Maakt de zeer droge huid weer smooth!

04:16 - 02:33
luistertijd 04:16 - leestijd 02:33

Clarins test op drie niveaus!

De afgelopen weken heb ik een aantal producten van Clarins getest: Hydra Quench Cream voor de normale tot droge huid, Double Serum Complete Age Control Concentrate en Gentle Eye Make-Up Remover for Sensitive Eyes.

Mijn ooit zo probleemloze huid is sinds een half jaar helaas niet meer zo probleemloos. Door allerlei irritante medische toestanden slik ik tegenwoordig dagelijks een berg medicijnen en alhoewel ze uitstekend werken, hebben ze als bijverschijnsel dat mijn huid er kurkdroog en dus trekkerig door is geworden. Niet fijn. Helemaal niet fijn zelfs. Al mijn luchtige, gel-achtige dag- en nachtcrèmes voldeden ineens niet meer. Mijn huid slurpte ze op en was na welgeteld vijf minuten opnieuw droog. Plotseling moest ik op zoek naar producten voor de droge tot zeer droge huid en ik kon zo één, twee, drie niks goeds vinden. Althans: niks dat bij mij past.

Van top tot teen

Nu was niet alleen de huid van mijn hoofd droog geworden. Ook mijn voeten waren plots veranderd in uitgedroogde, met eelt en kloven bezaaide slagvelden. Een goede vijl, een goede pedicure en een grote pot uiercrème brachten daar uitkomst. Ik besloot in eerste instantie de uiercrème dan ook maar op mijn gezicht te proberen, maar dat was geen succes. Het was iets te veel van het goede.

En toen bracht – of all people – de postbode uitkomst. Hij leverde een mooi pakketje af, waarin de drie eerder genoemde producten van Clarins zaten. En die bleken wél succesvol te zijn.

Double Serum Complete Age Control Concentrate

Het Double Serum bevat, zo meldt het persbericht, twintig plantextracten. Clarins werkt altijd met zeer actieve plantextracten, en deze keer koos het merk voor cangzhu, een plant die veel in de Chinese geneeskunde wordt verwerkt, en die de overige ingrediënten moet versterken. Het serum hydrateert, voedt, gaat oxidatie tegen, helpt bij de celvernieuwing en beschermt. Het vochtgehalte van de huid zou na gebruik volgens het persbericht met 75% moeten toenemen. Nu is een persbericht natuurlijk maar een persbericht, het gaat er om hoe het product voelt op de huid. Welnu: het voelt goed. Erg goed zelfs. Het serum is zuinig in het gebruik; een paar druppels op een gereinigde huid zorgen meteen voor een gehydrateerd, soepel en comfortabel gevoel dat de hele dag blijft. De huid krijgt ook meteen een gezonde glans – en ook die blijft de hele dag.

Hydra Quench Cream

Deze crème is bedoeld om de vochthuishouding van de huid op peil te brengen en te houden. Het bevat daartoe hyaluronzuur en een extract van katafray, een boom uit Madagaskar, dat de huid helpt bij de vochthuishouding. De crème voelt vooral heel vochtig aan, smeert goed uit en voelt lekker koel op de huid. Hij heeft het effect alsof je een uitgedroogde plant water geeft – het is alsof de huid de crème opslurpt en daardoor meteen soepel, zacht en gezond wordt. Ook dit effect houdt de hele dag aan. De huid krijgt een mooie glans zonder te glimmen. En je kunt er desgewenst een getinte dagcrème overheen doen. Wellicht ook foundation of poeder, maar dat heb ik niet getest omdat ik dat nooit gebruik.

Gentle Eye Make-Up Remover

Dan heb ik ook nog de Gentle Eye Make-Up Remover getest. Daar heb ik weinig over te melden simpelweg omdat ik nauwelijks oogmake-up gebruik. Een minuscule hoeveelheid mascara en een minuscule hoeveelheid wenkbrauwpotlood en dat is het dan wel. Maar het ging er snel en helemaal af, het product voelt lekker koel aan en na afloop trekt de huid niet. Fijn spul!

Hans concludeert:

Ik ben een fan. Deze producten zijn een uitkomst voor mensen met een droge, vochtarme huid. Ze zijn effectief, het effect is langdurig en na enkele weken dagelijks gebruik is mijn huid aanzienlijk opgeknapt. Zeker een aanrader voor mensen met een zeer droge huid.

 

Lees ook