Kan haar gevoelige huid dit verdragen?

03:17 - 01:58
luistertijd 03:17 - leestijd 01:58

Biodermal reinigingsmousseIk reinig mijn gezichtshuid twee keer per dag, zoals het hoort. Heel soms, als ik uit een avonddienst thuiskom, schiet het erbij in, maar dat gebeurt zelden. Ik reinig met een milk of met een gelachtig product en daarna spoel ik mijn gezicht af met lauw water af. Niet te heet want dat zou mijn couperose verergeren en dus ook niet te koud. Het liefst doe ik het onder de douche met een schuimende reiniging, dan krijg ik het gevoel dat mijn gezicht ook schoon is. Helaas zijn veel reinigingsproducten schraal voor mijn gezicht. Het gevoel dat mijn gezicht barst is niet prettig.

Het is spannend om een nieuw reinigingsproduct te testen van een merk waarvan je niets gebruikt. Een mousse, van Biodermal. De enige mousse die ik tot nu toe heb gebruikt was van mijn favoriete merk Lancôme. Het reinigde prima, maar ik moest er ook altijd snel bij zijn: voor je het wist was het bolletje mousse in het niets opgelost.

Op de website van Biodermal lees ik dat dit een reinigingsmousse is zonder parfum, hypoallergeen en door het toegevoegde gemberextract werkt het ook verzachtend. Het bevat ook NMF (Natural Moisturizing Factor), dat is een natuurlijke vochtigheidsfactor die bestaat uit aminozuren, ureum, sodium PCA, melkzuur en koolhydraten en bevindt zich in de hoornlaag van de huid. Deze vochtigheidsfactor voorkomt uitdroging van de huid en de huid behoudt zo haar soepelheid en elasticiteit.

‘Betaalbaar, effectief en zacht voor je huid. Zelfs mijn man is het gaan gebruiken!’

Jolanda concludeert:

Deze mousse maakt me blij, een pompje is al genoeg  om mijn hele gezicht schoon te maken. Het bolletje verdeelt zich goed in mijn handen en op mijn gezicht. Tijdens het opbrengen voelt het zacht, de geur is mild en dat vind ik fijn. Een product voor de gevoelige huid mag best een mild geurtje hebben, anders wordt het zo medisch. Apart vind ik dit overigens wel, omdat de productomschrijving vertelt dat er absoluut geen parfum in zit (?). Hmm…ik herinner me alweer dat ‘vrij van parfum’ niet wil niet zeggen dat er absoluut geen parfum in zit! Ach, wat maakt het uit, ik heb er verder geen last van.

Na het afspoelen voelt mijn gezicht volkomen ontspannen en zacht. Er is ook absoluut geen vettig laagje achtergebleven zoals je dat wel eens kunt hebben met reinigingsbalsems. Ook na het afdrogen van mijn gezicht heb ik ook niet het gevoel dat ineens de droogte toeslaat. Geen roodheid, geen kriebels, geen laagjes-gevoel, niet mat, geen gevoel van ‘nu moet ik crème op mijn gezicht’.

Het wordt een saai verhaal, na het gebruik van een watje met tonic zie ik geen restje vuiligheid meer, het reinigt dus echt goed. Kortom een prima reiniging voor de droge en gevoelige huid. Zelfs voor de enigszins vettige gevoelige huid, raad ik het aan. Mijn echtgenoot gebruikt ‘dat spul’ ook en dat wil heel wat zeggen!

 

Lees ook