Journalist Marjon van Royen doet verslag

00:58 - 00:35
luistertijd 00:58 - leestijd 00:35

Marjon van Royen, de afgelopen dertien jaar correspondente voor de NOS in Brazilië, moet noodgedwongen stoppen met haar werk voor de omroep als gevolg van een nieuw roulatiesysteem voor correspondenten.

Marjon had altijd zo haar eigen kenmerkende invalshoeken om het nieuws uit dit land op beeldende wijze te bespreken. Een van haar leuke reportages vinden wij dit filmpje over het succes van nagellak in dit land.Ze vertelt erover in De Volkskrant van zaterdag 5 januari 2013: ‘ Ik maakte een verhaal over nagellak om te laten zien dat het zo goed gaat met Brazilië. Dit land heeft een nagellak fetisj, maar alleen rijke dames konden zich nagellak veroorloven. Nu hebben de meisjes in de sloppenwijken twintig flesjes op hun make-uptafel staan.’

Lees ook:

Lees ook