De Astir award winning lijn, is het wat?

03:50 - 02:18
luistertijd 03:50 - leestijd 02:18

John Frieda Full Repair haircare

De haarproducten van John Frieda vind ik er altijd fantastisch uitzien: aantrekkelijke kleuren, luxe uitstraling, handige verpakkingen – hier is heel goed over nagedacht. Zelfs in het drukke drogistenschap springt dit merk er bovenuit.

Ik heb de nieuwe Full Repair serie uitgeprobeerd, in rood gekleurde verpakkingen,  bestaande uit Shampoo, Conditioner, Perfect Ends deep Infusion (serum) en Heat Activated stylingspray. Daarnaast is er ook nog een Deep Conditioner (masker).

De Full Repair lijn is gebaseerd op een olie uit de Sacha Inchi plant uit de Amazone van Peru, Inca Inchi olie genoemd.

Deze lichte olie is rijk aan omega 3 vetzuren en moet diep in het haar doordringen zonder het te verzwaren. Ook dient het ter bescherming tegen hitte van haarstyling apparaten, met als resultaat zacht, glanzend haar met meer veerkracht en volume. Dat klinkt mij als muziek in de oren! Ik ben nogal in de weer met steiltang, krultang of krulborstel, dus mijn haar kan wel wat hulp gebruiken op het gebied van hittebeschadiging.

De shampoo en conditioner zijn beide in superhandige statubes met klikdop verpakt. Zo krijg je altijd het laatste restje eruit en vallen de flessen niet om in de douche. Het enige nadeel zou kunnen zijn dat de verpakking geheel identiek is en je dus even moet opletten dat je niet de shampoo en conditioner door elkaar haalt.

De shampoo komt parelkleurig uit de tube, geeft een heerlijk romig, zacht schuim en is niet te sterk reinigend: mijn haar voelt schoon aan, maar ook zacht en verzorgd. De conditioner is wit, een vloeibare crème ( niet te waterig zoals goedkope conditioners vaak zijn); je hebt er niet veel van nodig voor een uitstekend resultaat. Mijn haar komt geheel klittenvrij onder de douche vandaan – dat is uniek! – zonder dat het zwaar aanvoelt van teveel product.

Voor het kammen doe ik 1 pompje van de Perfect Ends Deep Infusion in mijn haar, geconcentreerd op de onderste helft, zoals geadviseerd wordt. “ Maakt beschadigingen ongedaan, beschermt tegen hitte en zorgt voor gewichtloos herstel in de haarpunten”.

Dit siliconen product zit in een heel klein pompflesje ( 50ml) en lijkt erg waterig van samenstelling. Het is niet een gel-serum, zoals je vaker ziet. Toch komt de vloeibaarheid niet van water – 1 pompje is inderdaad genoeg om over  mijn handen en daarna mijn haar te verdelen.

Nadat ik het haar wat heb laten drogen spray ik er tot slot de Heat Activated Styling Spray over. Dit product vind ik  wat lastig te gebruiken. “ Formule wordt geactiveerd bij gebruik van hitte-styling apparaten, voor een glanzende, veelzijdige style, die de hele dag blijft zitten. Helpt te beschermen tegen haarbreuk veroorzaakt door zeer hete hitte-styling”. Om inderdaad tegen hitte te beschermen zou je ruim moeten sprayen, zodat elke haar een laagje krijgt. Maar daardoor krijg ik veel te veel product in mijn haar en voelt het na het stylen dof, vuil en helemaal niet soepel aan. Na een paar keer proberen zit mijn haar eigenlijk beter zonder de spray ( het lijkt er zelfs meer van te gaan pluizen in plaats van minder). Het kan natuurlijk goed zijn dat als je glad haar van nature hebt, dat je juist wel wat meer ‘grip’ en versteviging kan gebruiken en dat het effect van de spray dan wel prettig is.

Harriet concludeert:

Het trio van de shampoo, conditioner en het serum doet mijn haar goed: het is duidelijk zachter dan normaal, heeft body en is makkelijker te stylen. Een winning combination en zeker een aanrader.

Lees ook