautyJournaal’s Shop Redactie favorieten
Dermalogica Rapid Reveal Peel professionele thuispeeling
Het gebeurt mij altijd tegen het eind van de zomer: mijn nagels groeien razendsnel, maar ze zijn zo slap als koek. Vooral mijn middel-, ring- en wijsvingers – mijn toetsenbordvingers, zeg maar. Ze zijn gespleten, ingescheurd of breken spontaan af. Ik hou ze kort en recht, maar er valt niet tegenop te vijlen.
Vervelend, maar nagelherstellers genoeg op de wereld; ik testte er drie. Nu is drie soorten testen op twee handen niet echt handig. Dus ik bedacht een plan. Links gebruikte ik een maand lang Trind Keratin Nail Restorer, rechts een maand lang Herome Nail Hardener Extra Strong. De kleurloze Sally Hansen’s Diamant Strong No Chip Nailcolor moest dan maar even wachten. De prachtige rode echter, van hetzelfde merk, mocht ondertussen op de teentjes.
Zowel Trind als Herome moet je op dezelfde manier gebruiken: opbrengen, de volgende dag nog een laagje erover en de derde dag verwijderen en opnieuw opbrengen. Ik moet heel eerlijk zeggen, dat ik daar niet heel secuur in ben geweest. Ik vind het een omslachtige manier van werken en het is mij niet helemaal duidelijk waarom dit zo moet, en je het niet gewoon kunt laten zitten, is het me niet. Maar goed. Laten we zeggen dat ik het twee keer per week deed en het resultaat was goed. Al vrij snel, in de tweede week, hielden mij nagels op met scheuren en splijten en zagen ze er gezond uit.
Trind
Van Trind ontving ik twee producten: bovengenoemde Keratin Nail Restorer en de Keratin Nail Protector. De Restorer hydrateert en repareert de nagelplaat en claimt zwakke en gevoelige nagels sterker te maken en te ondersteunen bij de groei. De Protector zou ik daarover heen moeten aanbrengen, om het effect van de Restorer vast te houden, maar daar raakte ik even van het padje. Als ik op dag één de Restorer aanbreng en daar overheen de Protector, heeft het dan nog wel zin om op dag twee de Restorer daar weer overheen te doen? Dat leek me niet logisch en dat heb ik dus niet gedaan.
Van Herome ontving ik drie flesjes: Nail Hardener Sensitive, Nail Hardener Strong en Nail Hardener Extra Strong. Dat was een beetje teveel keuze voor mij. Ik bedoel, als je nagels snel breken, dan zullen ze dus wel sensitive zijn, maar waarom zou je dan niet kiezen voor de hardste variant? Extra Strong dus.
Trind droogt glansloos op, Herome geeft aan zachte glans, waarbij ik moet opmerken dat Herome gladder van het kwastje kwam dan Trind, waar kleine bobbeltjes inzaten. Maar als de lak eenmaal droog was, zag of voelde je dat niet meer.
En? Werkte het? Like crazy! Na twee weken waren mijn nagels gezond en heel en na een maand kon ik er bij wijze van spreken schroeven mee losdraaien. Maar was het blijvend?
Ik besloot een maand lang niets aan mijn nagels te doen, of in elk geval, geen verharder meer te gebruiken. Ik verzorgde ze als normaal: beetje vijlen, nagelriemen insmeren met kokosolie en masseren, handcrème gebruiken en eventjes geen nagellak. En toen begonnen ze dus toch weer een beetje te splijten. Aan allebei de handen. Niet zo dramatisch als daarvoor, maar toch.
Sally Hansen Diamond No Chip Nail Color
Na een maand was het tijd voor Sally Hansen Diamond No Chip Nail Color. De flesjes – een kleurloze en drie kleurtjes – waren mij opgestuurd zonder handleiding of persbericht en ik had er al zo mijn twijfels bij. Betekende NO Chip niet gewoon dat het een niet-bladderende nagellak was? Ja dus. Het is een sterk glanzende, zeer makkelijke aan te brengen kleurloze lak, die goed lang blijft zitten, maar absoluut geen enkel positief effect had op mijn splijtende nagels. De rode variant nummer 350 (Heart to Heart) droeg ik al een paar weken met veel plezier op mijn tenen en daar moest het dan maar bij blijven.
