Anja zegt vaarwel tegen haar hangende oogleden!

06:53 - 04:08
luistertijd 06:53 - leestijd 04:08

Al tijden baalde ik van mijn hangende oogleden. Ik had dan ook een aantal keren een speciale make-up workshop gevolgd om het liftende effect met het gebruik van oogschaduw onder de knie te krijgen. Maar zodra ik een eyeliner opbracht, liep de boel weer uit in mijn ooghoek en zat de lijn ook op plaatsen waar ik deze net niet hebben wilde. Veel langer wilde ik eigenlijk ook niet meer wachten omdat ik het idee had dat ik dan zo’n Bambi-blik zou krijgen. Dat het meer op zou vallen omdat je ouder wordt en dan met zo’n ‘verbaasde blik’ rond loopt. Eens in de zoveel tijd laat ik bij een arts een migraineprik zetten, Botox. Deze arts attendeerde mij erop dat een ooglidcorrectie voor mij geen overbodige luxe zou zijn. Dat er veel spanning op mijn wenkbrauwen zat wat ook weer hoofdpijn veroorzaakt. Nu, toen begon het te malen. Maar voor mij was het cosmetische aspect toch wel het belangrijkste en de medische achtergrond leuk meegenomen.

Waarom zo twijfelen? Tja, ik zag op tegen ‘de pijn’ en tegen ‘de prik’ en ‘de duur’ van de ingreep. Ik was bang voor dé verbaasde blik. Ook heb ik mensen in mijn kennissenkring die het hadden laten doen maar nu weer van die hangende oogleden hebben….

Uiteindelijk ben ik toch op zoek gegaan. Ik heb veel op internet gezocht en ervaringen van anderen gelezen. Kijk ook eens naar dit filmpje op Beautyjournaal. Hier zie je een bovenooglidcorrectie en de prachtige eindresultaten. Ik heb om me heen geïnformeerd en uiteindelijk een afspraak voor een intake- gesprek gemaakt bij een gerenommeerde kliniek.

De ingreep

Tijdens dit gesprek heb ik mijn twijfels kunnen uiten. De arts heeft mij volledig op mijn gemak gesteld. Hij legde mij uit dat de prik zo goed als gevoelloos is en bestaat uit een verdovingsvloeistof met adrenaline. De adrenaline zorgt er voor dat de bloedvaatjes dicht geknepen worden waardoor er minder bloed vrij komt. Mocht er een bloedvaatje gaan lekken, dat wordt deze gedicht d.m.v. laser. Het prikje wordt gegeven onder de huid en niet in of bij de oogbol. Het effect van een ooglidcorrectie blijft veel langer aanwezig door nieuwe technieken. Er wordt niet alleen overtollige huid maar ook overtollig oogvet en – spier weggehaald, als dat nodig is. De verbaasde blik komt niet door een ooglidcorrectie maar door andere cosmetische behandelingen!

De risico’s

Natuurlijk zijn er ook risico’s aanwezig. Er is kans op oogontsteking, de huidplooi kan asymmetrisch worden tussen het linker- en rechteroog. Je kunt een nabloedinkje krijgen en er kan kleurverschil optreden in de littekens. Ook zijn er een aantal regels waar je je aan moet houden. Zo moet je bijvoorbeeld een week met je hoofd op twee kussens slapen of een nekkussentje gebruiken. Je moet minimaal vier dagen een aantal keren per dag met een speciale gelbril je ogen koelen om de zwelling tegen te gaan. Contactlenzen mag je weer dragen nadat de hechtingen (vijf tot zeven dagen) verwijderd zijn. Je mag de tweede dag weer douchen maar de wond moet droog blijven. Je mag een week je ogen niet opmaken maar je oogleden kunnen ook tot twee maanden na de ingreep wat opgezwollen blijven en dan is make-up ook niet een aanrader. Zwemmen kan en mag nadat de wondjes volledig dicht zijn. Lichamelijke inspanning moet je in ieder geval een week vermijden en bukken wordt ook afgeraden daar de kans op een nabloeding nog aanwezig is. Tot zes weken na de ingreep moet je je ogen zo min mogelijk blootstellen aan zon en anders een zonnebril op of een hoge SPF smeren.

Bekijk hieronder vier foto’s. Met de klok mee: dag 1, dag 6, dag 10, dag 24.

Ik heb toch direct een afspraak gemaakt om deze ingreep te ondergaan en ben met een map vol informatie naar huis gegaan.

Ik ben zó blij dat ik dit ingreepje, want dat is het, heb ondergaan. Er wordt drie kwartier voor ingepland, en dat is incl. het aftekenen van de ogen. Vervolgens wordt je hoofd, behoudens natuurlijk je ogen, afgedekt en het te behandelen gebied wordt ingesmeerd met jodium. Het prikje is me 99% meegevallen. Je voelt namelijk alleen de prik bij het prikken, verder niets. De arts/chirurg praat met je tijdens het ingreepje. Het enige wat ik voelde was een lichte druk op mijn oogbol omdat er overtollig oogvet en een spiertje is verwijderd. Ik bemerkte, omdat ik het rook, dat er iets werd dicht gebrand maar heb hier niets van gevoeld. Al met al zal zo’n correctie 25 minuten duren. De hechtingen worden met steri-strips (smalle, witte pleistertjes) afgeplakt. Na zes dagen mochten de hechtingen eruit. Ik heb twee weken met bloeduitstortinkjes gelopen. Dit komt/wordt veroorzaakt door hoge bloeddruk (daar gebruik ik normaliter een beta-blokker tegen) en heeft ook met je stolling te maken. Ik ben pas na drie weken weer wat mascara gaan gebruiken. In het begin voelen je oogleden wat vreemd aan, vergelijk het met  ‘slaap” in een lichaamsdeel.

Zeven weken later…

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik zeven weken verder. Heb nu prachtige oogleden. Littekens worden met de dag mooier. Ik kan nu een mooi, dun lijntje trekken zonder dat het uitvloeit in mijn ooghoeken. Ik heb nu minder kraaienpootjes en er staat geen spanning meer op mijn wenkbrauwen. Heb nu sporadisch hoofdpijn.  Maar dat was niet de reden dat ik het heb laten doen maar wel een extra cadeautje. Ik heb het zuiver uit cosmetisch oogpunt laten doen. Het was het dubbel en dwars waard. En wat mijn behandelend arts bij de intake tegen me zei, en echt waar is: “de kapper is pijnlijker!”

Oordeel zelf! Voor én na: 

Bestel hier producten ter vermindering van de zichtbaarheid van littekens:
[bestelbutton url=”http://www.dokteronline.com/nationale/apotheek/?tt=333_12_54895_littekens&r=%2Fdermatix%2F”]

Lees ook:

Bekijk ook deze films van BeautyJournaal over ooglidcorrecties:

Een onderooglidcorrectie:

Een bovenooglid- en wenkbrauwcorrectie:

 

Lees ook