Het kan zeker, maar wordt nauwelijks toegepast

01:46 - 01:03
luistertijd 01:46 - leestijd 01:03

Onlangs vroeg een lezer onze platisch chirurg Frank Niessen of er ook anatomisch gevormde implantaten voor mannen bestaan die last hebben van een verslapte huid op de borst. Implantaten die de huidverslapping maskeren door de omvang van de borststreek te vergroten.

Plastisch chirurg Frank Niessen, werkzaam bij Esthetisch Centrum Jan van Goyen in Amsterdam laat weten:

‘Wanneer je een slappe borsthuid hebt zijn er een aantal mogelijkheden.

Je kunt de huid wegsnijden met littekens aan de onderrand van je grote borstspier, maar dat geeft opvallende littekens op de borst. Het is ook mogelijk om huid weg te snijden er hoogte van je oksel, zodat het litteken minder opvalt. Echter je bent dan beperkt in de hoeveelheid huid die je kunt verwijderen, want je kunt het alleen in de richting van de oksel strak trekken.

Een andere mogelijkheid is om via een sneetje in de oksel een borstspier-implantaat in te brengen. Deze wordt geplaatst achter de grote borstspier. In Nederland wordt dat nauwelijks toegepast, maar is wel mogelijk. De complicaties zijn net als bij borstimplantaten voor vrouwen infectie, bloeduitstorting, kapsel schrompeling, verschuiven en het scheuren van het implantaat. Echter er is heel weinig over gepubliceerd, dus een goed advies over de veiligheid van deze procedure kan ik helaas niet geven.

Met vriendelijke groet, Dr. Frank Niessen

Note van BeautyJournaal:

 

 

Lees ook