Zowel Trind als Herome werken uitstekend als nagelhersteller. Je moet het daarvoor dan echter wel continu blijven gebruiken, is mijn ervaring en ik vind dat persoonlijk een beetje teveel werk. Ik heb gekozen om met Herome verder te gaan omdat ik dat glansje mooi vind en ik lak mijn nagels er nu een keer in de week mee. Het resultaat is goed.
SHOP Herome hier.
SHOP Sally Hansen hier.
SHOP Trind hier.
Lees ook:
- Nagelexpert Ben van Rijn geeft advies over nagels die afbreken
Meer weten over dit onderwerp?
Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
8 reacties
Beste http://www.beautyjournaal.nl,
Hoewel een late reactie geef ik hem toch, aangezien dit artikel nog steeds op uw site staat.
De Nail Hardener Strong en Extra Strong van Herome bevatten formaldehyde. Daarom mag je zo’n kuur maar een beperkte tijd aaneengesloten doen (hoeveel weken precies staat in de bijsluiter). Ook mag je zo’n kuur maar maximaal (ik meen) twee keer per jaar doen (staat ook in de bijsluiter). De aanwezigheid van formaldehyde in deze producten is bij mijn weten ook de reden dat je het niet onbeperkt mag laten zitten. Deze informatie mis ik allemaal in uw artikel, terwijl die naar mijn mening zeker het vermelden waard is.
Beste lezeres, dit artikel stamt uit 2012, de mail en winactie is al lang ingeslapen;-)
Ik wil graag dit setje Trind Special Edition Glamour nagellak winenn omdat ik mijn nagels graag voorzie van een kleurtje. Licht bij korte nagels (lees: herfst en winter; door droogte lukt het dan niet meer om ze lang te laten groeien); bij lange nagels kunnen ook donkere kleuren vind ik. Ik heb wel wat flesje nagellak in mijn bezit, maar er mag zeker nog wat bij. Met Trind heb ik nog geen ervaring. Maar uit het feit dat de nagellak rind Special Edition Caring Color nagellak wordt genoemd, dus met het woord Caring , maak ik op dat deze ook nog wat extra’s doet. Dat is wel heel mooi meegenomen.
Gerti en Rona, zoals ik beschreef is de gebruiksaanwijzing van Herome en Trind dezelfde. d.w.z. op dag 1 een laagje aanbrengen, op dag 2 een laagje eroverheen en op dag 3 alels eraf en opnieuw beginnen. Vandaar dat ik niet wist –en dat werd ook niet duidelijk uit de gebruiksaanwijzing – wanneer ik de Trind Protector dan moest aanbrengen: niet op dag 1, want dan zou het op dag 2 weinig zin hebben nog een laagje Restorer aan te brengen. Niet op dag 2, want dat zou er de volgende dag toch weer afmoeten. Dus heb ik de Protector niet gebruikt.
Ondanks dat en ook ondanks dat ik geen tijd, zin en geduld had om elke dag met mijn nagels bezig te zijn, vond ik het resultaat van beide merken zeer bevredigend.
Inmiddels gebruik ik Herome en Trind om en om, afhankelijk in welk van mijn twee huisjes ik mij bevind. Ik smeer het tweemaal per week op mijn nagels, en als ik Trind gebruik, lak ik ze nu wel af met de Protector. Mijn nagels zijn sterk en glanzend en ik ben supertevreden.
@[100004390777040:2048:Rona Lichtenberg], helemaal mee eens! Ik heb ook goede resultaten met de Trind keratin set. Je moet wel volgens gebruiksaanwijzing gebruiken.
Alexandra, een wat late reactie maar het bleef maar in mijn hoofd haken wat je zei in deze review, dus… beter laat dan nooit: Iik heb het Keratin-setje van Trind ook gebruikt en het is de bedoeling om tijdens de kuur (4 tot 6 weken) iedere dag beide producten aan te brengen op schone nagels. M.a.w. je haalt het er af en brengt het weer opnieuw aan. Dus niet de Restorer weer over de Protector. Bij mij werkte het echt geweldig!
Ik heb van Trind de Restorer gestest.
Alexandra, welk product van Trind heb je uiteindelijk getest? De Restorer droogt inderdaad mat op. Dit is geen lak, maar een balsem. De Protector is een lak en geeft wel een glans. Het heeft inderdaad geen zin de Restorer over de Protector aan te brengen, maar volgens mij is het de bedoeling dat je de tweede dag alleen een extra laagje Protector aanbrengt. Vooral met die combinatie heb ik goede resultaten. Ik gebruik dit ongeveer twee keer per week, als ik van nagellak verander.