Het eeuwig groene sprookjesbos

01:30 - 00:54
luistertijd 01:30 - leestijd 00:54

Dit is de nieuwe geur van het Huis Balenciaga: FLORABOTANICA. Een parfum met een geur die net zo opvallend is als zijn ontwerp.

Inspiratie

‘Voor deze nieuwe geur wilde ik de paradox tussen het pure en het mysterieuze verder onderzoeken. Een paar jaar geleden ontwierp ik de romantische “floral collection” De jurken waren bedrukt met bloemen,maar die bloemen waren niet lieflijk, noch romantisch. Ze namen het hele silhouet in beslag. Ik wilde dat de bloemen in dit parfum hetzelfde idee
zouden uitdrukken.” – Nicolas Ghesquière.

 

Olivier Polge heeft getekend voor dit parfum samen met Jean-Christophe Herault, zoals hij ook deed in 2010 (zonder Herault toen), toen Paris van Balenciaga werd uitgebracht. Balenciaga vertelt voor Florabotanica graag over een magische, vreemde tuin vol bijzondere maar ook lichtelijk gevaarlijke bloemen, die je eigenlijk op een dwaalspoor moeten zetten.

Florabotanica is bloemig, met roos, maar ook groen en aanvankelijk een beetje minachting. Langzaam wordt de geur droger en knisperiger, maar ook poederiger. Het is een aparte geur, echt. Hij zet je op het verkeerde been, omdat de bloem verandert in een basis van droge warmte omgeven door een eeuwig groen blijvend bos. Ga ruiken en laat de geur op je huid inwerken. We zijn benieuwd wat je ervan vindt:-)

Lees ook:

Lees ook