Cosmetisch medisch Dermatologie Geteste producten Injectables

Hans krijgt jukbeenderen dankzij Sculptra injectables

Beautyjournalist is een fijn vak voor een ijdeltuit zoals ik. Zo was ik al een hele tijd benieuwd naar de nieuwe generatie injectables. Ze zelf proberen was er echter nooit zo van gekomen. Ik vond de stap groot, ik was bang voor het beruchte ‘opgeblazen pompoen’ effect en om eerlijk te zijn verhoogde  het prijskaartje ook de drempel. Maar toen kreeg ik, in november 2009, een fijne uitnodiging in m’n inbox. 

De firma Sanofi Aventis nodigde me uit om kennis te maken met Sculptra. Sculptra behoort tot die nieuwe generatie injectables. Sculptra is een injectable van synthetisch, afbreekbaar Poly-L-melkzuur dat de lichaamseigen collageenproductie stimuleert en op die manier rimpels doet verminderen en je gezicht volume geeft. Het resultaat is subtiel, natuurlijk en je mimiek blijft behouden, zo beloofde de uitnodiging.

Volume, subtiel, minder rimpels, natuurlijk: het zijn woorden die mij bijzonder aanspreken. Het spreekt dus voor zich: ik nam de uitnodiging graag aan.

Tijdens de presentatie werd ik voorgesteld aan Dr. Evans, een ontzettend aardige Engelse dermatoloog en een deskundige op het gebied van injectables die door Sanofi Aventis is ingehuurd om Nederlandse artsen te leren hoe ze precies met Sculptra om moeten gaan. Eveneens aanwezig was dr. Peter Velthuis, van de bekende Velthuis Kliniek. Hij is een van de Nederlandse artsen die met Sculptra werkt. Ik kreeg drie behandelingen aangeboden, telkens met tussenpozen van enkele maanden. Na een behandeling met Sculptra duurt het een aantal weken voordat de collageenproductie in je huid goed op gang komt. Na een maand of twee ga je het resultaat goed zien en dus is het logisch dat dan pas de volgende behandeling plaatsvindt. In de opbouwfase van Sculptra heb je toch wel een behandeling of drie nodig voor een mooi resultaat, zo werd me verteld. Daarna volstaat een jaarlijkse onderhoudsbehandeling. Ik zou behandeld worden door dr. Evans.

Natuurlijk ging er meteen iets mis, zoals bij mij helaas wel vaker gebeurd. Ik werd geveld door een lullig griepje waardoor ik mijn eerste afspraak met dr. Evans misliep. En ik had me er nog wel zo op verheugd! Tegen de tijd dat ik weer op de been was, zat de goede man al lang weer met zijn mrs. Evans in Engeland. Maar geen nood – de mensen van Sanofi Aventis regelden voor mij een afspraak bij Peter Velthuis.  Ik naar Rotterdam. De behandeling viel me alleszins mee. Velthuis bestudeerde m’n gezicht, bepaalde de punten waar geinjecteerd gaat worden, m’n gezicht werd gekoeld en vervolgens ging Velthuis aan de slag. Slapen, jukbeenderen en wangen waren de delen van mijn gezicht die behandeld werden. De pijn van de prikjes viel heel erg mee – ik vind de tandarts vele malen erger. Na afloop kreeg ik nog een korte gezichtsmassage om de Sculptra goed te verdelen en zo bobbels en bultjes te voorkomen. En dat was dat. Het leuke aan Sculptra is dat je direct het resultaat kunt zien.  Omdat het Poly-L-melkzuur wordt gemengd met gezuiverd water, heb je ook dankzij dat extra vocht direct volume op die plekken waar je geïnjecteerd bent. Dit is wel binnen een dag of twee weg, daarna begint het wachten op de werking van het melkzuur. Geleidelijk aan ontstaat door de toegenomen collageenproductie op die plekken weer meer volume. Het mooie is dus, dat je er naarmate de tijd verstrijkt, juist steeds beter uit gaat zien. Niet onbelangrijk als je ouder wordt, en juist het omgekeerde mechanisme aan de gang is.

Waar hij bij dames kiest voor mooie, zachte, ronde vormen, koos hij bij mij voor strak en sterk. Hij corrigeerde mijn kaaklijn, vulde de deuken boven mijn slapen op en gaf me meer jukbeen.

Inmiddels zijn we een kleine anderhalf jaar verder en ben ik vijf keer behandeld met Sculptra, waarvan de laatste vier keer door dr. Evans. Waarom vijf keer terwijl me er drie beloofd waren? Pure mazzel. Dr. Evans had voor twee demonstraties een mannelijk model nodig en daarvoor meldde ik me met plezier aan. Nu is dr. Velthuis goed, laat daarover geen twijfel bestaan, maar dr. Evans is een meester!! Hij is uiterst precies, is zich volkomen bewust van de verschillen tussen een mannengezicht en een vrouwengezicht en behandelt deze dan ook totaal verschillend. Waar hij bij dames kiest voor mooie, zachte, ronde vormen, koos hij bij mij voor strak en sterk. Hij corrigeerde mijn kaaklijn, vulde de deuken boven mijn slapen op en gaf me meer jukbeen. Kortom, hij herstelde het strakke, mannelijke profiel dat ik ooit van nature had maar dat helaas door de tand des tijds ietwat vervallen was geraakt.

