Trind, Herome en Sally Hanssen

04:51 - 02:54
luistertijd 04:51 - leestijd 02:54

Het gebeurt mij altijd tegen het eind van de zomer: mijn nagels groeien razendsnel, maar ze zijn zo slap als koek. Vooral mijn middel-, ring- en wijsvingers – mijn toetsenbordvingers, zeg maar. Ze zijn gespleten, ingescheurd of breken spontaan af. Ik hou ze kort en recht, maar er valt niet tegenop te vijlen.

Vervelend, maar nagelherstellers genoeg op de wereld; ik testte er drie. Nu is drie soorten testen op twee handen niet echt handig. Dus ik bedacht een plan. Links gebruikte ik een maand lang Trind Keratin Nail Restorer, rechts een maand lang Herome Nail Hardener Extra Strong. De kleurloze Sally Hansen’s Diamant Strong No Chip Nailcolor moest dan maar even wachten. De prachtige rode echter, van hetzelfde merk, mocht ondertussen op de teentjes.

Zowel Trind als Herome moet je op dezelfde manier gebruiken: opbrengen, de volgende dag nog een laagje erover en de derde dag verwijderen en opnieuw opbrengen. Ik moet heel eerlijk zeggen, dat ik daar niet heel secuur in ben geweest. Ik vind het een omslachtige manier van werken en het is mij niet helemaal duidelijk waarom dit zo moet, en je het niet gewoon kunt laten zitten, is het me niet. Maar goed. Laten we zeggen dat ik het twee keer per week deed en het resultaat was goed. Al vrij snel, in de tweede week, hielden mij nagels op met scheuren en splijten en zagen ze er gezond uit.

Trind

Van Trind ontving ik twee producten: bovengenoemde Keratin Nail Restorer en de Keratin Nail Protector. De Restorer hydrateert en repareert de nagelplaat en claimt zwakke en gevoelige nagels sterker te maken en te ondersteunen bij de groei. De Protector zou ik daarover heen moeten aanbrengen, om het effect van de Restorer vast te houden, maar daar raakte ik even van het padje. Als ik op dag één de Restorer aanbreng en daar overheen de Protector, heeft het dan nog wel zin om op dag twee de Restorer daar weer overheen te doen? Dat leek me niet logisch en dat heb ik dus niet gedaan.

Herome

Van Herome ontving ik drie flesjes: Nail Hardener Sensitive, Nail Hardener Strong en Nail Hardener Extra Strong. Dat was een beetje teveel keuze voor mij. Ik bedoel, als je nagels snel breken, dan zullen ze dus wel sensitive zijn, maar waarom zou je dan niet kiezen voor de hardste variant? Extra Strong dus.

Trind droogt glansloos op, Herome geeft aan zachte glans, waarbij ik moet opmerken dat Herome gladder van het kwastje kwam dan Trind, waar kleine bobbeltjes inzaten. Maar als de lak eenmaal droog was, zag of voelde je dat niet meer.

En? Werkte het? Like crazy! Na twee weken waren mijn nagels gezond en heel en na een maand kon ik er bij wijze van spreken schroeven mee losdraaien. Maar was het blijvend?

Ik besloot een maand lang niets aan mijn nagels te doen, of in elk geval, geen verharder meer te gebruiken. Ik verzorgde ze als normaal: beetje vijlen, nagelriemen insmeren met kokosolie en masseren, handcrème gebruiken en eventjes geen nagellak. En toen begonnen ze dus toch weer een beetje te splijten. Aan allebei de handen. Niet zo dramatisch als daarvoor, maar toch.

Sally Hansen Diamond No Chip Nail Color

Na een maand was het tijd voor Sally Hansen Diamond No Chip Nail Color. De flesjes – een kleurloze en drie kleurtjes – waren mij opgestuurd zonder handleiding of persbericht en ik had er al zo mijn twijfels bij. Betekende NO Chip niet gewoon dat het een niet-bladderende nagellak was? Ja dus. Het is een sterk glanzende, zeer makkelijke aan te brengen kleurloze lak, die goed lang blijft zitten, maar absoluut geen enkel positief effect had op mijn splijtende nagels. De rode variant nummer 350 (Heart to Heart) droeg ik al een paar weken met veel plezier op mijn tenen en daar moest het dan maar bij blijven.

Alexandra concludeert:

Zowel Trind als Herome werken uitstekend als nagelhersteller. Je moet het daarvoor dan echter wel continu blijven gebruiken, is mijn ervaring en ik vind dat persoonlijk een beetje teveel werk. Ik heb gekozen om met Herome verder te gaan omdat ik dat glansje mooi vind en ik lak mijn nagels er nu een keer in de week mee. Het resultaat is goed.

SHOP Herome hier.

SHOP Sally Hansen hier.

SHOP Trind hier.

 

Lees ook:

 

Lees ook