De claim is mooier dan de praktijk, voor deze tester

02:40 - 01:36
luistertijd 02:40 - leestijd 01:36

Korres Fluid gel cleanser

Het 3de product van Korres dat ik mag testen is een reinigingsgel. Nou komt daar wat meer water bij kijken dan een 3in1 reiniger en ik ben zeer benieuwd wat dat voor gevolg heeft voor mijn huid. Sommige mensen hebben het idee dat wanneer je er water bij gebruikt, het product beter werkt.

Het frisse en schone gevoel speelt zeker een rol. Al zijn de reinigers van tegenwoordig dusdanig aangepast dat elke vorm voldoet.

Wat belooft de Korres witte thee vloeibare reinigingsgel te doen?

‘De witte thee vloeibare gel reinigt diep en verfrist, zonder de huid  uit te drogen. Het product maakt gebruik van uit planten afkomstige zeepvervangers.  Hoewel de gel  makkelijk af te spoelen is, zorgen de haver eiwitten dat er een hydratatiefilm op de huid achterblijft.

De witte thee reinigings gel is niet agressief en zorgt ervoor dat de huidbeschermingslaag intact blijft. De gekozen combinatie van 100% natuurlijke schoonmaakmiddelen zorgt voor een uitstekende tolerantie voor zowel huid als ogen.’

Hoe is het in gebruik?

Op de foto kun je zien wat voor gekke gelige kleur de substantie heeft. Het is een zeer vloeibare oplossing, – ik had het liever in pompflacon gezien. Zoals eigenlijk elke “zeep” gebruikt dient te worden, moet je eerst je huid bevochtigen waarna je het product lekker uitsmeert over je gezicht.

Daarna spoel je je gezicht na met water. Tijdens dit naspoelen zal het meer gaan schuimen, omdat het wat geactiveerd wordt door het water. Alleen is het geen zeep natuurlijk, maar een alternatief plantaardig reinigingsproduct. Die gedachte is even een omschakeling, omdat je gewoon schuim ziet.

Marte concludeert:

Eerlijk gezegd is het niet zo mijn keus qua reinigers. Onder de douche is het wel lekker handig, omdat je dan wat langer in aanraking bent met water en weet dat je huid wat meer uitgedroogd zal zijn en dus meer verzorging nodig heeft erna.

Voor een dagelijkse reiniger, die eigenlijk 2x daags gebruikt moet worden vind ik het niet zo prettig. Het droogt te veel uit, reinigt eigenlijk te goed en zorgt dat er minder van het huideigen vet laagje overblijft, waardoor mijn huid dat als een s.o.s. ziet en meer talg produceert waardoor ik dus meer glim en plak…nee dus.

Dit product is niet geschikt voor mijn huid, het reinigt goed, misschien zelfs te goed. Het hydraterende laagje dat de haver zou moeten achterlaten, heb ik niet ervaren.

Lees ook