Het mooie is dus, dat je er naarmate de tijd verstrijkt, juist steeds beter uit gaat zien. Niet onbelangrijk als je ouder wordt, en juist het omgekeerde mechanisme aan de gang is.

De deskundigheid van dr. Evans blijkt vooral uit hoe hij de plooien tussen neus en mondhoek aanpakt. Hij spuit niet direct in die plooi, maar injecteert kleine hoeveelheden Sculptra om en om, als een soort zigzagsteek. Het effect is prachtig. Hij injecteerde zelfs kleine hoeveelheden Sculptra in mijn kin, om zo mijn mondhoeken iets omhoog te werken. Dr. Evans werkt in team met mevrouw Evans – zij koelt de huid, geeft de naalden aan en zorgt na afloop voor de massage. Allebei hele lieve, aardige mensen.

Hans concludeert:

Ben ik tevreden? Wat heet! Ik ben zeer tevreden. Mijn gezicht is zachter en egaler geworden. M’n kaaklijn is weer mooi hard en strak en mijn jukbeenderen zijn mooier en iets geprononceerder dan toen ik twintig was. Je ziet niet dat er aan m’n hoofd is gesleuteld – het effect van Sculptra is écht subtiel en natuurlijk. Je voelt ook niet dat er een filler in m’n gezicht zit, om de doodeenvoudige reden dat er ook geen filler in zit. M’n huid maakt gewoon meer collageen aan, precies op die plekken waar het nodig was. Ik heb nog een onderhoudsbehandeling tegoed, en daar verheug ik me nu al op. En verder hoop ik maar dat dr. Evans nog jaren lang regelmatig een mannelijk model nodig heeft. Ik beloof bij deze dat ik heel netjes stil zal zitten.

Bekijk hieronder ook de film die BeautyJournaal maakte over Sculptra, met dr Evans en actrice Inge Iepenburg.

[media id=105 width=620 height=350]

 

Lees hieronder ook andere reviews van Hans.

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

12 reacties

 • Afgelopen vrijdag heb ik mijn 2e behandeling met sculptra gehad. Er zit zo veel tijd tussen omdat ik een afspraak heb moeten annuleren en omdat de arts het zo druk heeft.
  De arts heeft weer een hele flacon gebruikt en hiervan 7 spuiten van elk 1 ml gemaakt.
  Het resultaat ziet er geweldig uit. Ik had nooit gedacht dat het zo mooi zou worden. Na de inspuiting zie je meteen het resultaat. Daarna wordt het weer wat minder en daarna begint het collageen zich op te bouwen. Ook heb ik wat blauwe plekjes. Het ziet er mooi en heel natuurlijk uit.

 • Ik heb mijn eerste behandeling met sculptra gehad, bijna 1 maand geleden.
  De arts heeft een hele flacon gebruikt. Ik vond het trouwens best wel pijnlijk op sommige plekken. Maar ik zie reeds resultaat en krijg al opmerkingen van andere mensen dat ik er beter uitzie met een voller gezicht.

 • aik heb reeds contact gehad en heb een afspraak op 3 juni. De eerste keer wordt een hele flacon gebruikt en de tweede keer een halve flacon

 • Ik kan pas begin juni terecht. Ik kan bijna niet wachten.
  Je kunt het kopen per halve of hele flacon. Ik heb geen idee hoeveel er nodig is
  omdat mijn huis er nog redelijk goed uitziet.

 • Jet, wat vreselijk dat het zo is misgegaan. Je krijgt inderdaad altijd te horen dat er bij een klein percentage complicaties kunnen optreden, maar je denkt altijd dat het jou niet zal gebeuren. Ik hoop echt dat die zoutoplossing werkt!

 • Graag wil ik hier ook een reactie plaatsen. Een aantal maanden geleden ben ik begonnen met deze tijdelijke vuller, Sculptra bij de Velthuis Kliniek. Natuurlijk worden eventuele risico’s besproken en na het tekenen van een behandelingsovereenkomst en het woord van de arts dat er maar bij een heel klein percentage complicaties optreedt, had ik vertrouwen in. Na 6 weken zag ik helaas nog geen resultaat. Wel kreeg ik verhardingen en klontjes in mijn wangen. Ik was dus huiverig voor een vervolg behandeling, maar de betreffende arts wuifde mijn bezwaren weg. Bij een tweede inspuiting zouden de verhardingen waarschijnlijk wel verdwijnen. Nu zo’n 3 maanden later en 1500 euro armer (2 flacon’s!), is er een soort van zoutoplossing in mijn wangen gespoten om de klonten langzaam te laten oplossen. En zelfs dat is niet gegarandeerd. Na een jaar zou het volledig opgelost moeten zijn. Hopelijk… Ik begrijp volledig waarom men aan fillers begint, maar ‘bezint eer gij begin.’

 • Hoi Hans, eindelijk eens een bericht van een man die zich laat behandelen.
  Ik wil me nmlk ook komende maand laten behandelen op precies dezelfde pleken die jij hebt laten behandelen. Heel spannend allemaal.

 • Interessant, en je ziet goed uit, weet natuurlijk niet hoe je voor de behandeling eruit zag!

  de film leuk!, jammer dat enige weken duurt eer je resultaat ziet, en dat dit niet is laten zien…

  note:

  even kleine opmerking het is toch Dr.Velthuis en Velthuis kliniek..

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.